Nieuws

01 juni 2023

Nieuwsbrief Mei

We zitten alweer in de laatste periode van schooljaar 2022/2023.
Nog 7 weken en dan geven we het startsein aan de Zomervakantie!
Deze laatste periode staat er echter nog veel op stapel. Qua onderwijs en activiteiten. 
Half juni is het weer tijd voor de Cito-toetsen. In de lesvrije week (26/6-30/6) worden de laatste rapporten geschreven. Hierop volgen voortgangsgesprekken. 

De groepen 8 zijn inmiddels hard aan het repeteren voor de musicals. Zij zullen 11 juli hun premiere beleven in het CC Amstel theater. 
Voor het eerst in jaren mogen we deze weer live bijwonen. Er zal hierom ook een voorstelling voor midden en bovenbouw uitgevoerd worden. Ontzettend leuk! 

Preview foto

Jaarplanning 2023/2024

De afgelopen tijd hebben we met het team de jaarplanning vastgesteld. Aankomende maandag zal deze eerst met de MR gedeeld worden daarna kunnen wij de jaarplanning 2023/2024 met ouders en verzorgers delen. 

 

Formatie

Wij zijn aan het werven om vorm te geven aan het team voor komend schooljaar. Het zou fijn zijn als iedereen een handje kan helpen deze vacatures zo veel als mogelijk te verspreiden. Zo komen deze ook eerder onder de aandacht van de potentiële gegadigden die op onze mooie school kunnen komen werken. Alvast onze dank!

 


Onderwater!

Zomerfeest Dongeschool 2023

Het is bijna weer tijd voor ons jaarlijkse zomerfeest!
Natuurlijk zijn DONS en de Krekels ook van de partij!
Wees allen welkom op Vrijdag 14 Juli, 15:00 

Dit jaar organiseren wij weer een heus festival!
Met als thema: ONDERWATER!
Het festival duurt 3,5 uur. Niet alleen zullen alle groepen hun eigen optreden geven, maar ook de Dongeband en de DONS-band zijn van de partij.
Daarnaast zijn er allerlei leuke acitviteiten en wordt is er een loting georganiseerd voor het goede doel.

Hulp gevraagd!

We maken er samen een feest van! Wil je komen helpen met opbouwen, inrichten, een kraam bemannen; meld je aan via Parro. 
Van organiseren tot tappen. Voor ieder wat wils!

 

Alle informatie;

Lees alle informatie op de evenementpagina:
https://www.dongeschool.nl/nieuws/onderwater!-zomerfeest-dongeschool-2023
Let op! Deze informatie wordt nog aangevuld.
Hou deze daarom in de gaten. 

 

 

 

 

Nieuws uit het Leerlab

Door Sonja Sengers

"In het Leerlab staan uitdagingen en doorzettingsvermogen centraal. De groepen 6 en 7 hebben vorige week geleerd hoe Japans vermenigvuldigen werkt. Elk getal wordt weergegeven door middel van strepen. Vervolgens worden de knooppunten bij elkaar opgeteld.
De verwondering bij de leerlingen was groot toen ze ontdekten dat deze manier van rekenen echt werkt.

 

 

Tijdens een andere les kregen de leerlingen (in groepjes) de opdracht: 

Bouw een brug van knijpers en karton, die met net meer dan 8 knijpers de tafel mag raken. Het karton mag niet met de tafel in aanraking komen. Maak er een stevige constructie van: de brug die het meeste gewicht kan dragen (3 boeken en meer) heeft gewonnen. 

 

De leerlingen riepen direct: “dit kan nooit, dit is onmogelijk.’  ‘Probeer het maar” antwoordde ik. Zie hier het resultaat (beide constructies werkten). De leerlingen hebben goed doorgezet en hun analytische, creatieve en praktische vaardigheden verder ontwikkeld."

