Nieuws

04 december 2019

Kerst op de Donge

DINSDAG 10 DECEMBER 19:30 brengen wij met elkaar de school in kerstsfeer om woensdagochtend de kinderen in een prachtig verlichtte school, onder begeleiding van kerstmuziek, te verwelkomen.

WOENSDAG 11 DECEMBER T/M WOENSDAG 18 DECEMBER klinkt er live kerstmuziek bij de entree.

WOENSDAG 18 DECEMBER vieren wij het Kerstfeest met de hele school. We hebben veel zin in het kerstdiner en de sfeervolle kerstmarkt op het schoolplein.

DONDERDAG 19 DECEMBER kerstspullen opruimen


Met elkaar maken we een er een fantastisch Kerstfeest van!  


Preview foto
Alle informatie op een rij: 

 

Het kerstdiner

Vanaf 17.00 uur gaat de deur open en mag u, samen met uw kind(eren) het eten naar de klassen brengen. Om 17.30 uur beginnen we met het diner met de kinderen en gaan de ouders het lokaal uit. Op het schoolplein kunt u elkaar ontmoeten op de Kerstmarkt. Het kerstdiner is voor álle groepen van 17:30 tot 18:30
Klassenouders helpen deze avond meestal (optioneel) de leerkracht mee in de klas tijdens het diner.

 

Eten & drinken voor het kerstdiner

Zoals ieder jaar is het de bedoeling dat ieder kind iets te eten meeneemt voor het diner. Bij de klassen hangen intekenlijsten. Het gerecht wordt thuis gemaakt en kant en klaar (zonodig warm) mee naar school genomen, denk hierbij ook aan opscheplepels ed. Houd er rekening mee dat er geen mogelijkheid is om eten op school op te warmen. 

 

 

 

 

Inspiratie nodig?

Bekijk het Pinterest bord voor kersthapjes van de Dongeschool>

Ook voor leuke knutseltips voor de kerst>

Alle kinderen nemen, als de leerkracht dit heeft aangegeven, uiterlijk woensdagochtend 18/12 mee: 
bord, bestek, beker, led-waxinelichtje en een plastic tas (alles met naam erop).
De meeste leerkrachten geven er de voorkeur aan het kerstservies zelf of samen met de klassenouder te regelen. Wanneer zij er de voorkeur aan geven dat u dit van thuis meeneemt dan hoort u dat van hen.

 

Om 18.30 uur mogen de ouders van de kleuters (groepen 1-2) hun kind(eren) uit de klas ophalen. Restjes mogen mee naar huis, of buiten uitgedeeld worden, of op de tafels gezet worden. Gebruikt servies gaat ongewassen mee in de plastic tas.

De groepen 3 en 4 komen om 18.30 uur met hun leerkracht naar beneden voor het optreden. Na het optreden gaan zij weer terug naar hun klas (mede voor de tassen en eten) en mogen daar dan opgehaald worden. De groepen 5 t/m 8 zijn dit jaar ook eerder buiten. Deze kinderen mogen ook om 18.30  in de klas opgehaald worden.

 

Kerstliederen en Optredens

Er kan de hele avond weer uit volle borst worden meegezongen bij ons kerstvuur met muziek, Om 18:30 zullen de groepen 3 en 4 kerstliedjes ook buiten zingen die zij met de muziekdocente Irma hebben geoefend! De kleuters kennen deze ook, zij mogen vrijblijvend meezingen. Net als de ouders uiteraard! Er zijn er verschillende optredens waaronder een spetterend dans-optreden van onze bovenbouwleerlingen, de musicalgroep en de djembe-klas. Het duurt tot ca 19.30 uur.

Verantwoordelijkheid

Vanaf het moment dat uw kind weer naar buiten komt valt uw kind weer onder uw verantwoordelijkheid. Houd daarom zelf een oogje op uw kind i.v.m. de gezellige drukte in het donker.
Tip: een verlichte muts of een lampjes string zijn op deze momenten heel handig.

