Nieuws

28 maart 2019

Nieuws van de leerlingenraad; maart

Wij zijn Joost, Zoë, Laurien, David, Dave, Doris, Kees en Lyla en zitten namens de leerlingen van de Dongeschool in de leerlingenraad. Elke groep (vanaf groep 5) heeft 1 vertegenwoordiger. Wij komen eens in de twee weken samen en brengen dan nieuwe onderwerpen in die wij zelf bedacht hebben of ons zijn aangedragen door mede-leerlingen. Ook evalueren wij punten die uitgevoerd zijn. 

Preview foto

Evaluatie Warme Truiendag

Veel mensen deden mee dus wat dat betreft was het een succes. De verwarming was niet overal uit. Voor volgend jaar gaan we op zoek naar een mogelijkheid om de verwarming in het hele gebouw uit te zetten. De reden waarom we een warme truiendag hielden (het milieu) had beter benadrukt moeten worden.


Evaluatie Carnaval

Het was een heel erg geslaagd feest. De presentatie van juf Cindy was heel erg leuk, dat moeten we volgend jaar weer zo doen. Het was niet bij iedereen duidelijk dat carnaval alleen in de middag werd gevierd, volgende keer zorgen dat de tijden duidelijker zijn.

 

EHBO

Joost kwam met het idee om voor de groepen 7 en 8 EHBO lessen te gaan verzorgen. Hij vindt het belangrijk dat kinderen weten wat ze moeten doen als ze in een ongeluk verzeild raken. De leerlingenraad was wisselend enthousiast. In de klassen wordt besproken of de leerlingen dit zouden willen.

 

Papiergebruik

Dave bracht het idee in om bewuster en zorgvuldiger om te gaan met papier. In de klassen wordt dit besproken door de leerlingenraad en gevraagd naar goede oplossingen en ideeën om het papierverbruik te verminderen. Ook in de MR is dit besproken. Wellicht kunnen zij samen op trekken in hun zoektocht naar middelen het verbruik te verminderen. 


Voetbalregels

De leerlingenraad wil de voetbalregels versoepelen. Ze vinden ze nu te streng. Ze willen dat je mee mag doen met een groep die het voetbalveld heeft, maar wel alleen als die groep dat ook goed vindt. Verder willen ze dat je mag voetballen op een leeg veld als het niet jouw dag is. Wel moet je er zonder problemen vanaf gaan als de eigenlijke groep wilt voetballen op het veld.

 

Brievenbus

Als je de hoofdingang inkomt en kijkt op de muur naast de trap hangen daar 2 brievenbussen. 1 brievenbus is van de leerlingenraad. Als je goede ideeën hebt kun je ze in de brievenbus stoppen!