Nieuws

19 december 2019

Nieuwsbrief December

2019 is bijna ten einde. Een jaar van vooruitgang, maar ook een pasje op de plaats. De verbouwing en de benoeming voor een een nieuwe directeur lieten op zich wachten, maar dat betekende niet dat wij in de wachtstand bleven. Intern zijn er hele mooie stappen gemaakt om bestaande voorzieningen zoals de koffiekamer en de bibliotheek te verbeteren. Ook zijn er grote stappen gemaakt in communicatie; intern en naar ouders/verzorgers toe. De Oudervereniging heeft een nieuw fris team met goede zin en de leerlingen hebben deze tweede periode verschrikkelijk hun best gedaan om een welverdiende kerstvakantie in te gaan.


Preview foto

'Troost', Kerstmarkt op de Dongeschool

Afgelopen woensdag was het jaarlijkse kerstdiner voor de leerlingen met de kerstmarkt voor ouders buiten op het schoolplein. Thema dit jaar was 'Troost' n.a.v. het aangedragen goede doel dit jaar; Goodbears of the world. Het was een bijzonder geslaagde avond en een gezellig samenzijn. Dankzij het gouden kerstduo Barbara Pon en Yvette Beers, konden ook dit jaar weer iedereen, onder het genot van een hapje en een drankje, elkaar ontmoeten. Juf Irma zong met de groepen 3 en 4 kerstliederen en er waren optredens die tijdens de overblijfactiviteiten zijn ingestudeerd. Binnen in de klassen was het gezellig en gemoedelijk. De kinderen zagen er feestelijk uit en iedereen had verschrikkelijk zijn best gedaan om de lekkerste hapjes mee te nemen. 

Goodbears of the world

Dit jaar is er tijdens de kerstmarkt geld ingezameld ten behoeve van Goodbears of the world. Deze stichtin zorgt er voor dat kinderen die iets naars hebben meegemaakt een troostbeer krijgen. Dit jaar zamelden wij €340 in! Dank allen voor jullie bijdrage.

Ouderhulp

In de decembermaand merken wij, helaas meer dan in andere maanden, dat de ouderparticipatie die nodig is bij de festiviteiten laag is. Ondanks dat het voor iedereen een hele drukke maand is hebben ook wij veel hulp nodig om de activiteiten tot een succes te doen komen. Heb je hiervoor suggesties, dan kan je die mailen naar; c.ruiz@dongeschool.nl 

 Een woordje van thea

"Het kerstfeest op school was mooi maar alweer voorbij. Ik wens u voor thuis hele gezellige kerstdagen toe en een fantastische jaarwisseling. Geniet  van de kerstvakantie en we ontmoeten elkaar weer op dinsdag 7 januari.

 

Op woensdag 18 december vierden wij kerstfeest op school. Wat was het een mooie, sfeervolle avond. Kerst op de Dongeschool begon twee weken geleden toen de school door ouders en collega’s prachtig versierd werd op de traditionele kerst versieravond. Vervolgens werd er van alles in het teken van de kerst georganiseerd; in de ochtenden werd er bij binnenkomst door kinderen op muziekinstrumenten gespeeld, wat een talenten! In de klassen en tijdens de overblijf werden kerstoptredens voor ouders voorbereid. Er werden kerstknutsels gemaakt, dozen voor de voedselbank uitgedeeld en gevuld, kerstkaarten voor ouderen gemaakt en verstuurd, wenskaarten geschreven voor in de wensboom. En als sluitstuk van alles was er een heerlijk kerstdiner in de klassen en een sfeervol ingerichte kerstmarkt voor ouders op ons mooie schoolplein. Er is enorm veel werk verzet om dit allemaal te realiseren; door kinderen, door collega’s en door u als ouders. Bedankt daarvoor. In het bijzonder de ouders van de kerstcommissie, de ouders die alle mooie verlichting verzorgd hebben, de ouders die op de dag zelf de bar opgebouwd en ingericht hebben en de ouders van de ‘goede doelen kraam’. Een bijzonder woord van dank voor Claudia Ruiz, onze evenementencoördinator. Helaas ligt zij in het ziekenhuis, maar zij heeft vanuit haar ziekenhuisbed zo veel betekend voor de organisatie en coördinatie van dit kerstfeest. En nu alles weer achter de rug is, zorgt zij voor het laatste nieuws op de website, die zoveel mooier is geworden sinds zij ons team kwam versterken."

 

Beste Vrienden Quiz

"Na een spannende voorronde, waren Zoe en Anouk uit groep 7 doorgedrongen tot de
opnameronde van de beste vrienden quiz. Op 14 december was het zover. Samen met de
supporters (familie, vrienden, vriendinnen en juf Sonja) reisden ze af naar Hilversum. 
De opnames vonden plaats in de NTR studio. In de plusklas hadden Zoe en Anouk samen
met de andere leerlingen spandoeken gemaakt. 

Rond 14.45 mochten we (de supporters) de opnamestudio in. Zoe en Anouk waren daar al
aanwezig en oogden heel ontspannen. Na een paar ‘applausrondes’ begonnen de echte
opnames. Zoe en Anouk namen het op tegen twee meisjes uit groep 8 uit Brabant. Beide
teams kregen vragen uit verschillende categorieën. Het verschil tussen de soorten vragen
was erg groot. Helaas hadden Zoe en Anouk pech met de vragen. Ook de supporters
moesten het antwoord op een aantal vragen schuldig blijven. Zoe en Anouk hebben als
leeuwen gestreden, maar zijn helaas niet door naar de volgende ronde. Na afloop hebben
we met z’n allen een drankje gedronken en bitterballen gegeten in Amsterdam. De opnames
zullen in het voorjaar uitgezonden worden." (bijdrage Juf Sonja)


Afscheid juf Kim

Groep 3 docente Kim Lightstone heeft vandaag helaas haar laatste dag op de Dongeschool. Zij zal de komende maanden gaan reizen. Kim is de afgelopen twee jaar docente geweest in groep 3. Wij hebben ontzettend van Kim genoten als docente maar ook als collega. Ouders en leerlingen van andere klassen hebben van Kim mogen genieten tijdens de dansoptredens en workshops op de Koningsspelen. Wij hopen dat zij een fantastische tijd zal gaan beleven en dat wij haar, als de omstandigheden meewerken, hierna weer mogen verwelkomen als leerkracht op onze school. 

 

2020

Namens het hele team van de Dongeschool;
Mooie feestdagen gewenst en graag tot ziens in het nieuwe jaar!