Nieuws

23 maart 2020

Links ten tijde van het Corona-virus

Om sneller op weg te komen bij het online (t)huiswerk en direct naar de verzamelde links te gaan staan deze nu verzameld op een aparte pagina. Hier staan links naar huiswerk of lessen, andere leersites uit alle leerjaren, maar ook andere leuke tips voor muziek, theater en ander vermaak. Deze pagina wordt bijgewerkt.

Links ten tijde van het Corona-virus

Links voor online huiswerk en of les;

Gynzy: https://www.gynzykids.com/

Cloudwise: https://cloudwise.nl/inloggen-op-het-cool-platform/

Meet: opstarten vanuit google classroom; https://classroom.google.com/u/0/h
Login-gegevens zijn door de leerkrachten verspreid.


Andere links naar online (school)werk en andere tips op niveau

Groep 1/2

 

Groep 3

 

Groep 4

   
   
   
   
   
   
   
   
 • leerzame apps bijvoorbeeld over letters lezen of een rekenmemory
   
   
 

 

  

     
       

 

Groep 5

 

Groep 6

 

Groep 7

 

Groep 8

     
     
     
     
     
     
     
     
       
         
         


Muziekschool Amsterdam het materiaal van ZingZOnline beschikbaar. Vanaf nu staan er per dag 3 nieuwe lessen van 10 minuten klaar waar leerlingen zelf mee aan de slag kunnen:

 

Voor groep 1 / 2 De Voorleesfee. Thema: boeken, verhalen en lezen.

Voor groep 3 / 4 Clapping Games. Thema: ritmes. Klapspelletjes en liedjes combineren.

Voor groep 5 / 6 InstrumentZo. Thema: muziekinstrumenten leren kennen.

 

Scholen en leerlingen kunnen ons materiaal direct vinden via Instagram 
Of via https://www.instagram.com/muziekschoolamsterdam/channel

 

Algemene oefensites: 

 

Andere tips 

 
 • Ontwerpend leren met allerlei creatieve activiteiten voor thuis; https://www.ontwerpenindeklas.nl/thuis-ontwerpen/

 • Schooltuinen komt voor kinderen van groep 3-5 met natuureducatie voor thuis. bekijk of download de PDF Afvaltips

 • Ook het Stedelijk Museum heeft een mooi aanbod voor kunsteducatie thuis. bekijk het hier: StayatHomeStedelijkOnderwijs

 • Meester Freek leert in korte lessen op YouTube je van alles over verschillende dieren. Zo geeft hij les over haaien, reuzenschildpadden en de luiaard. 
 • Op safari gaan met de Beekse Bergen op de safarischool. Op dinsdag en donderdag zet het dierenpark een nieuwe les met werkbladen online.
 • Nemo heeft verschillende proefjes voor thuis online gezet. Ook op de website proefjes.nl staan heel veel ideeën om thuis aan de slag te gaan. 
 • Skillsdojo. Hier staan verschillende missies die kinderen kunnen doen in een digitale en technische wereld. Van het bouwen van een app tot het maken van een lichtgevende kaart.
 • De natuur ontdekken met Natuurwijs met heel veel leuke doe-opdrachten. 
 • Online theaterlessen volgen bij Buro Bis. In de lessen leren kinderen onder meer ‘te doen alsof er iets, dat er niet is’, een typetjes spelen en het spelen van emoties.
 • Gameliefhebbers kunnen via hetklokhuis.nl hun eigen game bouwen met de gamestudio. Is het spel helemaal klaar? Dan kun je het delen en kunnen ook je vrienden het spelen.
 • Een taal leren voor kinderen via Duolingo.  In lessen kunnen ze punten verdienen en zo steeds een stapje verder komen.
 • Met musical de Sprookjessprokkelaar kan je toch nog de Efteling bezoeken.
  Bron: https://www.ad.nl/binnenland/proefjes-en-wetenschap-deze-sites-maken-thuisonderwijs-nog-leuker~acf9075d/?referrer=https://www.google.com/

NUjunior-school 

NUjunior heeft speciaal voor de thuiszittende kinderen een digitale school opgericht. Lees artikelen, doe spelletjes en quizjes, verdien aanwijzingen en raad de zin van de week. Extra leuk: door de weekoplossing in te sturen, maak je kans op prijzen!
Lees meer op: 
https://www.nujunior.nl/winnen/1905/lees-jij-ook-mee-op-de-nujunior-school.html


Mocca Cultuur onderwijs; culturele tips

Leer tiktokdansjes
Door: Vincent Vianen van Online Dance Classes
Leeftijd: 8+
Meer met film!
Door: EYE Filmmuseum
Leeftijd: 4 - 12 jaar
Elke week een nieuwe tiktok dans tutorial van choreograaf Vincent Vianen, bekend van het tv-programma So you think you can dance. De lessen zijn in het Engels maar Vincent doet de bewegingen heel duidelijk voor. Als je goed kijkt hoe hij het doet en hem nadoet maakt het niet veel uit of je het Engels kunt verstaan of niet. Film is overal. Maar waar kijk je eigenlijk naar? Is wat je ziet echt? Waarom wordt een film opeens spannend? Hoe wordt een animatie gemaakt? Met avonturen in het donker kijken kinderen verder. Zien meer. Je vindt filmtips met kijkvragen en maakopdrachten voor alle leerjaren uit het basisonderwijs. EYE Filmmuseum heeft nog veel meer activiteiten voor thuis zoals Wat kijk je nou en Kijk goed!  

