06 december 2018

Because we carry

Elk jaar staat de Kerstviering op de Dongeschool in het teken van een goed doel. Dit jaar is dat 'Because we Carry'. Deze stichting is gevestigd op Lesbos. Medewerkers en vrijwilligers runnen daar een vluchtelingenkamp dat is opgericht op 10 km van het enige andere kamp op Lesbos dat veel te weinig capaciteit heeft om alle vluchtelingen die aankomen op te vangen. Eind dit jaar gaat een van de ouders van school (Saskia, moeder van Basje 7b, Willem,4b en Hugo2a) naar Lesbos om de ingezamelde spullen te brengen en daar te werken.

Because we carry
Elke week arriveert er een nieuw team op het kamp wat vanuit haar eigen netwerk geld en spullen heeft verzameld, zoals de opzet van 'Because we carry' is. Saskia verzameld dus niet alleen de spullen maar brengt ze er ook zelf heen. Tijdens de kerstviering zal zij dan ook beschikbaar zijn voor het innen van donatiesen het inzamelen van spullen. Deze kan u vanaf woensdag 17:00 bij haar inleveren.

Gevraagde spullen zijn:
    • breinaalden en wol | naalden en draad
    • dekbedovertrekken
    • kleine mannenkleding (maar S)
    • diverse (warme) kinderkleding: iig kindersokken, kinderondergoed, kinderschoenen (let op: géén baby-kleding, daarvan is momenteel voldoende)
    • Gympen 39, 40, 41

Alles het liefst nieuw of zo goed als nieuw

Alvast ontzettend bedankt!

Heb je nog vragen mail deze dan naar:

saskiathdl@gmail.com