Nieuws

07 januari 2021

Tips & links; Lockdown 2.0


Ook in de 2e periode van lockdown zijn er toch allerlei leuke en bijzondere inititieven voor activiteiten en vermaak.
We hebben er wat op een rij gezet;

Preview foto

 

29 januari 2021

Nationale vogeltelling

De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe

 

vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen we vogels beter helpen en beschermen. Doe ook mee; het is leuk en nuttig!

Vogels tellen in 3 gemakkelijke stappen:

 1. Tel op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee.

   

 2. Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.*
 3. Uw telling geeft u op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 gemakkelijk door via de web-app

   

  mijntuinvogeltelling.nl. Het telformulier staat dan voor u klaar. Vul uw telling uiterlijk maandagochtend 1 februari in vóór 12 uur.

* Tip: zitten er veel vogels tegelijk op de voederplank of silo? Maak een foto met uw smartphone en u kunt na uw half uurtje tellen rustig controleren hoeveel vogels u zag. DOWNLOAD te tellijst

 

#DONSHUIS

Bij #DONSTHUIS vind je filmpjes met spelletjes, opdrachten, muziek en nog veel meer.
Gemaakt door de DONS Docenten22 januari 2021

Bouwwedstrijd met LEGO

De Hermitage Amsterdam daagt bouwers van alle leeftijden uit om de meest fantasierijke ridderwereld van LEGO stenen te bouwen. Imposante kastelen, grootse ridderzalen, fraai versierde harnassen… start met bouwen en laat je fantasie de vrije loop!

Taartrovers

Bij Taartrovers Thuis kan je in de klas, of thuis kunstzinnige films kijken. Mooie korte kinderfilms voor kinderen vanaf 3. Films die je niet overal ziet, die je met andere ogen laten kijken naar de wereld om je heen. Taartrovers Thuis is ook spelen en ontdekken. Bij elke film kan je heel veel zelf doen. Ga mee op onderzoek; kijk, luister, verwonder en speel met je verbeelding!

 

Kom hoorspelen met Orkaan

Na de lancering van het hoorspel Romeo en Julia

 

zijn nu ook de hoorspelen Zwarte Monster met Tobias Borsboom, Krijgerszoon met het Cello Octet Amsterdam, Nachtvlinder

 

met het Dudok Quartet Amsterdam en Meneer Sax met het Ebonit Saxophone Quartet online verkrijgbaar.
Sanne Schuhmacher schreef hiervoor korte verhalen waarin woord en muziek elkaar als verteller afwisselen, naar concept van Caecilia Thunnissen, met opnameregie van Caecilia Thunnissen en Hans Smit. Met stemacteurs Jouman Fattal, Steven Stavast, Gustav

Natuurspeeltuinen

Pfff, het valt niet mee. Lockdown en nu ook nog de kids thuis en dus thuisscholing. Hoe fijn dat er in Amsterdam 5 toffe natuurspeeltuinen zijn waar ze na homeschooling en in het weekend lekker kunnen uitrazen! Dus, hup die warme, oude kleren aan en op naar een van deze speeltuinen in de natuur.

Ga op ontdekkingsreis in jouw tuin

Ook in de winter is het heerlijk om naar buiten te gaan. Nu de basisscholen gesloten zijn is het de hoogste tijd voor een ontdekkingsreis met je kinderen door de natuur rond je eigen huis. Onze boswachters hebben opdrachten verzameld die je in jouw eigen omgeving kunt doen. Van beestjes zoeken tot koekjes bakken met madeliefjes. Al deze opdrachten zijn ontwikkeld door

 

Stichting NatuurWijs

 

die voor Staatsbosbeheer natuureducatie vorm geeft.

 

De Sneeuwkoningin van het 'kleine theater'

DE SNEEUWKONINGIN from Het Kleine Theater on Vimeo.

 


Beleef het Muiderslot thuis

Mocht je niet naar het Muiderslot kunnen komen, dan komen wij graag naar jou! Want dat het Muiderslot op slot is, betekent niet dat er niets te doen is. Wij dagen je uit om vanuit je luie stoel het kasteel te ontdekken en van alles te weten te komen over de verhalen die schuilgaan achter de dikke kasteelmuren.


