Nieuws

24 maart 2020

Dongeschool ten tijde van het Corona-virus

Met deze pagina willen wij u graag de komende tijd op de hoogte houden van het nieuws op en over de Dongeschool ten tijde van deze alles overheersende pandemie. 
Omdat niet alle communicatiemiddelen even bestand blijken te zijn tegen het grote gebruik met al het thuiswerken willen we hier een plaats inrichten voor algemene updates. Houdt u de komende weken dan ook deze pagina in de gaten. De Dongeschool is tot en met 10 mei gesloten. 

Dongeschool ten tijde van het Corona-virus

Laatste nieuws 

09/04

Live rondleiding in een Boeing 747

Vanmiddag organiseert Corendon Village Hotel Amsterdam een live rondleiding door een Boeing 747. De piloot die als allerlaatste keer deze iconische Boeing 747 heeft gevlogen, geeft via Facebook een live rondleiding die iedereen kan volgen vanuit de woonkamer. Tijdens deze rondleiding word je meegenomen door het immense vliegtuig, worden de toekomstplannen gedeeld en worden de geheime plekjes onthuld. De black box (die helemaal niet zwart, maar meestal oranje is), de steward(essen) slaapplekken, kapingsluiken, exclusief kijkje in de bagageruimte en uiteraard uitgebreide uitleg van de cockpit komen tijdens deze livesessie aanbod.

08/04

Wetenschappers beantwoorden vragen van kinderen over het Corona (COVID-19) virus. 

Vanmiddag konden kinderen tijdens een interview vragen stellen aan wetenschappers van het ErasmusMC. Bekijk hier de sessie terug die live te volgen was op Facebook.

15 april om 14:00 is er een nieuwe live sessie. Kinderen kunnen van te voren of live hun vragen stellen. Volg de link om je als 'geinterresseerd' aam te melden. 

07/04

Stuur een knuffel!

Wat een leuk idee op de 'Lean Green Bean'; Stuur een knuffel op!
Leuk om te maken, te geven en vooral; te krijgen!
  - Trek je kind om op bv bakpapier of op kleurplaatrol
  - schilder het in met verf
  - opsturen maar!

zij schreven daar een rijmpje bij: 

“I miss you when you’re far away.
I’d love to see you every day.
But since I can’t come over to play,
I’m mailing you a hug today.

So although it might be quite a sight,
wrap my arms around you tight.
Repeat daily to keep your smile bright,
until we get to reunite!”


vrij vertaald:

"Ik mis je als je ver weg bent, want ik knuffel je graag van dichtbij
Omdat ik niet meer langs kan komen krijg je daarom via de post een knuffel van mij.

Misshien staat het een beetje raar,
maar vouw mij om je heen en knuffelen me maar!

Herhaal dit elke dag
Tot ik je eindelijk weer in het echt knuffelen mag".


Een pagina voor Doe-Lab

Omdat school nóg tot en met de mei vakantie dicht blijft hebben we ook voor de Doe-lab'ers een eigen pagina op de Dongeschool site gemaakt zodat ook de Doe-lab lessen gewoon door kunnen gaan!
http://www.dongeschool.nl/onze-school/nieuws/doe-lab


Loesje weet het weer goed te verwoorden

en nog meer rake teksten over o.a. thuisscholing:
https://www.loesje.nl/posters/page/3/

 


Paas activiteiten


Kidsproof:

https://www.kidsproof.nl/noord-holland/blog/tips-pasen-thuis

spelletjes en knutsels

Ook op de pinterest van de Dongeschool staan knutsels met eieren en hazen: 
https://nl.pinterest.com/dedongeschool/dongeschool-festiviteiten/pasen-eieren-en-hazen/

kidsproof: 
https://www.kidsproof.nl/noord-holland/Blog/knutselen-pasen-recepten-thuis

Op de site Juf Maaike vindt je allerlei paasspelletjes zoals het paas dobbelspel, paas-ganzenborden en verschillende paasknutsels:
https://jufmaike.nl/dobbelsteen-spel-pasen/
https://jufmaike.nl/download-spelletjes-pasen/
https://jufmaike.nl/pasen-ganzenbord/

Kek mama
https://www.kekmama.nl/artikel/kind/deze-7-dingen-kun-je-wel-thuis-doen-met-pasen06/04

