Donge Doet Goed

Informeren

Donge doet goed wil informeren over regelingen die er bestaan om je te helpen. Denk aan vergoeding van schoolspullen, sportcontributie etc. Maar ook waar je terecht kan wanneer je zorgen hebt. Of andere mogelijkheden en voorzieningen in Amsterdam Rivierenbuurt of over de regelingen die vanuit Gemeente. Hiervoor volgt er binnenkort een speciaal daarvoor ingerichte pagina op onze site. 


Adviseren

Wanneer het nodig is kan je via doetgoed@dongeschool.nl advies vragen

 

Faciliteren

Op school zullen er kinderen zijn die niet altijd een ontbijt hebben en/of geen (gezond) eten mee naar school kunnen nemen.
Donge Doet Goed wil onderzoeken hoe het mogelijk is te faciliteren in een gezonde lunch voor die leerlingen die dat kunnen gebruiken.

Daarnaast willen wij een interne 'voedselbank'-kast introduceren waarbij eenieder die iets met onze schoolgemeenschap te maken heeft vrijblijvend hier producten in mag halen. Wanneer je producten kan missen of over hebt kan je deze ook in de kast zetten. 

Met de opbrengst van de Kerstmarkt willen wij het bovenstaande vorm geven en waarnodig uitbreiden 

Met oog op duurzaamheid komt er ook een ruilkast. Denk hierbij aan gym- of voetbalschoenen, regenlaarzen en zo meer. 

Met de huidige inflatie en stijging van de energieprijzen heeft iedereen te maken. Voor veel mensen is dit direct van invloed op het geld dat zij te besteden hebben aan boodschappen, kleding, school- of bijvoorbeeld sportspullen. Dit kan zorgen voor stress. Ook is het steeds belangijker om met elkaar bewust en duurzaam te zijn. 


De Oudervereniging is zich hiervan bewust en heeft een commissie opgericht om te onderzoeken waar wij als schoolgemeenschap het verschil kunnen maken en elkaar hierin kunnen ondersteunen; ‘Donge doet goed’.
De commissie zal zich bezigen met het informeren, adviseren en faciliteren voor een ieder die daar behoefte aan heeft.

Hulp bij schoolkosten

Hebt u een laag inkomen en weinig vermogen? Bijvoorbeeld omdat u weinig verdient of omdat u een uitkering ontvangt. U kunt van de gemeente Amsterdam gratis hulp krijgen bij de kosten voor uw kinderen.

 

  • Scholierenvergoeding Met de Scholierenvergoeding betaalt u kosten voor school, sport en cultuur. U mag het geld ook gebruiken voor spullen die uw kind nodig heeft om thuis schoolwerk te doen. Bijvoorbeeld inktpatronen en papier voor een printer. En om spullen te kopen voor sport, muziek- en dansles.

    U krijgt € 166,- per jaar per kind op de basisschool.

  • Gratis laptop of tablet basisschool Uw kind is 10, 11 of 12 jaar en zit op de basisschool. Uw kind mag kiezen tussen een laptop of tablet. Uw kind moet eerst een computerles van 1,5 uur doen.

  • Vrijwillige ouderbijdrage betalen met Stadspas Op bijna alle basisscholen en speciaal (basis)onderwijs kunt u de vrijwillige ouderbijdrage betalen met de Stadspas. U gaat daarvoor met de Stadspas van uw kind naar de administratie op school. De gemeente betaalt het bedrag voor de vrijwillige ouderbijdrage aan school.
    Maak van te voren een afspraak via administratie@dongeschool.nl


Kijk voor alle regelingen, voorwaarden en het aanvraagformulier op www.amsterdam.nl/pakjekans of bel 020 252 6000

 

Andere regelingen die vanuit gemeente Amsterdam beschikbaar zijn:
https://www.buurtteamamsterdam.nl/vind-je-buurtteam/rivierenbuurt/

https://www.wooninfo.nl/vraagbaak/energie/energiecoach/

https://www.wooninfo.nl/?amp

 

Heb je hulp nodig bij het vinden en inschakelen van de juiste hulp mail naar doetgoed@dongeschool.nl voor advies. 

Uiteraard is het altijd mogelijk om een van de commissieleden aan te spreken.

Selen Bernink Anna Nassir
Alf Bungener Nadia Bouras
Danielle van Ekeren Saskia ten Houten de Lange
Leonie van Esser Claudia Ruiz 
Nadia Kuijper