Nieuws - pagina 5

 

 

 

Foto bij artikel Voorleesontbijt

Voorleesontbijt

14 januari 2019 - Op woensdag 23 januari wordt een start gegeven aan de Landelijke voorleesdagen. In het kader hiervan organiseert de Dongeschool op Vrijdag 25 januari weer een voorleesontbijt. Lees meer ›
Foto bij artikel Een kerstgroet van Rik

Een kerstgroet van Rik

20 december 2018 - 

Beste oudersverzorgers,

 

Ook dit jaar is mij weer gevraagd om een kersttoespraak te houden. Het is voor mij altijd moeilijk in te schatten of dit nu een moment is om terug te kijken of juist vooruit.

Kerstmis is een tijd van brandend haardvuur de geuren van dennentakken en wijn, goede gesprekken, hernieuwde vriendschappen, samenzijn en vooral ook mooie herinneringen ophalen.

Lees meer ›
Foto bij artikel Goede doelen

Goede doelen

14 december 2018 - Op de Dongeschool vinden wij Kerst een goed moment om stil te staan bij wat je kan doen voor anderen. Zo hangt er elk jaar aan het kerstfestijn een goed doel waarvoor wordt ingezameld. Verzamelen wij eten voor de voedselbank, schrijven we kaarten aan eenzame ouderen en staat er bij beide ingangen een ’wensboom’.  Lees meer ›
Foto bij artikel Kerstmuziek in de ochtend

Kerstmuziek in de ochtend

11 december 2018 - Wat een geweldige ontvangst vanochtend. Naast het lichtjesspektakel (alle dank aan Mark van Diermen!) en de prachtig versierde school.. opende David & Diewke de dag met hun piano&cello spel. Fantastisch!

We kijken uit naar alle ochtend-optredens die volgen. T/m 19 december in de entrees. Lees meer ›
Foto bij artikel Versieravond Kerst

Versieravond Kerst

11 december 2018 - Beste ouders & team van de Dongeschool, ontzettend bedankt voor wederom een super opkomst op de kerstversieravond. Met gezellige muziek, een hapje en een drankje zat de kerstsfeer er goed in en dat is af te zien aan het resultaat. Wat ziet de school er weer prachtig uit! Namens de Kerstcommissie, Dank jullie wel! We kijken ontzettend uit naar het kerstdiner en kerstmarkt op woensdag 19 december.
Foto bij artikel Presentatie Blink groep 7

Presentatie Blink groep 7

07 december 2018 - Blink-presentaties groep 7B
Thema: reis de wereld rond Lees meer ›
Foto bij artikel Kerst op De Donge

Kerst op De Donge

07 december 2018 - MAANDAG 10 DECEMBER 19:30 brengen wij met elkaar de school in kerstsfeer om dinsdag ochtend de kinderen in een prachtig verlichte school, onder begeleiding van kerstmuziek, te verwelkomen.

DINSDAG 11 DECEMBER T/M WOENSDAG 19 DECEMBER klinkt er live kerstmuziek bij de entree.

WOENSDAG 19 DECEMBER vieren wij het Kerstfeest met de hele school. We hebben veel zin in het kerstdiner en de sfeervolle kerstmarkt op het schoolplein.

DONDERDAG 20 DECEMBER verzamelen & opbergen


Met elkaar maken we een fantastisch Kerstfeest!  

Lees meer ›
Foto bij artikel Afluiting Blink; Wereldrestaurant

Afluiting Blink; Wereldrestaurant

06 december 2018 - 
Wat eet men in andere landen en wat zijn hun eetgewoontes?
Dat hebben de leerlingen van groep 5 en 6 onderzocht. Bij de presentatie waren ouders, collega's en andere klassen en aanwezig. Iedereen heeft veel geleerd en lekker gesmuld. Dit eerste Blink-thema waarbij de leerlingen ontdekkend en onderzoekend leren was een groot succes!
Lees meer ›
Foto bij artikel Ouderavond mediawijsheid

Ouderavond mediawijsheid

06 december 2018 - Dinsdag 27 november hebben wij op school een ouderavond georganiseerd over Mediawijsheid. Ouders en leerkrachten zijn onder begeleiding van twee medewerkers van Bureau Halt in gesprek gegaan met elkaar over dit onderwerp. De volgende tips, websites en filmpjes willen wij graag met u delen: Lees meer ›
Foto bij artikel Because we carry

Because we carry

06 december 2018 - Elk jaar staat de Kerstviering op de Dongeschool in het teken van een goed doel. Dit jaar is dat 'Because we Carry'. Deze stichting is gevestigd op Lesbos. Medewerkers en vrijwilligers runnen daar een vluchtelingenkamp dat is opgericht op 10 km van het enige andere kamp op Lesbos dat veel te weinig capaciteit heeft om alle vluchtelingen die aankomen op te vangen. Eind dit jaar gaat een van de ouders van school (Saskia, moeder van Basje 7b, Willem,4b en Hugo2a) naar Lesbos om de ingezamelde spullen te brengen en daar te werken. Lees meer ›
Foto bij artikel Kerstmuziek in de ochtend