Podiumkids Thuis

Podiumkids Thuis is een nieuw online platform waar alle mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien zijn. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank! Lekker met het hele gezin een online registratie bekijken van een bijzondere voorstelling. Helemaal coronaproof, maar vooral supergezellig. Na aankoop van een voorstelling voor €2,99 kun je deze binnen 48 uur zo vaak bekijken als je wilt. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld en ververst.
Podiumkids Thuis.  Een ideaal thuisuitje! Bekijk het hier

 

Thuis opdrachten van Noordje

Ook thuis aan de slag met beeld & taal? Op deze pagina vind je leuke opdrachten om lekker zelf aan de slag te gaan! Maak een teken of schrijfopdracht of luister naar een van de voorleesverhalen.
Deel je gemaakte werkjes met ons via

 

meedoen@noordje.nl 

 

Hortus Botanicus

 

Ook  de site van hortus botanicus kan je allerlei leuke dingen doen als planten tekenen;

https://www.dehortus.nl/de-hortus-in-huis/?ck_subscriber_id=302472078

 

 

Naturalis

De experts delen de nieuwste kennis, nemen echte collectiestukken mee en praten vol passie over hun werk. Momenteel livestreamen we onze spotlights. Neem plaats op de digitale tribune en stel al je vragen. 

15 januari 2021

Humor voor ouders

De afgelopen tijd kwamen er op sociale media heel wat leuke vondsten voorbij. Een beetje humor is altijd fijn om het gemoed hoog te houden. Een selectie..

  


Kijk voor nog meer leuke leerlingen communicatie op de Instagram van Meester Mark


12 januari 2021

Muisarmpjes en tabletnekken

Schermtijd inperken en lekker veel naar buiten met de kinderen; al voor de coronacrisis was het een speerpunt van de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Nu we meer binnen zitten dan ooit, kunnen we wat creativiteit goed gebruiken. Sommetjes stoepkrijten, tafels oefenen op de trap en met het hele gezin naar buiten

Zo help je kinderen actief te blijven

- Laat kinderen af en toe op hun buik op de grond en met de tablet op de grond naar het scherm kijken. Zo trainen ze hun nek- en rugspieren en is het scherm op de juiste afstand.

- Maak een actief spel van schoolopdrachten, tipt Van Hoorn. Plak de uitkomst van de tafel van zeven op traptreden en laat kinderen naar het juiste antwoord rennen. Maak een speurtocht in huis en verstop de hoofdsteden. "Kinderen schreeuwen echt om beweging."

- Het online platform Wieblie staat vol met bewegende leren-opdrachtjes en heeft deze tijdelijk gratis beschikbaar gesteld.

- Zet de laptop op een doos of stapel boeken, zodat kinderen er staand naar kijken en hun hoofd niet laten hangen.

- Gebruik ook eens een bal in plaats van een stoel: wiebelen is juist goed.

- Rekenen kun je oefenen met een hinkelspel, en woordjes schrijven hoeft niet in een schriftje, maar kan ook op straat met stoepkrijt.


Lees hier het hele artikel: 

https://www.nu.nl/kind-gezin/6100649/muisarmpjes-en-tabletnekken-hoe-komen-kinderen-de-coronaschermtijd-door.html


youtube kanaal voor de Dongekleuters:

https://www.youtube.com/channel/UC5W6ORqlxQ4TerRMDGxOzAQ
8 januari 2021

Lichtpuntjes in de winter van het Scheepvaartmuseum

Gezien de corona-lockdown is Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam tijdens de kerstvakantie gesloten en kun je daar dus niet naartoe om met de kids te genieten van de toffe vakantie-activiteiten die ze daar altijd organiseren. Maar ze laten je niet in de steek en hebben dus allerlei leuke dingen bedacht die jij met je kinderen kunt doen in deze vakantie. Lichtpuntjes in de winter hebben ze die genoemd!

