Nieuws

28 juni 2022

Dongeschool lustrumfeest; Glitterheld

Het is bijna weer tijd voor ons jaarlijkse zomerfeest! Dit jaar is het feest extra bijzonder omdat de Dongeschool ook haar 90-jarig bestaan viert! Natuurlijk zijn DONS en de Krekels ook van de partij!

Wees allen welkom op Vrijdag 8 Juli, 15:00 – 17:30

Preview foto
Dit jaar organiseren wij weer een heus festival! Met als thema: Glitterheld!
Het festival duurt 2,5 uur. Niet alleen zullen alle groepen hun eigen optreden geven, maar ook de Dongeband en de DONS-band zijn van de partij. Daarnaast zijn er allerlei leuke acitviteiten en wordt er een veiling voor Oekraïne georganiseerd. En op het feest sluiten wij de tijdcapsule waarvoor de groepen het hele jaar items hebben verzameld om weer geopend te kunnen worden bij het HONDERD-jarig bestaan van de Dongeschool. 


Een festival na schooltijd? Hoe werkt dat?

 • Vanaf 15:00 ouders verantwoordelijk - School is zoals elke dag en elk zomerfeest om 15:00 uit. Omdat de optredens niet integraal plaatsvinden op het grote podium maar verspreid over het plein en in tijd zijn ouders, zoals alle dag, vanaf 15:00 verantwoordelijk voor hun kinderen, maar ook dat zij op tijd verschijnen bij hun eigen optreden. 
 • Andere regels voor de kleuters - Dit geld NIET voor de kleuters; de kleuters trappen het zomerfeest af met een collectief optreden onder leiding van dramadocent Esmee. Na hun optreden gaan zij nog even met de juf naar hun lokaal. IN HET LOKAAL kunnen ouders/verzorgers de leerlingen ophalen. Dit zal rond 15:15/15:20 zijn, ná hun optreden om 15:05.
 • Tijden in blokkenschema - De optredens worden weergegeven in een blokkenschema dat ruim van tevoren wordt gecommuniceerd zodat ouders/kinderen weten hoe laat ze waar moeten zijn.
 • Optreden-schema van de groepsoptredens zullen tussen 15:00 – 16:30 zijn, daarna bieden we podium aan alle andere optredens én activiteiten
 • Er zijn 2 podia met diverse acts als dans en zang.

Allerlei activiteiten - Er zijn op het plein aanvullende activiteiten zoals schmincken, haarvlechten, portret-tekenen, glittertattoos, kinderspelen en er is zelfs een waarzegster. 


De DONGE-SCHOOLBAND heeft onder leiding van Juf Letty en meester Erik weken geoefend voor een grandioos optreden!

Natuurlijk is het feest niet compleet zonder de DONS-band, voor veel kinderen al wel bekend. Zij staan ook dit jaar weer op de kinder-parade! Súper leuk! 
https://deparade.nl/voorstellingen/de-dons-band/


We maken er samen een feest van!

Wil je komen helpen met opbouwen, inrichten, een kraam bemannen; meld je aan via Parro. 
Iedereen mag helpen met opruimen; velen handen maken licht werk!Wie wat waar!?

Blokkenschema

NB. In parro volgt een link voor een goed leesbaar blokkenschema op je telefoon

 

Optredens integraal op tijd

Optredens per podium

 

Plattegrond


Wat is er allemaal!?

Activiteiten 

Naast de diverse optredens zijn er ook allerlei andere activiteiten.

 

 • in de KUNST-makerij kan je jezelf laten portreteren bij de tekenschool van juf Anna, zelf tekenen of kunst maken met juf Mayra.
 • Spelletjes spelen zoals; MEGA-mikado, MEGA-twister, MEGA-jenga, MEGA-4-op-een-rij of Sjoelen.
 • Schmincken, haarvlechten of een glittertattoo laten zetten
 • De toekomst laten voorspellen door waarzegster Coosje
 • Dansen in de silent disco
 • Op de foto voor de Photo-matic
 • Sla de mol

 

Eten & drinken

Er is natuurlijk ook eten en drinken!

