Ouder & Kind Team

 

Contact

 

U kunt rechtstreeks contact opnemen met het OKT via  020-5555961 of depijprivierenbuurt@oktamsterdam.nl

 

Jeugd-verpleegkundige Najat Karrouch via: 020-5555961.

Ouder- en kindadviseur Jennifer Jansen: +31640052932 of j.jansen@oktamsterdam.nl 

Voor meer algemene informatie: www.oktamsterdam.nl

Iedere Amsterdamse basisschool heeft een vaste ouder- en kindadviseur, jeugdarts en jeugdverpleegkundige. Op de Dongeschool zijn dat respectievelijk Jennifer Jansen, ouder-kindadviseur; Sjoerd Kruis, jeugdarts en Najat Karrouch, jeugdverpleegkundige. Zij maken onderdeel uit van het Ouder-kindteam De Pijp Rivierenbuurt. In dit team zitten ook jeugdpsychologen die zij indien nodig kunnen raadplegen.

Ondersteuning en advies voor ouder en kind thuis en op school.

Aan onze school is een ouder- en kindadviseur verbonden. Dit Jennifer Jansen. 

Mochten er vragen of zorgen zijn over onder andere het opgroeien en opvoeden van je kind thuis of op school, dan kan je contact met haar opnemen.

Als ouder- en kindadviseur is zij onafhankelijk van de school, maar werk zij, indien gewenst, wel nauw samen met de school.  

 

Wat is een ouder- en kindadviseur?

De ouder- en kindadviseur is een vraagbaak en steun voor vragen over opvoeden en opgroeien. Ouders, kinderen en schoolteam kunnen er terecht voor advies, een luisterend oor, een steuntje in de rug. De vraag en de behoeftes van ouders, kinderen en school…dat is de basis voor de samenwerking met de ouder- en kindadviseur.

 

Voor wie?

Voor alle ouders/verzorgers, school, kinderen en jongeren tot 23 jaar met vragen of zorgen over hun thuissituatie en op school, over vrije tijd en over vrienden.

 

Wat doet een ouder- en kindadviseur?

De ouder- en kindadviseur luistert, beantwoordt vragen en biedt begeleiding. Soms is één telefoontje of gesprek al voldoende, soms is er meer tijd nodig. Als de situatie ingewikkeld is, maakt de ouder- en kindadviseur samen met de ouder of de jongere een plan om de situatie op te lossen.