Lichtpuntjes 

Lichtpuntjes kunnen van alles zijn. Volgend jaar weer naar school met je vrienden, in de vakanties logeren bij opa en oma, of fantaseren over een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum. Dingen die we nu allemaal even niet kunnen doen, maar waar we binnenkort weer van kunnen genieten. Op de website van Het Scheepvaartmuseum vind je allerlei leuke tips en ideeën voor tijdens de kerstvakantie. Leuk om zelf te doen, maar ook leuk voor het hele gezin.

Online overwinteren met Het Scheepvaartmuseum

Wat voor activiteiten zijn dat allemaal, die ze voor je hebben bedacht? Kijk maar:


Het zou zomaar kunnen dat er verderop in de vakantie nog nieuwe activiteiten bijkomen, dus check vooral ook het overzicht van de

 

Lichtpuntjes in de winter!

 


Kinderactiviteiten EYE Museum

Ontdek de magie van bewegend beeld en de kunst van het kijken. Speel met film, maak film en kijk film. Voor kinderen en jongeren is er altijd wat te doen in Eye. Bekijk hier het aanbod, nu ook voor thuis.
https://www.eyefilm.nl/themas/kinderactiviteiten


Schooltv, tips voor thuis

Schooltv.nl is altijd en overal beschikbaar, dus ook thuis. Dus zit je thuis met je kind en wil je toch werken aan school? Geen nood! Schooltv.nl is er voor jou. In deze lijst vind je de top 10 van onze leukste en meest leerzame afspeellijsten, programma’s, films en quizzen per groep, voor in de klas, maar ook voor thuis.

Groep 1 en 2

 1. Sesamstraat - kleurplaat
 2. Kleimannetjes - afspeellijst
 3. Dierentuin - afspeellijst
 4. Blokdieren - ontdekplaat
 5. Voorlezen - afspeellijst
 6. Woezel en Pip - video's
 7. Peuters alledaags - afspeellijst
 8. Leren tellen - afspeellijst
 9. Rekenen met Sesamstraat - afspeellijst
 10. Nijntje - film

Groep 5

 1. Fruit op tafel - programma
 2. Fruit op tafel - tafels oefenen
 3. Weet wat ik heb - programma
 4. Zingen doe je zo - afspeellijst
 5. Energie in huis - ontdekplaat
 6. Dino's - afspeellijst
 7. Huisdieren verzorgen - afspeellijst
 8. Haaien - afspeellijst
 9. Beroepen - afspeellijst
 10. Patatje oorlog - film

Groep 6

 1. Backstage in de dierentuin - programma
 2. Meer Muziek in de klas - programma
 3. Welkom bij de Romeinen - programma
 4. Planeten - afspeellijst
 5. Idee Puree - ontdekplaat
 6. De schrijfkamer - ontdekplaat
 7. de Maan - afspeellijst
 8. Spijsverteringsquiz
 9. Kinderen voor kinderen - programma
 10. Koningsdag - film
 

Groep 8

 1. Wat kijk je nou? - ontdekplaat
 2. Snapje? - programma
 3. De wereld rond - programma
 4. Botten in je lichaam - ontdekplaat
 5. Tijdlijn Tweede Wereldoorlog
 6. De bevrijding van Nederland - afspeellijst
 7. De Nachtwacht - ontdekplaat
 8. De canon van Nederland - tijdlijn
 9. Brainstorm - programma
 10. Alles mag - film

 

OERRR BuitenBreak

Wat goed dat je thuis zo hard je best doet voor school! Vergeet je niet pauze te nemen? Met de #OERRRbuitenbreak ga je lekker de deur uit en haal je een frisse neus. Zo kun je er weer tegenaan! Bekijk hier de leukste buitenspeeltips van OERRR.
Tips van GO-KIDS19 december 2020


Talententent

De Talententent heeft voor deze kerstvakantie een thuiskrant gemaakt. Hierin vind je een aantal leuke opdrachten voor thuis. Download de thuiskrant met;

SMAAKSOLDAATJES KOOKCLUB 

Zelf lekkere gezonde brownies maken? Hier is het fruitvolle recept van

de Smaaksoldaatjes!

