Nieuws

08 december 2021

Kerst op de Dongeschool '21

Vrijdag 17 december vieren we Kerst op de Dongeschool. 
Ook dit jaar willen we dit vieren in teken van samenhorigheid, met goede moed en de blikken vooruit.
Omdat er dit jaar geen activiteiten buiten reguliere schooltijden om georganiseerd mogen worden vindt er dit jaar geen Kerstdiner plaats maar een Kerstontbijt voor alleen de leerlingen. 
In teken het 90 jarige bestaan van de Dongeschool zal de lustrumcommissie bij uitgaan van de school iedereen trakteren op een oliebol. Zo gaan we toch samen feestelijk de kerstvakantie in. 

Preview foto

Het kerstontbijt

Met aangescherpte maatregelen, ook vanuit OoadA,  zullen we ook dit jaar weer een gezamenlijk ontbijt genieten wat de kinderen voor zichzelf meenemen. Alle leerlingen mogen op hun 'Kerstbest' verkleed komen, lichten staan uit, lampjes & kaarsjes aan, de tafels mooi gedekt, muziek aan. Het gaat een feestelijke ochtend worden!

Vergeet niet ook het gebruikelijke lunchtrommeltje mee te geven. Tot de lunch blijven we gezellig in kerstsfeer, na de pauze kunnen we met elkaar opruimen. Er is tot 15:00 les.Wat kan er in het ontbijt?

 • Belegde boterhammen
 • Eventueel een eitje
 • Fruit
 • Water / Melk / Sap
 • Een croissant, krentenbol o.d.


Bij het uitgaan van school zal de lustrumcommissie iedereen feestelijk trakteren op een oliebol!


De Voedselbank

Traditiegetrouw wil de Dongeschool er aan bijdragen dat alle Amsterdammers een fijne Kerst hebben en een maaltijd op tafel kunnen zetten. Dus ook dit jaar word (lang houdbaar) voedsel gedoneerd aan de Voedselbank Amsterdam. Helaas is dit nog steeds hard nodig. Ook in Amsterdam gaan nog steeds teveel kinderen met honger naar school. Wij hopen dan ook heel erg dat jullie ook de komende kerstperiode weer allemaal een ‘vul mij; doos willen vullen. 

De voedselbank geeft aan dat de Dongeschool jaarlijks een van de scholen met de hoogste bijdrage is!

 • Woensdag 8/12 krijgen de leerlingen de zogeheette vul-mij doosjes mee naar huis. Op vul-mij-doosjes staat welke lang houdbare producten er nodig zijn.

   

 • De doosjes worden naar eigen mogelijkheden gevuld en weer mee naar school genomen.

 • Volle dozen kunnen door de leerlingen in de hal bij de koffiekamer neergezet worden.
  Kan een kind een doos niet tillen dan mag deze in de ochtend op de houten flonders op het plein gezet worden bij het afgeven van de leerling. 

 • Uiterlijk vrijdag ochtend 17/12 kunnen de dozen ingeleverd worden. 


   

Bekijk hier een filmpje over de voedselbank: 

https://schooltv.nl/video/het-klokhuis-voedselbank/

Wensen

Normaal gesproken staan er bij de ingangen van school wensbomen waar de leerlingen hun kerstwens voor een ander inhangen. Omdat wij ouders niet willen onthouden van deze hartverwarmende traditie, zullen wij de wensen gedurende de week langs het hek hengen. Neem vooral de tijd deze te bekijken. Houdt hierbij rekening met afstand houden en blijf niet langer dan nodig op het schoolplein.

 

Kerst-knutselen?

Kijk voor leuke knutseltips op de pinterestpagina van de Dongeschool