Nieuwe Links

- 'Ontwerpend leren' met allerlei creatieve activiteiten voor thuis; https://www.ontwerpenindeklas.nl/thuis-ontwerpen/

- Schooltuinen komt voor kinderen van groep 3-5 met natuureducatie voor thuis. bekijk of download de PDF Afvaltips

 

- Ook het Stedelijk Museum heeft een mooi aanbod voor kunsteducatie thuis. bekijk het hier: StayatHomeStedelijkOnderwijs03/04

Parro

Parro heeft aangegeven nog niet goed met de drukte om te kunnen gaan die het sluiten van de scholen met zich mee heeft gebracht. Heel nederland is in een keer 'online' gegaan en ook parro heeft veel gebruikers meer en vooral tegelijk gekregen. Parro is gelukkig wel dagelijks bezig dit aan te passen en te verbeteren. Maar mocht je je gestoort hebben aan de velen dubbele meldingen bij een enkel bericht dan weet je nu in ieder geval dat dit geen fout of bedoelde opzet is. Het is een overbelast systeem. 


Opvang cruciale beroepen

Nu dat de maatregelen ter verkoming van verdere verspreiding van het Corona COVID-19 virus zijn uitgebreidt tot en met 10 mei, krijgen wij weer vaker de vraag wat de regels zijn voor opvang en hoe de opvang werkt. 

De regels

 • Kijk of je beroep op de lijst van cruciale beroepen staat
 • Beide ouders zitten in een cruciaal beroep!
 • Is er maar één ouder in een cruciaal beroep, dan probeer je eerst zelf opvang te regelen. Lukt dat niet en is daarmee het uitvoeren van je werkzaamheden, in een cruciaal beroep, niet mogelijk dan kan school ook in noodopvang voorzien.
 • Download hier de PDF met de voorwaarde voor noodopvang zoals opgesteld door Rijksoverheid.


Hoe werkt het? 

 • voor vijf scholen van OoadA gebeurd de noodopvang centraal op de Dongeschool. Meld je je aan en zit je op de Dongeschool meld je dan aan via de parro-agenda.
 • Opvang op de Dongeschool is door twee/drie leerkrachten voor gemiddeld 15 kinderen. Gedurende schooltijd 08:30-15:00.
 • Het is ook mogelijk om je kind hierna door Dons op te laten vangen. Het is wel nodig dat je hier apart voor aanmeld via info@donsopvang.nl. Dit is ook mogelijk op dagen dat je normaliter niet bij Dons afneemt of normaliter niet naar Dons gaat.
 • kinderen mogen alleen naar de opvang mits zij zelf vrij van klachten zijn.


Hou er rekening mee dat het voor iedereen een 'nood' situatie is. Zo ook de opvang op school. Geef dan ook alleen leerlingen op met goede opgaaf van rede en wanneer zij opgegeven zijn houdt je dan aan de regels van de noodopvang; breng je kind niet bij klachten en/of meld je kind optijd af ivm het inzetten van de leerkrachten in de noodopvang. 


Nieuwe links

 • Meester Freek leert in korte lessen op YouTube je van alles over verschillende dieren. Zo geeft hij les over haaien, reuzenschildpadden en de luiaard. 
 • Op safari gaan met de Beekse Bergen op de safarischool. Op dinsdag en donderdag zet het dierenpark een nieuwe les met werkbladen online.
 • Nemo heeft verschillende proefjes voor thuis online gezet. Ook op de website proefjes.nl staan heel veel ideeën om thuis aan de slag te gaan. 
 • Skillsdojo. Hier staan verschillende missies die kinderen kunnen doen in een digitale en technische wereld. Van het bouwen van een app tot het maken van een lichtgevende kaart.
 • De natuur ontdekken met Natuurwijs met heel veel leuke doe-opdrachten. 
 • Online theaterlessen volgen bij Buro Bis. In de lessen leren kinderen onder meer ‘te doen alsof er iets, dat er niet is’, een typetjes spelen en het spelen van emoties.
 • Gameliefhebbers kunnen via hetklokhuis.nl hun eigen game bouwen met de gamestudio. Is het spel helemaal klaar? Dan kun je het delen en kunnen ook je vrienden het spelen.
 • Een taal leren voor kinderen via Duolingo.  In lessen kunnen ze punten verdienen en zo steeds een stapje verder komen.
 • Met musical de Sprookjessprokkelaar kan je toch nog de Efteling bezoeken.