MAAKWERKPLAATS 2

Een tafel maken van oude kranten? Dat kan. In dit instructiefilmpje laat

meester Bart van de MAAKWerkplaats zien hoe je dat doet!

https://techmies.nl/krantentafel-maken/

VOGELS HELPEN 2

In de winter lusten de vogels wel iets extra’s: wil je ze helpen? Juf Eva

van Natuur Avontuur laat je zien hoe je van een dennenappel en pindakaas

(ja echt!) een zaadbol kunt maken.

https://youtu.be/6BM-v5uKlqI

NEMO 2

In NEMO, het sciencemuseum zijn de hele kerstvakantie workshops

voor kinderen.

https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/wat-is-er-te-doen/

activiteiten/kerstvakantie

WINTERVRIENDEN 2

Heb je de wintervrienden al gemaakt die het kerstpakketje zaten die je

hebt gekregen van de Talententent? Kleur ze in, knip ze uit en hang ze

in de kerstboom of voor het raam. Wil je er meer maken? Download of

print (Chrome) dan de werktekening op.

https://www.toewan.nl/wintervrienden.pdf

PINGUÏN 2

En ook de pinguïn die je in het Talentententpakket vond kun je in

deze vakantie in elkaar zetten! Wil je een hele familie pinguïn maken?

Download of print (Chrome) dan de werktekening op. Veel vakantieknutselplezier!

https://www.toewan.nl/pinguin.pdf
Toverknol Theaterkampen

In de kerstvakantie worden door de Toverknol theaterdagen georganiseerd.

Toverknol theaterdagen:

 

Je kan één of meerdere dagen deelnemen. Elke dag heeft een ander thema en we organiseren leuke, theatrale activiteiten in maar ook buiten het theater. Je ontdekt spelenderwijs de magische wereld van theater en beleeft de leukste avonturen! Voor kinderen van 5 t/m 9 jaar.

Toverknol theater werkweek:

 

In een week maak je met andere deelnemende kinderen zelf een voorstelling! Je verzint je eigen personage, wij schrijven een script en we knutselen nog wat leuke kleine decorstukjes in elkaar . De voorstelling speel je aan het einde van de week voor familie, vriendjes of vriendinnetjes. Je mag zelf vijf personen uitnodigen als publiek. Natuurlijk ontdekken we ook buiten spelenderwijs de magische wereld van het theater! Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. Kijk op: https://www.detoverknol.nl/theaterkampDONSLiedjes 2020 

Om iets moois te kunnen delen tijdens deze kerst, Schenkt DONS digitaal hun nieuwe album:                 Ga naar www.donshuis.nl/#donsband om alle liedjes te beluisteren. 
                            
"Laten we allemaal thuis dansen op liedjes als “Feest” & “Ik verveel me” en elkaar eraan blijven herinneren dat dit alles tijdelijk is. Er komt een moment dat wij weer allemaal samen kunnen zijn om te genieten van theater, kunst, school, dans, sport, muziek, werk en DONS. Dus vergeet niet te blijven oefenen en thuis te dansen, zingen en te spelen. Elke dag opnieuw".

 

Openbare Bibliotheek Amsterdam

In de kerstvakantie gaan de jeugdactiviteiten van de OBA voor Amsterdamse kinderen van 6 t/m 12 jaar door! De activiteiten kunnen veilig worden uitgevoerd en per activiteit is er plaats voor maximaal 8 t/m 15 kinderen. Vooraf reserveren is verplicht.
Bekijk hier het aanbod 'Midwinter Mokum'; https://www.oba.nl/agenda.filter.html?k=amsterdam:midwintermokum&k=amsterdam:kerstvakantie

Winterse verhalen leen je online bij de OBA

December is dé maand bij uitstek om lekker thuis te lezen. (Voor)lezen draagt bij aan een goede taalontwikkeling van je kind en is leuk om samen te doen. Al helemaal tijdens de kerstvakantie! Er staan prachtige e-books met winterse verhalen en digitale  sprookjesboeken in de collectie. Daarnaast is er ook een ruime keuze in digitale prentenboeken, voorleesfilmpjes, e-books en luisterboeken. Kortom, duik samen in mooie verhalen en vergeet even de wereld om je heen. Bekijk het aanbod: https://www.oba.nl/actueel/Online/online-aanbod-voor-jeugd-en-jongeren.html

