Nieuws

22 maart 2019

Koningsspelen 2019

12 April zijn de Koningsspelen!  Een dag die in teken staat van sport, spel maar bovenal plezier! Dit alles in en oranje jasje, met een lunch van de Koning toe. 
Dit jaar sporten de groepen 1 t/m 5 met elkaar op het schoolplein, en doorlopen de groepen 6 t/m 8 een sportcircuit in gymzaal en geulstraat met diverse workshops. 
Let op! De leerlingen zijn deze dag om 13:30 uit!


Preview foto
De dag start met de gehele school en alle leerlingen op het schoolplein. Vanaf 8:20 verzamelen we daar zoals gebruikelijk en worden de kinderen om 08:30 welkom geheten op het plein door een welkomswoord van de studenten van het ROC; Sport&beweging en een warming-up. Natuurlijk zullen we dan ook samen de Koningsdagdans van Kinderen voor Kinderen dansen.

 

AJB FIETSEN BUITEN HET SCHOOLPLEIN PLAATSEN

 

Dit jaar zal de Warming-up & dans worden verzorgt door Malwina van Dons en een heel aantal leerkrachten uit ons eigen team. Ook vanuit de leerlingen zijn er vertegenwoordigers. Super leuk!

Na de warming up gaan de kinderen met hun leerkracht naar hun eigen lokaal om vanaf daar begeleid naar de locatie van hun spelen te gaan.

Sportieve hulp is nodig!

Deze dag kan natuurlijk alleen maar in samenwerking met de hulp van ouders/verzorgers gebeuren. Bij de onderbouw zullen een tiental ROC studenten meehelpen het evenement te organiseren en assisteren, maar daarnaast hebben we veel ouders nodig om alle groepen te begeleiden en/of bij de spelen te assisteren. Zowel bij onder- als bovenbouw. Het is een onzettend gezellige dag en een waar feestje om als ouder mee te maken.
Wil je komen helpen deze dag, geef dat ajb aan bij je klassenouder of leerkracht. 
Tzt ontvangen alle hulpouders een groepsindeling voor deze dag. De hulpouders lopen de hele ochtend mee met hun eigen groepje van spel tot spel tot 12:00.Wat gaan we doen?

Groepen 1 t/m 5

Op het plein komt een circuit van ca. 15 spelen. De leerlingen gaan in gemengde groepjes (uit gr.1 t/m 5), de spelen af. Steeds spelen zij dit spel met een andere groep. Spelplezier is deze dag het doel, niet de competitie. De spelen zijn samengesteld door leerlingen van ROC Sport&Beweging. Zij hebben aan de Koningspelen op de Dongeschool een projectstage. 
De spelen hebben veelal een oudhollands karakter en zijn leuk voor de diverse leeftijden.
Tussendoor zijn er pauze momentjes ingepland en er is een lokaal ingericht waar de kleintjes voor wie het wat veel wordt zich kunnen terugtrekken om fijn te kleuren o.d.

Groepen 6 t/m 8

De bovenbouw groepen leggen ook een circuit af. Zij zullen workshops krijgen in dansen en kickboksen, bijkomen met het maken van een een leuke koningsdagcreatie bij juf Carlijn van BEVO en Braziliaans voetballen met meester Jord in de gymzaal. Ook hier is er een pauze moment voor een hapje en een drankje én deze groepen zullen tot slot van deze activiteiten voor de hele school en alle leerlingen hun ingestudeerde dansroutine vertonen.

Lunch

Uiteindelijk gaan alle leerlingen naar hun eigen klas en genieten daar met hun eigen groep, leerkracht en overblijf een aangeboden koningslunch. De oudercommissie 'vult' de lunch waar nodig aan. Traditioneel bereiden de overblijfkrachten deze feestelijke lunch voor.

DE LEERLINGEN ZIJN DEZE DAG OM 13:30 UIT!

 
Op een Rij:

 • 08:20 inloop en verzamelen bij de groepsleerkracht.
 • 08:30 warming-up & koningsdans
 • 09:00 start Koningsspelen
 • 11:45 optreden bovenbouw
 • 12:00 Koningslunch
 • 13:30 is de school uit 

 • De kinderen dragen sportkleding (liefst feestelijk en oranje). Warm genoeg voor de weersomstandigheden; we zijn de hele ochtend buiten met de groepen 1 t/m 5.
 • Alle kinderen krijgen een lunch aangeboden op school.
  Iedereen blijft deze dag dus over en hoeft geen eten of drinken mee te nemen.

  KLEED JE KIND WARM GENOEG AAN!
  HET ZONNETJE SCHIJNT MAAR HET IS FRIS...Thuis alvast oefenen? Bekijk de Koningsdagdans van Kinderen voor Kinderen dansen.
Online vind je ook een film met dansinstructies én een film met zanginstructies


Hou deze pagina in de gaten voor eventuele wijzigingen of aanvullende informatie!