Bron: https://www.ad.nl/binnenland/proefjes-en-wetenschap-deze-sites-maken-thuisonderwijs-nog-leuker~acf9075d/?referrer=https://www.google.com/

02/04

De Gymsite!

Omdat ook nu, bewegen heel belangrijk is maar er best veel informatie is om te delen hierover hebben we nu de tips en links om te bewegen op een aparte pagina gezet zodat jullie hier steeds heel makkelijk heen kunnen gaan om door te klikken. Meester Jord heeft voor de onder, midden en bovenbouw apart steeds 2 gymlessen per week gemaakt. Daarbij is er voor elke dag een bonus-beweegkaart. Veel gymnastiek, beweeg en dans plezier! http://www.dongeschool.nl/onze-school/nieuws/de-gympaginaNieuwe 1 cent boeken op Bol

Om de dagen thuis ietsje leuker te maken, heeft Bol allerlei coole digitale lees- en luisterboeken gezocht. Elke week selecteerd Bol 10 nieuwe boeken. Ook staan op deze pagina elke dag nieuwe video's waarin een verhaal wordt voorgelezen door verschillende voorlezers. Veel lees- en luisterplezier!
https://www.bol.com/nl/m/thuisblijvertjes/?promo=Main_900_flashbanner_A1_CRS_1_thuisblijvertjes

01/04

Maatregelen rondom Corona-crisis verlengd; ook scholen langer gesloten

Gisteravond is, in een persconferentie, bekend gemaakt dat de maatregelen die zijn opgelegd om verdere verspreiding van het Coronavirus te verkomen, worden verlengd tot 28 april. Voor de Dongeschool houdt dat in dat de school gesloten zal blijven tot en met de meivakantie die tot 10 mei loopt. Tegen het einde van april besluit het kabinet of deze periode afdoende is of nog verlengt zal worden. De periode van thuisonderwijs begon op 16 maart voor ons allemaal. Met deze verlengen zijn wij 56 dagen thuis met elkaar. Een flinke periode waarin veel gevergd wordt van de kinderen, hun ouders en verzorgers maar ook van ons team. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we de mooie resultaten, die we tot nog, met elkaar weten te bereiken volhouden om de kinderen de scholing te geven die ze zo hard nodig hebben en verdienen. Met elkaar gaat het lukken! 

Kijk voor meer informatie over de verlenging op https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/31/coronamaatregelen-verlengd-tot-en-met-dinsdag-28-april

1 April

Helaas is de verlenging van de schoolsluiting met 1 maand geen 1 april grap, maar kinderen blijven kinderen en misschien is even lachen nu nog wel belangrijker dan normaal tussen het thuisonderwijs en alle serieuze zaken door. Lees hier wat ideeen om een, coronaproof, grapje bij de kinderen uit te halen.

https://www.mamaliefde.nl/1-april-grappen-thuisonderwijs-corona-quarantaine


 

Andere links naar online (school)werk en andere tips op niveau 

 

De tiplijst per leerjaar is weer flink angevuld: 
http://www.dongeschool.nl/onze-school/nieuws/links-ten-tijde-van-het-corona-virus


31/03

Oorlog in mijn buurt

Oorlog in mijn Buurt is een ontmoetings-onderwijsprogramma dat ouderen en kinderen en de buurt dichter bij elkaar brengt rondom persoonlijke buurtverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Kinderen uit groep 8 gaan naar het huis van een oudere die tijdens de oorlog in hun buurt woonde en ze houden een interview onder begeleiding van een journalist en een fotograaf. Normaal gesproken gaan de leerlingen uit groep 8 nu met een verhalenverteller door de wijk lopen. Omdat dit nu niet mogelijk is heeft 'Oorlog in mijn buurt' filmpjes opgenomen zodat de kinderen toch vanuit thuis deze wandeling kunnen maken. Wat een top initiatief!
Lees hier verhalen over de rivierenbuurt: http://www.oorloginmijnbuurt.nl/oorlogsverhalen/de-rivierenbuurt/NUjunior-school 

