Nieuws

14 januari 2019

Voorleesontbijt

Op woensdag 23 januari wordt een start gegeven aan de Landelijke voorleesdagen. In het kader hiervan organiseert de Dongeschool op Vrijdag 25 januari weer een voorleesontbijt.

Preview foto
De kinderen ontbijten deze ochtend met elkaar samen op school en er wordt deze dag aandacht besteed aan het belang van voorlezen en in elke klas wordt er ook voorgelezen.

 Alle kinderen maken traditioneel een ontbijt voor een klasgenootje klaar. Hiervoor krijgen zij voor die tijd een ingevulde lijst mee waarop de klasgenoot aan heeft gegeven wat hij of zij zoal graag lust of waarvoor ze eventueel allergisch zijn. 
(Let op! op de lijst staat vrijdag 23 januari. dit moet vrijdag 25 januari zijn).

In de kleuterklassen wordt er niet met deze lijst gewerkt maar neemt iedere kleuter een gezellig ontbijtje mee wat ter plekke pas (willekeurig) verdeeld wordt. Het ontbijtje mag zelf bedacht worden maar is wel gezond. Geen snoep of pannenkoeken of dergelijke, maar bijvoorbeeld broodjes met beleg en fruit. Drinken hoeft niet te worden meegebracht, de leerlingen drinken uit hun eigen drinkbeker. Met de overblijf wordt deze aangevuld.

Het is leuk om het ontbijtje mooi te verpakken in bv een versierde doos. 
De dag is extra feestelijk doordat de kinderen in hun pyjama naar school mogen komen.
NIET VERGETEN; OOK GEWOON FRUIT EN LUNCH MEEGEVEN!
    

 

 

Prentenboek van het jaar is dit maal; "Een huis voor Harry"

Bekijk hier de top tien; https://www.nationalevoorleesdagen.nl/prentenboek-toptien-2019/