Welkom op de Donge

Sociaal emotionele ontwikkeling

Beweging & Buitenlucht

Creatieve & Cognitieve ontwikkeling

Welkom op Openbare Basisschool De Donge. Onze school heeft zo'n 430 leerlingen en staat midden in de mooie Rivierenbuurt. De school heeft een groot, veilig omheind schoolplein waaraan ook de sporthal voor de gymlessen is gevestigd. Tevens vindt de naschoolse opvang Dons plaats binnen de schoolhekken. Wij proberen het optimale uit de leerlingen te halen. Dit doen we door naast de cognitieve ontwikkeling ook aandacht te bieden aan de sociaal-emotionele, creatieve, sportieve én technische ontwikkeling van de leerlingen.

Sociaal emotionele ontwikkeling

• Coöperatieve werkvormen - Leeractiviteiten gericht op samenwerken, gelijke inbreng, iedereen actief en talenten benutten.
  • Leerlingvolgsysteem Zien - Elk kind wordt gezien.
  • Vreedzame school - Methode waarbij vanuit een positieve inslag en van het geven van het goede voorbeeld de fijne sfeer op school behouden wordt.
  • Buitenschoolse opvang - Dons

Beweging en buitenlucht

• Groot, omheind schoolplein met sportvelden, klimrekken, podium en zandbak.
  • Gymzaal gelegen binnen de hekken van het schoolplein.
  • Schoolsportteams; (meisjes-) voetbal, basketbal.
  • Speellokaal voor kleutergym binnen de school.
  • Schooltuintjes

Creatieve ontwikkeling

• Vakdocenten voor de kunstvakken: Muziek, Beeldende Vorming en Drama.
    Bij Drama is een klassenpodium voor ouders.
  • Naschoolse opvang van Dons met vakdocenten. Met elke dag een dagsluiting in het speellokaal.
  • Jaarlijkse Keuzecursus

Cognitieve ontwikkeling

• Lessen op drie leerniveaus; De lestijd wordt optimaal benut doordat leerlingen op hun eigen leerniveau worden uitgedaagd.
  • Nieuwe Methode voor Taal en Spelling; uitgekozen vanwege de afstemming op het hoge leerniveau van de leerlingen.
  • Digitale vaardigheden; mbv chromebooks trainen van taal- en rekenvaardigheden.
  • Plusklas; Onderwijsmoment buiten de klas gericht op ontdekkend en onderzoekend leren.
  • Levelwerk; Materiaal voor leerlingen die extra uitdaging aankunnen.
  • Opmaatklas; Onderwijsmoment buiten de klas voor hen die meer ondersteuning nodig hebben.

Preview foto
Einde Schooljaar Nieuws Brief
12 jul 2019 - Het jaar is voorbij gevlogen! Zoals verwacht, liep alles anders en was het een turbulent maar goed schooljaar! We hebben genoten van de nieuwe lesmethodes uit Blink, geweldige activiteiten met elkaar gedaan en mooie feesten met elkaar gevierd. Ondanks dat we onze verwachtingen hebben bij moeten stellen qua verbouwing, hebben we er het beste van gemaakt en goed de geulstraat benut voor de vaklessen, keuzecursus en zelfs een blinkpresentatie! Dit jaar was er voor het eerst een leerlingenraad en dat hebben we geweten; warme truiendag en een groots verkleedfeest; wat een geslaagde primeur & inzet voor de medeleerling, net als de mediatoren die, voor het eerst dit jaar, hun rol vervulden. Het laatste jaar onder de hoede van directeur Rik van Veldhuizen; een succesvol & mooi 2018/2019! Lees meer ›