NUjunior heeft speciaal voor de thuiszittende kinderen een digitale school opgericht. Lees artikelen, doe spelletjes en quizjes, verdien aanwijzingen en raad de zin van de week. Extra leuk: door de weekoplossing in te sturen, maak je kans op prijzen! Lees meer op: 
https://www.nujunior.nl/winnen/1905/lees-jij-ook-mee-op-de-nujunior-school.html


How2Talk2Kids

Kinderen vinden het net als wij ook een hele spannende tijd en dat laten ze niet altijd zien. De emoties stapelen op. Lees hier tips over hoe hierover met je kind te communiceren: 
https://mailchi.mp/how2talk2kids/compananny-webinar-aan-de-slag-3108981?e=ad0e15f3c3


Tussen kunst en quarantaine

Nog zo'n leuk initiatief in deze gekke tijd; Op https://www.instagram.com/tussenkunstenquarantaine/ zijn mensen bekende kunstwerken na aan het doen en plaatsen daar een tweeluik van. Ook groep 6 is druk met deze opdracht bezig en al super creatief bezig. Maak je er ook een? voeg dan #dongeschool @tussenkunstenquarantaine toe! 30/03

Lieve oma, Lieve opa

Muziekjuf voor onder- en middenbouw, Irma van Dalen heeft een lied ingezongen voor alle oma's en opa's in Nederland. De tekst is geschreven door Panc Daalder en Juf Irma heeft de primeur van dit hele bijzondere lied.Berenjacht 

"We gaan op Berenjacht.
Als het kon gingen we samen
want hier, daar en overal
zit een beer achter de ramen.
Grote mensen hebben dat gedaan
want het is een soort spel

voor de kinderen die buiten mogen gaan.
Dus als je een beer ziet,
zwaai hem dan gedag
en vraag of je morgen weer komen mag."Overal in Nederland worden allerlei leuke initiatieve gestart.
Zo ook berenjacht. 
Zet een teddybeer voor het raam en speuren maar!
Op heel veel meer plekken zal je ze achter de ramen vinden. 
Lees meer op:
https://www.facebook.com/groups/BerenjachtNL/?ref=group_header

Download hier een speurkaart

 

Mocca cultuur onderwijs voor thuis

Mocca doet wat het altijd doet, kinderen via de scholen met cultuur verbinden. Daarom zijn er nu top-tips voor cultuureducatie thuis.
Bekijk ze op de link pagina; http://www.dongeschool.nl/onze-school/nieuws/links-ten-tijde-van-het-corona-virus

28/03

Ooada klaslokaal in de Volkskrant

"Toen Onderwijsminister Arie Slob op zondag 15 maart bekendmaakte dat de scholen voor drie weken dicht zouden gaan, pakte Gabriël Maassen zijn telefoon en belde hij het techniekbedrijf dat ze hadden ingehuurd voor de studiedag. Die ging helaas niet door, maar of ze toevallig ook konden streamen? Maassen, in de jaren negentig hoofd ‘jeugd’ bij KRO televisie en de laatste jaren verantwoordelijk voor ‘internationalisering en profilering’ binnen de Amsterdamse basisscholenkoepel OOADA (Openbaar Onderwijs aan de Amstel) had namelijk een idee.


De volgende dag, op maandagochtend, overlegde het bestuur van de koepel over dat idee. Op dinsdag begonnen ze met het opbouwen van twee studio’s in lege klaslokalen van de Dr. E. Boekmanschool. Er werd een website opgezet, een uitzendschema opgesteld, een begintune gekozen. Er werden leraren gebeld: of ze hun leukste les voor de camera wilden doen? Morgen al, a.u.b."


Wat een topprestatie & topinitiatief!
Lees hier het hele artikel https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/omwenteling-op-school-ineens-is-de-leraar-live-op-youtube~b7cb6372/

Muziekles online / les van juf Amber, Dongeschool / Klaslokalen op de Boekmanschool in Amsterdam zijn omgetoverd tot studio's.  Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant & OoadA klaslokaal 

 

27/03

Interessante artikelen 

Gescheiden & kinderen; wat te doen met de omgangsregeling?