 

KERSTSTREAM:DE NOTENKRAKER

 

zaterdag 26 december kan middels een LIVE stream vanuit Het Concertgebouw genieten van de klanken van Tsjaikovsky tijdens dit familieconcert. 
Deze voorstelling brengt voor jong en oud thuis op de bank het kerstgevoel vanuit de Grote Zaal van Het Concertgebouw. In deze exclusieve kerststream vertelt actrice Maartje van de Wetering het verhaal van de Notenkraker samen met de beroemde balletmuziek van Tsjaikovsky. De muziek wordt live uitgevoerd door Het Balletorkest
Een magische sprookje, maar dan in een nieuw jasje gestoken!

De

 

kerststream

 

van De Notenkraker is op

 

26 december om 10:30 uur. 
Kijk op: https://www.concertgebouw.nl/livestreams-tijdens-de-feestdagen

BOEK LEGO KERSTKAMP THUIS

 

Bouwgabbers biedt verschillende kampen aan waar je kan bouwen en programmeren met o.a. LEGO.
En omdat het door corona maatregelen niet op locatie mag, brengt Bouwgabbers de materialen

 

gewoon bij jou thuis!
En via een

 

online verbinding

 

krijg je stap voor stap hulp om jij jouw creatie te bouwen! 

Bouw je kerstrobot met LEGO | 21/22 of 23/24 December

 

(7-9 jaar)

Bouw en programmeer je eigen kerstrobot. Bijvoorbeeld een zingende Rudolph-the-red-nose-reindeer. Natuurlijk kun je video’s maken zodat je al je creaties kunt showen aan je héle familie! 

Battle met een LEGO Robot | 21/22 of 23/24 December (10+)
Bouw en programmeer een battlerobot. Je mag zelf een ontwerp bedenken voor de snelste, coolste, beste robot. Daarna gaan we de strijd met elkaar aan. Welke robot verslaat de rest? Wie bouwt de ultieme robot? 

Maak een LEGO pretpark | 28-29 December (7+)
In twee dagen leer je programmeren. Bouw een kermisattractie. Wordt het een reuzenrad, een draaimolen of verzin je iets anders?

Leer programmeren met LEGO | 28-29 December (10+)
Leer in twee dagen de basis van programmeren (op Scratch gebaseerd) met LEGO Spike Prime. Je krijgt leuke en boeiende uitdagingen om je creatie tot leven te brengen!

Alle kampen zijn inclusief gezonde tussendoortjes en limonade. Als piek op de kerstboom krijg je ook nog je eigen LEGO kerstbal, deze mag je thuis bouwen!
Lees alle info op: https://bouwgabbers.com/

Strandzeilen

Je kan de hele kerstvakantie corona-proof komen strandzeilen bij Wind 'n Wheels! (7+)
Vaak staat er een lekker windje, en als je je gewoon lekker warm aankleedt, is het de coolste manier om even lekker uit te waaien met je hele familie!
Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt, iedereen kan genieten van deze waanzinnige sport. De instructeurs helpen jullie veilig en leuk op weg. 
Het strandzeilen kan met maximaal 2 volwassenen met kinderen tot en met 17 jaar of met 1 gezin, geheel corona-proof. Speciaal voor de kerstvakantie is er een

 

familie-arrangement

 

voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar.
Check de site; https://windnwheels.nl/activiteiten/familie_arrangementen/

Rijksmuseum online: teken je eigen nachtwacht

Teken je mee aan Rembrandts meesterwerk? Op de website van het Rijksmuseum kun je de tekening downloaden en inkleuren. Omdat een heleboel mensen, waaronder mensen in verpleeghuizen, afgelopen jaar moeilijk een bezoek aan het museum konden brengen, brengt het Rijksmuseum met de Nachtwacht on Tour een bezoek aan 12 verpleeghuizen. En jij kan jouw mooie tekening daar ook naartoe sturen! Of natuurlijk je oma, opa, juf of buurvrouw :).  