Voor kinderen uit de groepen 7 en 8 die zelfstandig naar huis mogen gaan, geldt dat ze hiervoor een briefje van hun ouders moeten inleveren bij hun leerkracht.

Fietsen graag buiten het plein zetten. Uiteraard blijft het schoolplein ook op de kerstmarkt rookvrij!

 

De jaarlijkse kerstmarkt

Tijdens het kerstdiner kunnen ouders elkaar ontmoeten op de jaarlijkse kerstmarkt! Bij de kramen staat de kerstcommissie klaar met soep en turks brood. Alcoholische drankjes (glühwein, bier en wijn) zijn er vanaf €1,50. Let op; op de glazen zit €1,- statiegeld.  
Betalen kan contant of met PIN!

 

Ook dit jaar is er weer warme chocomel, gesponsord door IJsland!

 


Goodbears


Dit jaar is het thema van de kerstviering op de Dongeschool 'Troost'. Dit thema is ontstaan vanuit het, door Donge-ouders aangedragen, goede doel waar we dit jaar voor gekozen hebben; Stichting Goodbears.
Stichting Goodbears zorgt er voor dat kinderen die iets naars hebben meegemaakt een troostbeer krijgen. Ze hebben bijvoorbeeld een auto-ongeluk gehad, een zware operatie, er is brand geweest in hun huis, of iets anders dat traumatisch kan zijn. De Goodbears worden uitgedeeld in ziekenhuizen, crisiscentra en zorginstellingen. Verder rijden de Goodbears mee op politie-, brandweer- en andere hulpverleningsvoertuigen. Ook bij ons op school zitten kinderen die zo'n beertje hebben gehad en het maakt een nare gebeurtenis een beetje draaglijker. Laten we met zijn allen er voor zorgen dat ook in 2020 kinderen een knuffel krijgen als ze deze het hardste nodig hebben!

Kerstballen, boeken & Sipsnap deksels voor het Goede Doel.

De deksels van Sipsnap zijn op de kerstmarkt te koop. Elk doosje heeft drie deksels. Er zijn deksels geschikt voor rietjes en deksels met een tuit. De deksels zijn gemaakt van uitrekbare siliconen waardoor ze op elke beker passen. Ideaal. In de winkel kosten de deksels €18,95. Dongeschool ouders mogen ze aanschaffen voor €5,- per doos. 
Tevens kunnen er geselecteerde boeken uit de bibliotheek worden gekocht, en er zijn ook prachtige zelfgemaakte kerstballen van Donge-leerlingen. 


Wensboom

Er komt bij beide ingangen ook dit jaar weer een wensboom. Ieder kind hangt komende week een wens in de boom voor iemand anders. Neem even de tijd om de wensen te bekijken met jouw kind. Er zit zoveel prachtigs bij!

 

Helpende handen

Opbouwen: De kerstcommissie bestaat al uit een mooi team van helpende handen maar er is nog hulp nodig om de kerstmarkt op te bouwen woensdagmiddag 18 december van 12:00-16:00, een kraam te bemannen en het plein na afloop op te ruimen.
Alle hulp is welkom! Graag opgeven via Parro.

Opruimen na het kerstfeest 
Donderdagochtend 19 december hebben we veel hulp-ouders nodig! Meldt je om 8:30 in de Speelzaal om alle kerstversiering netjes in dozen te doen en met een ‘treintje’ van leerlingen uit de bovenbouw weer op zolder te zetten. We zijn tot ca. 9:30 uur bezig.


Het kerstfeest duurt tot 19:30 uur, om 19:30 uur ruimen we samen op.

Het kerstfeest op de Donge wordt een succes als we het samen doen!

 

We hebben er ontzettend veel zin in!

Feestelijke groeten van de Kerstcommissie


Barbara Pon & Yvette van Beers | Goede Doelen-kraam: Saskia ten Houte de Lange | Leerkrachten: Charel van Asbroek & Roos van Dijk  | Coördinator: Claudia Ruiz