Nieuws

21 juni 2019

Donge Dons Disco Festival

Het is bijna weer tijd voor ons jaarlijkse zomerfeest! Dit jaar is het feest extra bijzonder omdat de Dongeschool in het teken van het 10 jarig bestaan én samenwerking met DONS samen een feestje bouwen. Natuurlijk zijn ook de Krekels van de partij!

Wees allen welkom op het Donge Dons Disco Festival: 
Vrijdag 28 Juni, 15:00 – 18:30.

 


Preview foto
Dit jaar organiseren wij geen feest maar een heus festival! Met als thema: Disco!
Het festival duurt 3,5 uur. Niet alleen zullen alle groepen hun eigen optreden geven, maar ook de Dongeband en de DONS-band zijn van de partij. Daarnaast zullen er diverse optredens zijn vanuit de TSO zoals zang en musical en is er ruimte voor een open-podium voor alle talentjes binnen school. Ook zal de TSO zoals voorgaande jaren het eten op de foodcourd organiseren.
Het goede doel is dit jaar dicht bij huis, namelijk onze eigen Donge-bibliotheek.


Wat is er anders dit jaar?

- vanaf 15:00 ouders verantwoordelijk - School is zoals elke dag en elk zomerfeest om 15:00 uit - Omdat de optredens niet integraal plaats vinden op het grote podium maar verspreid over het plein en in tijd zijn ouders, zoals alle dag, vanaf 15:00 verantwoordelijk voor hun kinderen, maar ook dat zij op tijd verschijnen bij hun eigen optreden. 

- andere regels voor de kleuters - Dit geld NIET voor de kleuters; de kleuters trappen het zomerfeest af met een collectief lied onder leiding van muziekdocente Irma. Na hun optreden gaan zij nog even met de juf naar hun lokaal om spullen te pakken om daarna buiten op het randje of achter het bankje te gaan staan, handje te geven en overgedragen te worden aan hun ouders/verzorgers. Dit zal rond 15:15/15:20 zijn, ná hun optreden om 15:05. 

- Tijden in blokkenschema - De optredens worden weergegeven in een blokkenschema dat ruim van tevoren wordt gecommuniceerd zodat ouders/kinderen weten hoe laat ze waar moeten zijn.

-  Optreden-schema van de groepsoptredens zullen tussen 15:00 – 16:30 zijn, daarna bieden we podium aan alle andere optredens én activiteiten.

-  Er zijn 3 podia met diverse acts als dans, zang, wandelende acts of spelen.
-  Allerlei activiteiten - Er zijn op het plein aanvullende activiteiten zoals schmincken, Kingbal, portret-tekenen, maar ook DONS-activiteiten zoals de theater show voor ouders en kinderen, een donzige verhalenhoek en natuurlijk de DONS-band.

De DONS-band, voor veel kinderen al wel bekend, staat dit jaar zelfs op de kinder-parade! Súper leuk! 
https://deparade.nl/voorstellingen/de-dons-band/We maken er samen een feest van!

Wil je komen helpen met opbouwen, inrichten, een kraam bemannen; meld je aan via Parro. Als je in de app een handje opsteekt, maar je ook met het plusje aanmeld dan kan er ook een vrijwilligers gesprek gestart worden.
Iedereen mag helpen met opruimen; velen handen maken licht werk!


Wie wat waar!?

Zie link in parro voor goed leesbaar blokkenschema op je telefoon

 

Wat is er allemaal!?

Naast de diverse optredens zijn er ook allerlei andere activiteiten:

 

- je laten portreteren bij de tekenschool van juf Carlijn

- een potje KING spelen met meester Niels

- Schmincken, haar vlechten of een henna tattoo laten zetten

- DONS verhalenverteller; Donzige verhalen

- kleuren

- Pingpongballenrace

- Open podium; voor elk talent; dans, zang of mop
- Op de foto voor de Photo-matic

En er is natuurlijk ook eten en drinken!

Het eten wordt dit jaar weer verzorgt door de dames van de TSO en voorzien hiermee onze foodcourt van heerlijke hapjes uit de wereldkeuken. Deze hapjes zijn tegen een klein bedrag (cash) te koop.

Voor de leerlingen van de Dongeschool zijn er gratis poffertjes en popcorn, maar er kan ook voor een klein bedrag een ijsje gegeten worden of een cupcakes versierd worden.

 

Uiteraard is er ook een Drankkraam. Deze is weer georganiseerd vanuit de Ouder Commissie. Alle drank wordt geschonken in statiegeld bekers. Ook dit jaar is het mogelijk om (bij voorkeur) middels tikkie te betalen!

 


NB. Ten behoeve van een veilig & gezellig feest;

  • Het is niet toegestaan om buiten dit aanbod ander eten/drinken of artikelen op het plein te verkopen
  • Het is niet toegestaan op het schoolplein te roken
  • Fietsen, brommers, andere vervoersmiddelen en dieren ook graag gedurende het schoolfeest van het plein afhouden.


Inspiratie?

Natuurlijk is het leuk als we met zijn allen maximaal voor het thema 'disco' gaan. Laat je inspireren op het pinterest-bord Donge Dons Disco van de Dongeschool:

https://pin.it/wh7etxyihu7mub


Goed doel; Donge-bibliotheek

Onze school heeft op de 1ste en de 2e verdieping een bibliotheek. Vanaf groep 3 t/m 8 kunnen hier elke week boeken geleend worden. Om aan alle wensen in de verschillende leeftijden voor alle leerlingen te kunnen voldoen zijn er veel boeken nodig. Er is een grote voorraad, maar zoals elke goede bibliotheek moet deze eens in de zoveel tijd 'gesaneerd' worden. Dat houdt in dat 'oude' boeken die niet meer up to date of in trek zijn van de schappen worden gehaald. Daar moeten nieuwe boeken voor in de plaats komen. Mooie nieuwe titels die populair zijn onder de leerlingen en daarmee het lezen bevorderen. Elk jaar dragen ouder commissie en school bij aan deze aanschaf, maar goede boeken zijn duur en beschikbare gelden daarmee snel uitgegeven. De bieb-commissie, bestaande uit een groep fantastische vrijwilligende ouders/verzorgers, zijn druk bezig geweest aan de hand van uitleenhistorie en OBA lijsten het huidige aanbod te saneren en in samen werking met kinderboekhandel Casperle te kijken met welke mooie titels de bieb kan worden aangevuld.

INBRENG WELKOM

Op het Donge Dons Disco-festival zal er dit jaar daarom een kraam komen met deze gesaneerde boeken. Alle gelden die worden verdiend worden besteed aan nieuwe boeken voor de Donge-bieb. Mocht u thuis nog (verkoopbare) boeken hebben liggen of andere leuk verkoopbare spullen dan kunt u deze natuurlijk ook doneren om te laten verkopen ten behoeve van de Dongebieb. Deze mogen vanaf maandag 24/6 ingebracht worden in de koffiekamer. 


Sip Snap

Ook is het mogelijk om bij de goede doelen kraam tegen een speciale prijs SipSnap-lids te kopen. De SipSnap-lids zijn speciaal voor ons zomerfestival beschikbaar gesteld en kunnen alleen dan voor de helft van de verkoopprijs aangeschaft worden. Kijk voor meer informatie op https://eu.sipsnap.com/

Sip Snap-lids kunnen over elke beker of glas. in tuit of rietje variant.
Winnaar van de Red-dot award '15Houd deze pagina in de gaten.
Deze zal, indien nodig, met actuele informatie aangevuld worden.