Nieuws - pagina 3

START SCHOOLJAAR 2019-2020

23-augustus 2019 - De zomervakantie is weer voorbij, ik hoop dat jullie allemaal een hele goede vakantie hebben gehad. Het Dongeteam is de afgelopen week al weer met veel enthousiasme aan het werk gegaan. Alle lokalen zijn weer mooi ingericht en gezellig gemaakt. We hadden mooie studiemomenten waarin we kennis met elkaar hebben opgehaald en gedeeld over onder andere groepsvorming, de leerlijnen in groep 1/2, de executieve functies en goed rekenonderwijs. Ook hebben we al veel voorbereidingen gedaan voor de eerste schoolperiode en we hebben natuurlijk ook tijd gemaakt om gezellig met elkaar bij te kletsen over de vakantie en om kennis te maken met onze nieuwe collega’s. Kortom, wij zijn er helemaal klaar voor om alle kinderen weer te ontvangen.

De eerste weken staan in het teken van kennismaken en wennen. Wennen aan de nieuwe leerkracht(en), het nieuwe lokaal en aan elkaar, ook al zit je soms al jaren bij elkaar in dezelfde groep. Als u nog niet in staat bent geweest om even kennis te maken met de nieuwe leerkracht(en) van uw kind, kom dan gerust aansluitend aan schooltijd even langs om dit alsnog te doen. Ook leuk om even met uw kind het nieuwe lokaal te bekijken.

Voor mij als waarnemend directeur ook een nieuw start hier op school. Met veel ouders heb ik al kennis gemaakt, maar ik ken nog lang niet alle ouders. Als u kennis met mij wilt maken dan kan dat natuurlijk. Ik sta elke ochtend bij de deur en voor een uitgebreidere kennismaking of om schoolzaken te bespreken kunt u altijd een afspraak maken.

 

Wij hebben zin om jullie aanstaande maandag allemaal weer te ontmoeten.

Tot volgende week!

 

Thea Jongbloed

 

 

Evenement&communicatie coördinator

Evenement&communicatie coördinator

06 november 2018 - Als eerste school binnen de Stichting Openbaar onderwijs aan de Amstel heeft De Dongeschool een zogeheten evenement-coördinator. Deze functie is ontstaan vanuit de vraag de werkdruk bij het docententeam te verminderen maar ook om directie bij te staan in PR en communicatie.

Claudia Ruiz is vorige maand aangesteld voor deze functie. Vanuit haar opleiding en werkervaring is zij breed georiënteerd, maar ook is zij als ouder al goed bekend met onze school vanuit haar inzet binnen Ouder Vereniging en Medezeggenschap Raad.

Lerarendag

Lerarendag

06 november 2018 - Namens de ouders trakteerde de oudervereniging de leerkrachten afgelopen lerarendag het team op een fruitige traktatie én het jaarlijkse 'klassenbudget' waarbij de docenten een vast bedrag krijgen wat naar eigen inzicht vrij inzetbaar is voor hun klas.
Reactie filmpje pest-beklag

Reactie filmpje pest-beklag

05 november 2018 - Er circuleerde vorige week een publicatie met filmpje op internet waarin beweerd werd dat de Dongeschool niets deed aan pestgedrag, met alle ernstige gevolgen van dien. De publicatie was geplaatst door een stichting die zich, op hun manier, richt op het bestrijden van pestgedrag. We vinden het belangrijk dat u als ouder weet hoe wij tegen de publicaties en handelwijze van deze stichting aankijken en dat u voorbereid bent op eventuele berichten op sociale media en in de gewone media door deze handelswijze. Vandaar dit bericht.

  Lees meer ›

Thea Jongbloed is als adjunctdirecteur gestart

Thea Jongbloed is als adjunctdirecteur gestart

06 oktober 2018 - 
Op 1 oktober is Thea Jongbloed als adjunctdirecteur gestart. Tijdens het algemene gedeelte van de ouderavond is zij aan u voorgesteld. Inmiddels heeft ze al een aantal ochtenden bij de deur gestaan. Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.
Lees meer ›
Bruna Actie Kinderboekenweek

Bruna Actie Kinderboekenweek

02 oktober 2018 - Ook deze Kinderboekenweek organiseert Bruna weer de actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’. Met deze actie krijgen we de mogelijkheid om onze schoolbieb uit te bereiden met nieuwe, leuke en spannende kinderboeken die we met korting kunnen afschaffen bij de Bruna. Lees meer ›
Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

01 oktober 2018 - Van woensdag 3 tot en met vrijdag 12 oktober begint de Kinderboekenweek , het thema is ”Vriendschap”. Er is geen opening voor de Kinderboekenweek, maar wel een afsluiting, dat door Dons uitgevoerd zal worden.
1 2 3