Nieuws

14 december 2018

Goede doelen

Op de Dongeschool vinden wij Kerst een goed moment om stil te staan bij wat je kan doen voor anderen. Zo hangt er elk jaar aan het kerstfestijn een goed doel waarvoor wordt ingezameld. Verzamelen wij eten voor de voedselbank, schrijven we kaarten aan eenzame ouderen en staat er bij beide ingangen een ’wensboom’. 

Goede doelen
Because we Carry

Aanstaande woensdag is het Kerstdiner voor de kinderen. Op de kerstmarkt is er dit jaar een actie tbv 'Because we carry' die zich inzet voor vluchtelingen op Lesbos 

Komt allen langs de kraam en steun deze missie. Alle opbrengst wordt door Saskia (ouder) eind december meegenomen naar Lesbos.


Bij de kraam zijn prachtige kerstballen gemaakt door de kinderen van Groep 4 en 7 te koop.
Ook worden de gevraagde spullen ingezameld. Naast eerder gevraagde spullen die u nog kan inleveren maar daarna een stop op komt is er nog wel extra vraag naar:

 

  • WARME broeken (heren maat s/m)
  • laarzen/schoenen kinderen en volwassenen

UITSLUITEND in goede staat aub. 

Deze avond is er ook de mogelijkheid geld te doneren. Dit kan contant of middels tikkie.De Voedselbank


Traditiegetrouw wil de Dongeschool er aan bijdragen dat alle Amsterdammers er warmpjes bij zitten met de Kerst en een maaltijd op tafel kunnen zetten. Dus ook dit jaar word lang houdbaar voedsel gedoneerd aan de Voedselbank Amsterdam. Helaas is dit nog steeds hard nodig. Want in Amsterdam gaan nog steeds teveel kinderen met honger naar school. Wij hopen dan ook heel erg dat jullie de komende kerstperiode weer allemaal een ‘vul mij; doos willen vullen.  • Maandag 17/12 krijgen de leerlingen de zogenaamde vul-mij doosjes mee naar huis. Op vul-mij-doosjes staat welke lang houdbare producten er nodig zijn.

  • De doosjes worden naar eigen mogelijkheden gevuld en weer mee naar school genomen.

  • Volle dozen kunnen in de hal bij de koffiekamer neergezet worden.

  • Uiterlijk donderdag ochtend 20/12 kunnen de dozen ingeleverd worden. Dan haalt de voedselbank de gevulde doosjes weer op.

Bekijk hier een filmpje over de voedselbank: 

https://schooltv.nl/video/het-klokhuis-voedselbank/

 

 

 

 

 

Het Nationaal ouderen fonds
Veel ouderen brengen de feestdagen alleen door. Een kaartje in de brievenbus van een vriendelijke onbekende betekent daarom veel voor hen. De groepen 7 en 8 sturen hierom dit jaar een kerstkaart naar eenzame ouderen.

https://www.ouderenfonds.nl/campagnes/schoolkerstkaart


Wensboom 
Er staat beide ingangen ook dit jaar weer een wensboom. Ieder kind hangt komende week een wens in de boom voor iemand anders. Neem even de tijd om de wensen te bekijken met jouw kind. Er zit zoveel prachtigs bij!