Raccoon and the Light from Hanna Kim on Vimeo.

Bekijk hier alle dansjes: https://www.youtube.com/user/Dp4allGids/videos  https://www.eyefilm.nl/themas/kinderactiviteiten

Bouw je eigen thuismuseum
Door: Zaanse Schans Museum
Leeftijd: 8+

Tekenen in augmented reality
Door: Skills Dojo
Leeftijd: 8+
Een handig stappenplan om je eigen museum te bouwen. Natuurlijk bepaal je zelf waar je tentoonstelling over gaat en wat bezoekers er kunnen zien. 
Iets wat moeilijk lijkt blijkt heel makkelijk. In 7 lessen leren hoe je een AR-experience maakt en een digitale laag en (geheime) informatie toevoegt aan tekeningen.
   
https://zaansmuseum.nl/thuismuseum-zien/
https://www.skillsdojo.nl/tekenen-in-ar
 

Bekijk hier alle tips: http://createsend.com/t/d-A6BD9335B23736A92540EF23F30FEDED 

Beatbox basics, Maak een periscoop, Ontwerpwedstrijd Kleurplaat, Tetris Challenge en meer 


OOadA Klaslokaal

Onze school is onderdeel van Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel. In deze tijden ondervinden we daar de voordelen van zoals nu ten tijden van deze thuisscholing periode er een online klaslokaal is ingericht waarin LIVE leuke lessen worden gegeven door leerkrachten van de 22 scholen die zich verenigd vinden binnen de stichting.

Openbaar Onderwijs aan de Amstel is op zoek gegaan naar mogelijkheden om het onderwijs zoveel mogelijk door te laten gaan. Naast het verzorgen van papieren werkpakketten zullen onze scholen er alles aan doen om ook gebruik te gaan maken van online mogelijkheden. 

Onder het motto 'de leukste lessen van ons voor jou' presenteren leerkrachten uit alle 22 OOadA scholen een selectie van hun leukste en beste lessen via 2 livestreams (onder- en bovenbouw) voor al onze 8000 leerlingen. 
Deze lessen zijn te volgen via de speciaal in het leven geroepen website www.ooadaklaslokaal.nl en worden de komende 3 weken dagelijks uitgezonden van 9.00 tot 12.30 uur. Iedere les duurt een half uur en kan zonder boek of werkschrift worden gevolgd omdat de lessen niet methodegebonden zijn. Om het kijken zo makkelijk mogelijk te maken staan de lessen voor iedere jaargroep dagelijks op een vaste tijd geprogrammeerd (zie uitzendschema in bijlage). 
Het OOadA online klaslokaal is een aanvulling op de methode gebonden lessen die we in directe interactie met de eigen leerkracht op schoolniveau aanbieden en versterkt hopen we ook het gevoel van saamhorigheid tussen onze leerlingen. Met de inhoud van de lessen zullen we daaraan ook proberen bij te dragen.   

Bekijk hieronder het rooster;

 


Andere belangrijke links binnen onderwijs

Andere links voor ouders


Dongeschool live op OOadA-klaslokaal

Juf Amber gaf Les over afstandenOok de Dongeschool was live op www.ooadaklaslokaal.nl met een BEVO les Papyromania voor groep 4 door Juf Carlijn.
Bekijk hier de aflevering:


Alle kinderen kunnen meedoen, want de opdracht is gemakkelijk aan te passen en moeilijker te maken. De opdracht was live te volgen maar nu altijd terug te kijken.


Dongeschool kleuter TV

Kleuter tv door juf Tessa, Denise en Suzan. Bekijk video's als Kijkdoos maken, Dino's tekenen en dino dansen op het kanaal van juf Tessa: 

https://www.youtube.com/channel/UC5W6ORqlxQ4TerRMDGxOzAQ

 


LIEVE OMA, LIEVE OPA

Muziekjuf voor onder- en middenbouw, Irma van Dalen heeft een lied ingezongen voor alle oma's en opa's in Nederland.
De tekst is geschreven door Panc Daalder en Juf Irma heeft de primeur van dit hele bijzondere lied.

 


____________________________________________