Afstandsonderwijs vervult met trots, maar verhoogt werkdruk

 

26/03

Dongeschool LIVE in het ooadaklaslokaal

Vandaag gaf Juf Amber van groep 4B live vanuit het Ooada Klaslokaal een les over lengtematen. Bekijk de video op de link pagina:  http://www.dongeschool.nl/onze-school/nieuws/links-ten-tijde-van-het-corona-virus  of op www.ooadaklaslokaal.nl

 

Babyphones gezocht

Het SEH van het BovenIJ ziekenhuis is hard op zoek naar babyfoons zodat ze makkelijker en sneller contact kunnen hebben met mensen die in isolatie liggen vanwege verdenking op coronavirus. Mocht iemand nog een babyfoon hebben liggen die niet meer wordt gebruikt/nodig is APP OF SMS (niet bellen) +31615388433 | +31624636877


25/03

Scholen waarschijnlijk langer dicht

De scholen blijven naar alle waarschijnlijkheid ook na 6 april dicht. Minister Slob wil echter met een besluit over het heropenen van de scholen nog steeds wachten op de uitkomst van het RIVM-onderzoek naar de rol van kinderen en jongeren bij de verspreiding van het coronavirus. Het onderzoek is gisteren pas begonnen en het kan mogelijk nog zes weken duren voor er resultaten zijn. Lees meer op https://nos.nl/artikel/2328250-scholen-zeer-waarschijnlijk-ook-na-6-april-dicht.html


24/03 

Links ten tijde van het corona-virus 


Om sneller op weg te komen bij het online (t)huiswerk en direct naar de verzamelde links te gaan, staan deze nu verzameld op een aparte pagina. Hier staan links naar huiswerk of lessen, andere leersites uit alle leerjaren, maar ook andere leuke tips voor muziek, theater en ander vermaak. Deze pagina blijft bijgewerkt worden.

http://www.dongeschool.nl/onze-school/nieuws/links-ten-tijde-van-het-corona-virus
Team Dongeschool in het zonnetje 

Namens alle ouders van leerlingen op de Dongeschool zetten we vandaag het team van de Dongeschool in het zonnetje. Alle leden van het team krijgen, mede dankzij extra inzet van Hugo's bloemen&planten, een prachtige bos tulpen thuisbezorgt. "Dank jullie wel voor alle buitengewone inzet in deze bijzondere tijd!"


Sterrenstof

Een top ouder initiatief; Alle ouderen in een verpleeg/verzorgingshuis zitten nu alleen en eenzaam thuis. Ze mogen geen bezoek ontvangen. Hoe fijn zou het zijn om deze mensen wat liefde te sturen, een hart onder de riem.  Onze vraag aan alle kinderen in Amsterdam om je mooiste tekening/schilderij/kaart te maken met een lieve boodschap erop. Voorwaarde is wel dat het in de brievenbus past. Als je meerdere tekeningen wilt maken, mag dit natuurlijk. 

 1. Maak een mooie tekening met een lieve boodschap voor een oudere die nu alleen is. Voor oudere kinderen mag het ook een mooi gedicht zijn. 
 2. Schrijf op de achterkant je eigen adres. Wie weet is de persoon aan wie je het stuurt, in staat een berichtje terug te schrijven. 
 3. Stop het in een envelop (niet dichtplakken) met een extra postzegel erin.
 4. Stuur deze op naar: 
  T.a.v Sterrenstof – Liefde op papier
  Dintelstraat 16
  1078 VS Amsterdam 
 5. Wij zorgen voor verspreiding in verzorgingshuizen (beginnend) in Amsterdam

  Meer weten of sterrenstof volgen; 
  https://www.instagram.com/sterrenstofamsterdam/


23/03

Dongeschool live op OOadA-klaslokaal

Vandaag was ook de Dongeschool live op www.ooadaklaslokaal.nl met een BEVO les Papyromania voor groep 4 door Juf Carlijn.
Bekijk hier de aflevering:


Alle kinderen kunnen meedoen, want de opdracht is gemakkelijk aan te passen en moeilijker te maken. De opdracht was live te volgen maar nu altijd terug te kijken.

20/03

Het OLVG verzamelt vuurwerkbrillen!