 

 

Afgelopen tijd op de Dongeschool

Zuidcup 2023 
24 mei deden leerlingen uit groep 5 en 6 mee met de zuidcup 2023. Een toernooi voor kinderen die juist niet (nog) op voetbal zitten. Super leuk. De sfeer was ontspannen en competitie was niet het hoogste doel. De meisjes hebben genoten.
Ook nog veel dank aan de (ouder)coach!
OoadA studiedag
17 mei stond in teken van OoadA studiedag. Op het Ndsm terrein konden de medewerkers van alle 22 scholen workshops en lezingen volgen, waaronder die van onze eigen evenementen manager Claudia.
Een unieke functie binnen een basisschool die bijdraagt aan de werkdruk verminderen en bijdraagt aan verbinding. Het was een inspirerende dag
Programma EPJO
De groepen 8 kregen het programma EPJO via Politie Zuid/de Pijp. Het Educatief Programma Jongeren is een interactief lesprogramma ontwikkeld door politie en de Peter Faber Stichting. Het programma is gericht op misdaadpreventie en laat politie en andere rolmodellen voor de klas in gesprek gaan met de leerlingen. Aan bod kwam bijvoorbeeld dat ook wanneer je ‘alleen maar’ bij iemand bent die iets verkeerds doet (als stelen of vernielen) jij ook aansprakelijk bent. Ook is verteld dat je als minderjarige niet alleen maar straf via Bureau Halt krijgt, afhankelijk van de ernst. Zo kan een ‘fout’ die je nu als kind maakt ervoor zorgen dat je daar lange tijd last van houdt. Een strafblad blijft 30 jaar gelden en maakt het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (V.O.G.) niet mogelijk. Dat betekent veelal dat je geen stage mag lopen of geen werk kan krijgen. Andere onderwerpen waren groepsdruk en online pesten. In de groepskring zijn er gesprekken gevoerd over pesten en buitensluiten. De kinderen vertellen eigen ervaringen en reageren mooi op elkaar.
Oorlog in mijn buurt
De groepen 8 zijn de tijd bezig geweest met Oorlog in mijn buurt. Oorlog in mijn buurt is een prachtig waardevol project van Inmijnbuurt wat groep 8 leerlingen kennis laat maken met de 2e wereldoorlog door middel van verhalen uit eerste hand.
Zo kwam Myriam Mater in de klas vertellen. Myriam was 14 toen Nederland bevrijd werd en heeft heel bewust de oorlog meegemaakt. Zij vertelde over mensen die bij haar thuis ondergedoken zaten en een schuilplaats in het plafond hadden. Over schoolschriften, die niet meer te krijgen waren dus beschreven moesten worden met potlood om steeds weer uitgegumd te kunnen worden. En ze vertelde het indrukwekkende verhaal hoe ze haar moeder, die in het ziekenhuis was overleden, toch heeft kunnen begraven. Hopelijk laten de verhalen van Myriam een blijvende indruk achter bij de leerlingen en zullen zo de gebeurtenissen doorverteld, herinnerd en bewaard blijven.
Avond4daagse
Dit jaar is weer door leelingen van de Dongeschool weer de avond4daagse
 in het Amsterdamse Bos gelopen. Op de laatste dag zijn er 85 medailles uitgereikt!
Dubbel feestelijk met Juf Lisa die de laatste avond meeliep. Nog veel dank aan organisatoren Danielle van Ekeren & Chantal Luitjes. Toppers!
Koningsspelen 2023
Wat een fantastische dag hebben we met elkaar mogen beleven! Namens team Dongeschool nog óntzettend dank aan de, bijna 80, hulpouders en de onvermoeibare inzet van Oudervereniging Dongeschool.
We hebben er samen een topdag van kunnen maken!
Dankzij fotograferen Jan Enning en Francisco Montero kunnen we nog nagenieten met de foto’s! Link is gedeeld in Parro. 
Alle lof ook voor de kanjers van groep 8 die ondertussen hun eindcito’s hebben gemaakt!
Zij konden na de afronding van hun toets wel ook getrakteerd worden, namens de TSO, op een lekkere hotdog van Grillheld Rob.

 

___________________________________________________

WIL JE NOG MEER ZIEN VAN DE DONGESCHOOL? 

VOLG ONS DAN OOK OP INSTAGRAM of LinkedIn