Het eten wordt dit jaar weer verzorgd door de dames van de TSO en voorzien hiermee onze foodcourt van heerlijke hapjes uit de wereldkeuken. Deze hapjes zijn tegen een klein bedrag te koop. 

Uiteraard is er ook een Drankkraam. Alle drank wordt geschonken in statiegeldbekers. 

 

Voor de leerlingen

De leerlingen van de Dongeschool worden getrakteerd op een frietje en een ijsje. 
De frietjes worden mede mogelijk gemaakt door MAAS SNCK en Nijsje is weer van de partij voor de ijsjes.
Ook zijn er limonadekoeien waar de kids kunnen werken voor hun sapje. 

 

De leerlingen krijgen op de dag zelf twee bonnen waarmee ze eten kunnen halen. 
Bij de kleuters krijgen de ouders deze na hun optreden.  

 

Betalen

Voor de veiligheid, hygiëne en gemak werken wij dit jaar met muntjes. Deze kunnen gekocht worden bij de muntenkraam. Liefst middels pinbetaling. Contant is eventueel ook mogelijk. Bij zowel de bar als de foodcourt word er met munten betaald. 

 

Ten behoeve van een veilig & gezellig feest;

 • Het is niet toegestaan om buiten dit aanbod ander eten/drinken of artikelen op het plein te verkopen
 • Het is niet toegestaan op het schoolplein te roken
 • Het is niet toegestaan het plein met fietsen, brommers of andere vervoersmiddelen te betreden. 


Inspiratie?

Natuurlijk is het leuk als we met zijn allen maximaal voor het thema 'disco' gaan. Laat je inspireren op het pinterest-bord Glitterheld van de Dongeschool: https://nl.pinterest.com/dedongeschool/dongeschool-festiviteiten/zomerfeest-22_glitterheld/


Goed doel; Oekraïne

Elk jaar steunen we een goed doel waarvoor we ook bij de grote festiviteiten geld inzamelen. Dit jaar zetten wij ons in voor Oekraïne. Dit is meer nodig dan ooit tevoren met 6 miljoen vluchtelingen in het land zelf.


Voor dit mooie doel hebben we een drietal verzoeken:

 

GOEDEDOELENKRAAM

Heb je leuke spullen in te brengen die wij mogen verkopen bij onze kraam? Denk aan boeken of speelgoed die je eigen kind ontgroeid zijn of andere mooie spullen... Eigen creaties van je kinderen, zoals scrunchies of armbandjes mogen ook ingebracht worden.
Inbrengen kan op woensdag 6 juli om 08:30 of 12:30 bij de pingpongtafel op het plein.

KIND-VOOR-KIND-ACTIE

Laat jouw kind een (of meer) rugtasje(s) vullen met spullen die hij/zij belangrijk vindt voor een kind in Oekraïne. Dit kan bijvoorbeeld een dekentje zijn, iets lekkers, een tandenborstel, een knuffel en/of een spelletje.
Tip: Action, Van Haren en Decathlon hebben goedkope rugtassen.

VEILING

Tijdens het feest houden we bij de kraam een veiling met de mooiste kunst van onze kids maar ook worden er enkele bijzondere items geveild. Heeft je kind een mooie bijdrage voor de veiling? Dan kan je deze inbrengen 6 juli om 08:30 of 12:30.
Heb je een bijzonder item die je voor de veiling in wil brengen neem dan contact op met Nelly Samardzic 06-18069821, ook voor andere vragen.

 • Tijdens de veiling word een linosnede speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door (juf) Suzan Hekkelman. Waanzinnig gaaf!
 • Een ander bijzonder veiling 'item' is een rondleiding naar het torrentje van de Dongeschool.


SipSnap

Ook is het mogelijk om bij de goededoelenkraam tegen een speciale prijs SipSnap-lids te kopen. De SipSnap-lids zijn speciaal voor ons zomerfestival beschikbaar gesteld en kunnen voor minder dan de helft van de verkoopprijs aangeschaft worden. Kijk voor meer informatie op https://eu.sipsnap.com/

SipSnap-lids kunnen over elke beker of glas. in tuit of rietje variant.
Winnaar van de Red-dot award '15Houd deze pagina in de gaten.
Deze zal, indien nodig, met actuele informatie aangevuld worden!