Nieuws

03 december 2019

Nieuwsbrief November

We zijn de decembermaand al ingegaan met al haar festiviteiten. Tijd om terug te blikken op de afgelopen vier weken en te berichten wat er nog gaat komen voordat we dit kalenderjaar afsluiten.

Preview foto

Sinterklaasviering 

Woensdag 4 december waren Sint & Pieten op bezoek. Er was hard geoefend met Juf Irma om de mooiste liedjes voor Sinterklaas te zingen in de speelzaal. Ondertussen hadden de leerlingen vanaf groep 5 ontzettend hun best gedaan de mooiste surprises voor elkaar te maken. Ook hadden de groepen deze dag Pietengym. De link naar de foto's is gedeeld via parro.Wij willen de toppers van de Sintcommissie;  Elske Blomme, Kiki Shamdas van Kuik, Stefanie Schutte, Swenja Holtman en Tibart van den Berg ontzettend bedanken. Door hun inzet de afgelopen weken kunnen wij terug kijken op een super geslaagde en gezellige sinterklaasviering; van decoratie, tot pepernotenbakken, alles was super!


(vlnr;Kiki, Svenja & Stefanie)Kerst-versieravond   

Dinsdag 10 December 19.30 versieren we met elkaar de school in een gezellige kerstsfeer. Het wordt een gezellige avond met een hapje, drankje en feestelijke muziek. Alle hulp is welkom; aanmelden mag via de Parro-agenda. 

 
Troost!

Dit jaar is het thema van de kerstviering op de Dongeschool 'Troost'. Dit thema is ontstaan vanuit het, door Donge-ouders aangedragen, goede doel waar we dit jaar voor gekozen hebben; Stichting Goodbear.
Stichting Goodbears zorgt er voor dat kinderen die iets naars hebben meegemaakt een troostbeer krijgen. Ze hebben bijvoorbeeld een auto-ongeluk gehad, een zware operatie, er is brand geweest in hun huis, of iets anders dat traumatisch kan zijn. De Goodbears worden uitgedeeld in ziekenhuizen, crisiscentra en zorginstellingen. Verder rijden de Goodbears mee op politie-, brandweer- en andere hulpverleningsvoertuigen. Ook bij ons op school zitten kinderen die zo'n beertje hebben gehad en het maakt een nare gebeurtenis een beetje draaglijker. Laten we met zijn allen er voor zorgen dat ook in 2020 kinderen een knuffel krijgen als ze hem het hardste nodig hebben!

Lees hier alles over de kerstviering op woensdag 18 december> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Landelijke staking

Doordat de CAO onderhandelingen zijn stukgelopen heeft de Algemene Onderwijs Bond weer een landelijke staking aangekondigd van twee dagen; donderdag 30 januari en vrijdag 31 februari. Er is vanuit stichting OoAdA nog geen besluit genomen of haar scholen zullen participeren. Vanzelfsprekend zullen wij het direct laten weten wanneer hier meer over bekend is. 

 

Parro tip

Krijg je in parro veel berichten tegelijk, zoals wanneer er meerdere dingen aan de kalender zijn toegevoegd, dan kan je deze onder in het tabje 'instellingen' in een keer markeren als 'gelezen'.