Ziekenhuis OLVG doet een dringende oproep voor vuurwerkbrillen. Deze zijn op zaterdag, zondag en maandag in te leveren bij de ANNE FRANKSCHOOL op de Nierstraat 41. In het portiek van de school staat een verzameldoos. 

 

Toch naar het theater! 

Tijdens de lockdown van de theaters wordt iedere week een voorstelling voor het Primair Onderwijs en een voorstelling voor het Voortgezet Onderwijs beschikbaar met bijbehorend lesmateriaal vrijgesteldt. 

Het lesmateriaal is hier te vinden: https://toneelmakerij.nl/nl/de-toneelmakerij/blijf-bezig-met-de-toneelmakerij/

Ook 'overblijf activiteiten' in het OOadA Klaslokaal

Vandaag om 12 uur zijn er vanuit TussenzangenDans 2 overblijfaktiviteiten op www.ooadaklaslokaal.nl
Voor de onderbouw zangles en voor de bovenbouw dansles.

Dongeschool kleuter TV

Juf Tessa, Denise en Suzan hebben de afgelopen dagen hard gewerkt aan een eigen kleuter TV.
Bekijk video's als Kijkdoos maken, Dino's tekenen en dino dansen op het kanaal van juf Tessa: https://www.youtube.com/channel/UC5W6ORqlxQ4TerRMDGxOzAQ

 

 


____________________________________________

Thuis en online-les

Inmiddels zijn in alle leerjaren instructies gegeven voor het bijhouden van de lesstof. Er is de afgelopen dagen hard gewerkt door alle collega’s om iedereen te voorzien van schoolwerk. Daarnaast is groep 6B deze week met een pilot gestart waarin zij verschillende mogelijkheden testen op het gebied van digitaal lesgeven op afstand. Bijvoorbeeld middels de app ‘Meet’ waarmee het mogelijk is als leerkracht te videobellen met de hele groep. De dingen die goed werken, worden gedeeld met het team, zodat iedereen daar wellicht volgende week mee aan de slag kan.  

 ______________________________________________________________ALLE LINKS

 • Voor online (school)werk
 • online huiswerk en of les
 • algemene oefensites en andere tips:

http://www.dongeschool.nl/onze-school/nieuws/links-ten-tijde-van-het-corona-virus
_______________________________________________________________OOadA Klaslokaal

Onze school is onderdeel van Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel. In deze tijden ondervinden we daar de voordelen van zoals nu ten tijden van deze thuisscholing periode er een online klaslokaal is ingericht waarin LIVE leuke lessen worden gegeven door leerkrachten van de 22 scholen die zich verenigd vinden binnen de stichting.

Openbaar Onderwijs aan de Amstel is op zoek gegaan naar mogelijkheden om het onderwijs zoveel mogelijk door te laten gaan. Naast het verzorgen van papieren werkpakketten zullen onze scholen er alles aan doen om ook gebruik te gaan maken van online mogelijkheden. 

Onder het motto 'de leukste lessen van ons voor jou' presenteren leerkrachten uit alle 22 OOadA scholen een selectie van hun leukste en beste lessen via 2 livestreams (onder- en bovenbouw) voor al onze 8000 leerlingen. 
Deze lessen zijn te volgen via de speciaal in het leven geroepen website www.ooadaklaslokaal.nl en worden de komende 3 weken dagelijks uitgezonden van 9.00 tot 12.30 uur. Iedere les duurt een half uur en kan zonder boek of werkschrift worden gevolgd omdat de lessen niet methodegebonden zijn. Om het kijken zo makkelijk mogelijk te maken staan de lessen voor iedere jaargroep dagelijks op een vaste tijd geprogrammeerd (zie uitzendschema in bijlage). 
Het OOadA online klaslokaal is een aanvulling op de methode gebonden lessen die we in directe interactie met de eigen leerkracht op schoolniveau aanbieden en versterkt hopen we ook het gevoel van saamhorigheid tussen onze leerlingen. Met de inhoud van de lessen zullen we daaraan ook proberen bij te dragen.   