Kerstmuziek in de ochtend

06 december 2018 - Net als vorig jaar kunnen kinderen die een muziekinstrument bespelen (of zangles hebben) van 11/12 tot 19/12 bij de twee ingangen van de school in de ochtend kerstliedjes spelen. Lees meer ›
Foto bij artikel TSO Nieuws

TSO Nieuws

06 december 2018 - Hier leest u nieuws over de betaling van de overblijfkosten. Berichten over de Musical, Djembe en schaak-les. De laatste informatie over Spelen op het plein en tekenen en knutselen tijdens de lunchpauze. En nuttige informatie om mee te geven aan uw kind. Lees meer ›
Foto bij artikel Sinterklaasfeest op De Donge

Sinterklaasfeest op De Donge

05 december 2018 - Vandaag kwamen Sinterklaas en zijn collega's na een lange reis in zijn 'deux chevaux' bij ons op school aan. Amerigo stond al warm op stal en de kinderen en ouders klaar om Sint en Pieten, onder begeleiding van de Djembé-band, te begroeten. Een dag vol feestelijkheden! Boordevol cadeau's (vooral veel ballen), Sinterklaas-liederen; onder begeleiding van onze muziekdocente Irma en Cindy van Dons én natuurlijk traditioneel de spannende poppenkast voorstelling van Meester Rik en Juf Hanneke. 
Benieuwd naar deze dag?

In de mededeling over deze dag in parro staat een link naar de foto's

Foto bij artikel Sinterklaas komt op school!

Sinterklaas komt op school!

30 november 2018 - Beste ouders en verzorgers, Gisterochtend leidde een mysterieus spoor de school in...en wat blijkt; Amerigo staat weer op stal! Het is dus weer bijna zover, aanstaande woensdag 5 december, zullen wij Sinterklaas en de Pieten verwelkomen op de Dongeschool.

 

De voorbereidingen voor het bezoek zijn in volle gang. We hebben ook uw hulp nodig om er een fantastisch feest voor de kinderen van te maken.

Lees meer ›
Foto bij artikel werkavond Sinterklaas

werkavond Sinterklaas

20 november 2018 - Beste ouders en team van de Dongeschool, ontzettend bedankt voor de grote opkomst met de werkavond voor Sinterklaas gisteravond. Dankzij jullie hulp zag de school er binnen een mum van tijd fantastisch uit en kunnen we er met elkaar en onze kinderen een geweldig leuk feest van maken!
Namens de Sintcommissie, Dank jullie wel!
Foto bij artikel Voorlichting en ouderavond mediawijsheid

Voorlichting en ouderavond mediawijsheid

07 november 2018 - Dinsdag 20 november 2018 zullen de kinderen van de groepen 8 een voorlichting krijgen over mediawijsheid, met als thema  ‘Invloed van de groep’. Deze voorlichting wordt verzorgd door Stichting Halt. Aansluitend op deze voorlichting organiseren wij 27 november een ouderavond voor alle ouders/verzorgers van de school, ook onder leiding van bureau Halt. Lees meer ›
Foto bij artikel Ouder Vereniging: Verslag vergadering 26/9

Ouder Vereniging: Verslag vergadering 26/9

07 november 2018 - Eens in de 6 weken komt de Ouder Vereniging samen. Dit is een kort verslagje van de afgelopen vergadering. Lees meer ›
Foto bij artikel Goed-Doel Kerst 2018

Goed-Doel Kerst 2018

07 november 2018 - 
Elk jaar staat de Kerstviering op de Dongeschool in het teken van een goed doel. Dit jaar is dat 'Because we Carry'. Deze stichting is gevestigd op Lesbos, medewerkers en vrijwilligers runnen daar een vluchtelingenkamp dat is opgericht op 10 km van het enige andere kamp op Lesbos dat veel te weinig capaciteit heeft om alle vluchtelingen die aankomen op te vangen.
Lees meer ›
Foto bij artikel Evenement&communicatie coördinator

Evenement&communicatie coördinator

06 november 2018 - Als eerste school binnen de Stichting Openbaar onderwijs aan de Amstel heeft De Dongeschool een zogeheten evenement-coördinator. Deze functie is ontstaan vanuit de vraag de werkdruk bij het docententeam te verminderen maar ook om directie bij te staan in PR en communicatie.

Claudia Ruiz is vorige maand aangesteld voor deze functie. Vanuit haar opleiding en werkervaring is zij breed georiënteerd, maar ook is zij als ouder al goed bekend met onze school vanuit haar inzet binnen Ouder Vereniging en Medezeggenschap Raad.

Foto bij artikel Lerarendag

Lerarendag

06 november 2018 - Namens de ouders trakteerde de oudervereniging de leerkrachten afgelopen lerarendag het team op een fruitige traktatie én het jaarlijkse 'klassenbudget' waarbij de docenten een vast bedrag krijgen wat naar eigen inzicht vrij inzetbaar is voor hun klas.
1 2 3 4 5 6