Nieuws

07 december 2018

Kerst op De Donge

MAANDAG 10 DECEMBER 19:30 brengen wij met elkaar de school in kerstsfeer om dinsdag ochtend de kinderen in een prachtig verlichte school, onder begeleiding van kerstmuziek, te verwelkomen.

DINSDAG 11 DECEMBER T/M WOENSDAG 19 DECEMBER klinkt er live kerstmuziek bij de entree.

WOENSDAG 19 DECEMBER vieren wij het Kerstfeest met de hele school. We hebben veel zin in het kerstdiner en de sfeervolle kerstmarkt op het schoolplein.

DONDERDAG 20 DECEMBER verzamelen & opbergen


Met elkaar maken we een fantastisch Kerstfeest!  


Kerst op De Donge
Alle informatie op een rij: 

Het Kerstdiner

Vanaf 17.00 uur gaat de deur open en mag u, samen met uw kind(eren) het eten naar de klassen brengen. Om 17.30 uur beginnen we met het diner met de kinderen en gaan de ouders het lokaal uit. Op het schoolplein kunt u elkaar ontmoeten op de Kerstmarkt.

 

Eten & drinken voor het kerstdiner

Zoals ieder jaar is het de bedoeling dat ieder kind iets te eten meeneemt voor het diner. Bij de klassen hangen intekenlijsten. Het gerecht wordt thuis gemaakt en kant en klaar (zonodig warm) mee naar school genomen, denk hierbij ook aan opscheplepels ed. Houd er rekening mee dat er geen mogelijkheid is om eten op school op te warmen.

 

Alle kinderen nemen, als de leerkracht dit heeft aangegeven, uiterlijk woensdagochtend 19/12 mee: 
bord, bestek, beker, led-waxinelichtje en een plastic tas (alles met naam erop).
De meeste leerkrachten geven er de voorkeur aan het kerstservies zelf te regelen.
Wanneer zij er de voorkeur aangeven dat u het van thuis meeneemt dan hoort u dat van hen.

 

Om 18.30 uur mogen de ouders van de kleuters (groepen 1-2) hun kind(eren) uit de klas ophalen. Restjes mogen mee naar huis, of buiten uitgedeeld worden, of op de tafels gezet worden. Gebruikt servies gaat ongewassen mee in de plastic tas.

De groepen 3 en 4 komen om 18.30 uur met hun leerkracht naar beneden voor het optreden. Na het optreden gaan zij weer terug naar hun klas (mede voor de tassen en eten) en mogen daar dan opgehaald worden.  De groepen 5 t/m 8 zijn tot 19.00 uur in hun klas. Deze kinderen mogen dan ook in de klas opgehaald worden.

 

Kerstliederen en Optredens

Er kan de hele avond weer uit volle borst worden meegezongen bij ons kerstvuur met live muziek, Maar om 18:30 zullen de groepen 3 en 4 kerstliedjes ook buiten zingen die zij met de muziekdocente Irma hebben geoefend! De kleuters kennen deze ook, zij mogen vrijblijvend meezingen. Net als de ouders uiteraard! Tijdens de Kerstmarkt zal ook onze directeur zijn kerst-toespraak houden. En zijn er verschillende optredens waaronder een spetterend dans-optreden van onze bovenbouwleerlingen, de musicalgroep en de djembe-klas. Het duurt tot ca 19.30 uur.

Verantwoordelijkheid

Vanaf het moment dat uw kind weer naar buiten komt valt uw kind weer onder uw verantwoordelijkheid. Houd daarom zelf een oogje op uw kind i.v.m. de gezellige drukte in het donker. Tip: een verlichte muts of een lampjes string zijn op deze momenten heel handig.

Voor kinderen uit de groepen 7 en 8 die zelfstandig naar huis mogen gaan, geldt dat ze hiervoor een briefje van hun ouders moeten inleveren bij hun leerkracht.

Fietsen graag buiten het plein zetten. Uiteraard blijft het schoolplein ook op de kerstmarkt rookvrij!

 

De jaarlijkse Kerstmarkt
Tijdens het kerstdiner kunnen ouders elkaar ontmoeten op de jaarlijkse kerstmarkt! Bij de kramen staat de kerstcommissie klaar met soep en turks brood. Alcoholische drankjes (glühwein, bier en wijn) zijn er vanaf €1,50. Let op; op de glazen zit €1,- statiegeld.  
Betalen kan contant of middels een QR-tikkie. 

 

Er is dit jaar ook warme chocomel, gesponsord door IJsland!

 

Goed Doel Because we carry
Dit jaar is gekozen voor Because we carry. Lees hier meer

Wensboom
Er komt bij beide ingangen ook dit jaar weer een wensboom. Ieder kind hangt komende week een wens in de boom voor iemand anders. Neem even de tijd om de wensen te bekijken met jouw kind. Er zit zoveel prachtigs bij!

 

Helpende Handen
Opbouwen: De kerstcommissie bestaat al uit een mooi team van helpende handen maar er er is nog hulp nodig om de kerstmarkt op te bouwen woensdagmiddag van 12:00-16:00, een kraam te bemannen en het plein na afloop op te ruimen.
Alle hulp is welkom! Graag opgeven via Parro.

Opruimen na het kerstfeest 
Donderdagochtend 20 december hebben we veel hulp-ouders nodig! Meld je om 8:30 in de Speelzaal om alle kerstversiering netjes in dozen te doen en met een ‘treintje’ van leerlingen uit de bovenbouw weer op zolder te zetten. We zijn tot ca. 9:30 uur bezig.


Het kerstfeest duurt tot 19:30 uur, om 19:30 uur ruimen we samen op.

Het Kerstfeest op de Donge wordt een succes als we het samen doen.

 

We hebben er ontzettend veel zin in!

Feestelijke groeten van de Kerstcommissie

 

Ouders/verzorgers: Barbara Pon, Yvette van Beers, Marijke Smeding, Luuk Imberg, Florine Strikwerda, Saskia ten Houte de Lange | Leerkrachten: Ingelou Vink en Lotte Sloten | Coördinator: Claudia Ruiz