Bekijk hieronder het rooster;

 

Noodopvang leerlingen van ouders met een cruciaal beroep 

De Dongeschool biedt opvang aan leerlingen van ouders met een cruciaal beroep. Middels een activiteit in de Parro-agenda willen wij graag de mogelijkheid bieden aan ouders/verzorgers in zogeheten 'cruciale' beroepen zich aan te melden zodat wij de benodigde opvang kunnen organiseren;

 • ga in parro naar het tweede tabje; 'agenda'
 • click op 'HIER AANMELDEN...'
 • click op het plusje
 • geef met het handje het aantal kinderen aan
 • hierna ben je automatisch ook toegevoegd aan het vrijwilligersgesprek. 

  Wanneer hen die dat betreft hierin verenigd aangemeld staan kunnen zij deelnemen aan het zogeheten 'vrijwilligers gesprek' om verdere communicatie specifiek te vervolgen.

  Inmiddels zijn er kinderen aangemeld voor de komende 3 weken en is er een rooster voor opvang gemaakt binnen de huidige regelgeving. Bekijk hier de lijst van cruciale beroepsgroepen; https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen


Geannuleerd & Afgelast

Los van de inbreuk op het reguliere rooster hebben de actuele maatregelen rondom het Corona / COVID-19 virus ook hun weerslag op geplande evenementen de komende tijd. Voor alle duidelijkheid zetten we de geannuleerde en/of afgelaste evenementen/kalenderitems op een rij. 

 • 18/03 De OoadA personeelsdag. Deze dag zouden alle personeelsleden van alle 22 scholen onder stichting OoadA bij elkaar komen voor een collectieve studiedag op het Marine terrein. Dit evenement wordt naar alle waarschijnlijkheid verplaatst naar september.
 • 25/03 De grote rekendag
 • 25/03 De Algemene Ouderavond. Deze avond zou stichting bestuurder Herbert de Bruine toelichting geven over de op handen staande verbouwing van de Dongeschool. Wanneer er een nieuwe datum bekend is zullen wij dat delen.
 • 26/03 De Krakeling voorstelling ‘Het dier, het dier en het beestje’ voor de groepen 5 
 • 29/03 Studio-opname tussen Zang&Dans
 • 30/03 Hortus Botanicus Les aangaande klimaatverandering voor Groep 5B
 • 30/03 Bezoek aan de kinderboerderij 1/2A
 • 31/03 Hortus Botanicus Les aangaande klimaatverandering voor Groep 5A
 • 08/04 Donge kledingmarkt
 • 17/04 Landelijke Koningsspelen. De landelijke koningsspelen zijn iig afgelast. Waarschijnlijk zal ook de koningsspelen in het Olympisch Stadion voor de groepen 6 t/m 8 geen doorgang vinden. Indien het mogelijk is en de omstandigheden ten gunste zijn veranderd tegen die tijd zullen wij kijken naar de mogelijkheid een zelfstandige sportdag te organiseren.
 • Eindtoets groep 8 lees meer info op https://oudersenonderwijs.nl/faq-scholen-dicht-wat-nu/?utm_source=Nieuwsbrief+algemene+lijst+Ouders+&+Onderwijs&utm_campaign=8db30bb7b6-EMAIL_CAMPAIGN_2020_02_17_07_40_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_f13df4e1f3-8db30bb7b6-438146305

  Het adviespunt van Ouders & Onderwijs is op woensdag- en donderdagavond extra geopend. Tussen 19:30 en 21:30 uur zitten onze medewerkers klaar om alle vragen van ouders te beantwoorden. Zij zijn te bereiken op  +31886050101

Broodje Aap

Ook nu gaat er veel 'fake-nieuws' rond. Zoals het bericht dat de zomervakantie afgelast zal worden om dit jaar aan de studie-uren te kunnen voldoen van de leerplichtige kinderen. Twijfel je bij nieuws of het waar is of niet, kijk dan op de site van Rijksoverheid; https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-het-onderwijs/vragen-over-basis--en-speciaal-onderwijs


Veel sterkte de komende tijd!

Het team van de Dongeschool wenst jullie allen veel sterkte de komende tijd. Het zal niet altijd meevallen om het werken thuis te combineren met het opvangen van de kinderen en hun te begeleiden bij hun schoolwerk. Vooral hopen wij dat iedereen gezond blijft en we elkaar weer snel terug mogen zien na deze 'bijzondere' tijd. Dat het maar snel voorbij mag zijn.