 

 

Virtuele tour door Museum Fashion for Good 

Fysiek naar het museum met het gezin zit er helaas niet in, maar gelukkig kun je het museum wel bij jou in huis halen! Zo kun je bij Fashion for Good genieten van de virtuele tour door het museum. Ook daarvoor kun je online een

 

ticket kopen. Geef bij het boeken wel even aan dat je een tour voor kinderen wilt, dan passen ze het programma daar mooi op aan! 

 

Gratis online kinderworkshop van Museum het Schip 

Supertof: bij Museum het Schip bieden ze de toffe

 

kinderworkshop Wonen in Kleur

 

aan. Je kunt de workshop online volgen en daarna thuis een kleurige kamer maken.

Naar buiten: Klimpark Twiske!

Wil je even naar buiten in de Kerstvakantie? Klimpark Twiske is wel open... het is buiten en iedereen is op behoorlijke afstand van elkaar, dus dat kan ook wel coronaproof. Ze hebben een aanbieding in de vakantie:

 

klimmen én een kilo chocolade voor € 25!

 

Online familieshow De Rode Knop via het Zaantheater

Thuis meedoen met een toffe interactieve familieshow, hoe leuk is dat? Het kan op 30 december met

 

De Rode Knop

 

van Het Laagland - te boeken via het Zaantheater... leuk met kids vanaf een jaar of 8!

 

Sporten bij Powerleague in de kerstvakantie 

Omdat het

 

vakantiekamp van Powerleague

 

in Amsterdam onder sportregeling voor kinderen onder de 18 jaar valt, mag dit in de kerstvakantie gewoon doorgaan! Toch fijn dat kids dan alsnog een fijne uitlaatklep hebben. Het kamp is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. 

 

Gezellig timmeren in de vakantie

Superleuk voor de kids om in de vakantie te doen: lekker timmeren! Timmer Amsterdam heeft

 

toffe Timmerzakjes

 

met alles wat je nodig hebt erin - behalve een hamer. Mooi cadeau voor onder de kerstboom! Timmerzakjes van Timmer Amsterdam

 
Maak je eigen rood-witte wandelstokjes met het DIY Lollypakket van Papabubble

Oh het blijft zo leuk: je eigen lollies maken en je kunt het helemaal zelf doen, bijvoorbeeld tijdens de lockdown in de kerstvakantie. Zo kun je deze keer bijvoorbeeld zelf je eigen rood-witte wandelstokjes maken om in de kerstboom te hangen :). 

Bestel jouw DIY lollypakket

 

Thuismuseum van het Muiderslot 

Ook het Muiderslot kun je gewoon vanaf de bank ontdekken. Zo zijn er rondleidingen die je online kunt volgen en hebben ze allerlei opdrachten voor je bedacht die je prima op je gemak in de kerstvakantie kunt uitvoeren. Ontdek

 

het Thuismuseum. 

 

 

Online yoga voor kinderen

Wil je even lekker iets doen met de kids dat leuk is, in beweging en ontspannend? Wat dacht je van kinderyoga? Je hoeft de oefeningen niet zelf te bedenken of op te zoeken, want Demelza van

 

ShiningYoga

 

heeft een aantal leuke yogalesjes voor kinderen op YouTube gezet. Helemaal gratis!

 


Kinderdoeboeken van het Amstelveens Poppentheater

Het Amstelveens Poppentheater tipte ons 2 superleuke doeboeken voor kinderen:
Kiekedoeboek

 

van Theater Stof (in april in premiere met nieuwe voorstelling!) - leuk voor de allerkleinsten
Meneer B. vliegt naar de maan

 

van Donders Producties (4+) (in de voorjaarsvakantie in premiere!) - leuk voor de wat oudere kinderen

 
Knutselen in de kerstvakantie?

Kijk voor leuke knutseltips op de pinterestpagina van de Dongeschool