Nieuws

30 november 2022

Nieuwsbrief November 2022

December is aangebroken! Hoog tijd voor de Novembernieuwsbrief. We mogen al terugblikken op een top Sinterklaasviering, maar we kunnen ook uitkijken naar Kerst. Het lijken allemaal weer primeurtjes nu het alweer drie jaar geleden is dat wij bij deze feestelijkheden 'samen' konden zijn. Wat ons betreft is dat toch zeker de helft van het feest! Wat hebben we genoten en wat kijken we er naar uit! 
We gaan nu onze laatste maand in in ons 'oude' gebouw. Over een jaar komen wij hier terug en dan zitten wij 'ouderwets' maar in een nieuw jasje. 
Het komende jaar, zoals we in de Sintfilm hebben kunnen zien, gaan we naar een mooie royale behuizing die anders is, maar ook heel vertrouwd! 

Preview foto

Sinterklaas viering

Afgelopen Woensdag hebben wij weer een Sinterklaas viering met elkaar mogen beleven mét een welkom op het schoolplein! En wat voor één...
Sinterklaas was natuurlijk al verdwaald én te vroeg zoals wij in de film van vorige week zagen dus het was erg spannend of hij uberhaubt nu wel zou komen. Even leek het niet goed te gaan totdat bleek dat de goedheiligman zich verslapen had. In zijn zoektocht was Sinterklaas op het torenkamertje gestuit en vond dat net zo als Puk het allermooiste plekje om te logeren. Gelukkig konden we hem wakker schreeuwen en was het bouwvakkersteam van firma Versteeg Utrecht bereid Piet te helpen de Sint ook weer naar beneden te krijgen. Wat een top team! 
Dat gold ook voor de Sinterklaascommissie. Bij deze jaarlijkse viering op school is het maar weer overduidelijk hoe belangrijk ouderparticipatie is en hoe je samen in je kracht staat om evenementen als deze een onvergetelijk feest voor de leerlingen te maken!


Een cadeau van Sint

Team Dongeschool is ontzettend verwend door Sint & de oudervereniging. Niet alleen mochten wij genieten van een heerlijke Sinterklaaslunch, maar ons is ook een gesigneerd exemplaar 'Nabeschouwing' van Dongeschool alumnus Mart Smeets aangeboden. Een mooie herinnering aan hen die op de Dongeschool hun wortels hebben liggen. Zoals Frits Barend, Marga Pauw van Modemerk Pauw en Hanneke Groenteman. 


Zet je licht aan!

Afgelopen en komende week zijn leerlingen van groep 7 met wijkagent Mike op pad geweest om met behulp de campagne 'Zet je licht aan' mensen te attenderen op het gebruik van fietsverlichting. Goed verlicht zijn is van levensbelang. Niet alleen voor automobilisten, maar ook voor fietsers. Nog veel te vaak gaan fietsers niet goed verlicht door het verkeer en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Wist je dat de kans op een aanrijding met 20% afneemt met goede fietsverlichting? Dus wanneer je zo'n gave tag op de grond ziet... ZET JE LICHT AAN!
Bekijk Mike en groep 7 in actie 
of bekijk de zetjelichtaaninsta

 

Paarse vrijdag

Door heel het land wordt op 9 December Paarse Vrijdag gevierd: De dag waarop scholen laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, en dat niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is. Doe jij ook mee? Trek lekker iets paars aan! Kerstviering

Na drie jaar mogen wij eindelijk weer gezamenlijk kerst vieren met een kerstdiner en een kerstmarkt!
Woensdag 21 december gaan de leerlingen in de groep met hun leerkracht van een kerstdiner genieten. Hiervoor nemen alle kinderen een lekkere bijdrage voor het kerstbuffet mee. Ondertussen genieten de ouders met elkaar van een hapje en een drankje op de kerstmarkt op het plein. Met natuurlijk gezellige kerstmuziek daarbij.  Lees in de aparte nieuwsbrief 'Kerst op de Dongeschool' alle informatie aangaande kerst. Let op! Wanneer er nieuwe informatie komt wordt dat op deze pagina aangepast. 

Instagram

Heb je onze leuke Instagram pagina al ontdekt? Hierop wordt bijna dagelijks een inkijkje bij schoolactiviteiten gegeven en (uit) tips gedeeld.
Zo kan je niet alleen volgen waar je eigen kind zich in de klas mee bezig houdt, maar ook wat de andere groepen doen. Super leuk!
https://www.instagram.com/dongeschool/

 

Vacature

Op dit moment nog op zoek zijn naar een onderbouwleerkracht voor 2 dagen per week (donderdag en vrijdag).
Het zou heel fijn zijn als u binnen uw netwerk kan delen via LinkedIn Instagram of onze site


Even voorstellen

Gerard Prenger 

"Graag stel ik mij aan jullie voor.

In juli 2022 nam ik, vanwege mijn pensioen, afscheid van de openbare Daltonbasisschool De Spaarndammerhout in Amsterdam. Ik sloot daar een mooie, lange loopbaan af.

Mijn loopbaan begon ooit als groepsleerkracht van een bovenbouwgroep in een jenaplanschool. Ik werkte vervolgens een jaar of acht in het voortgezet onderwijs. Vanaf 1987 was ik directeur van verschillende basisscholen in Purmerend. In 2006 ging ik in Amsterdam werken. Ik was tot augustus 2015 directeur van de Rosa Boekdrukkerschool in De Baarsjes.

 

In de aanloop naar het afscheidsfeest werd mij voortdurend gevraagd naar de toekomst: “Wat ga je doen straks?” Mijn antwoord was steeds: “Eerst maar eens zomervakantie. Daarna zie ik wel. Er valt nog veel te klussen in en om huis, ik kan de kleinkinderen eindelijk ook eens naar school brengen en ophalen en we plannen nu en dan een reisje buiten de schoolvakanties om. Ik wil eerst maar eens ervaren hoe dat is, met pensioen zijn.”  

Ik bleef het ook een reële mogelijkheid vinden om voor een bepaalde periode met mijn kennis en ervaring van betekenis te zijn voor een school.

Toen de herfstvakantie voor de deur stond, kwam ik in contact met Ooada. Met het bestuur en met Nienke bespraken we de mogelijkheid om op de Dongeschool te gaan ondersteunen bij de directietaken. Dat werk doe ik sinds dinsdag 8 november. Ik ben doorgaans op maandag, dinsdag en donderdag aanwezig. Meestal ben ik in de teamkamer te vinden.

 

In mijn eerste week maakte ik de studiedag mee en werd ik door twee kinderen van groep 8 rondgeleid door de school. Ik maakte kennis met de begeleiders van de tussen schoolse opvang en met Dons. Conciërge Raymond liet mij de gebouwen zien, waarin de school vanaf de kerstvakantie gehuisvest wordt. Ook sprak ik ook met verschillende personeelsleden. In de komende maanden leer ik ongetwijfeld ook de kinderen kennen en zullen er momenten zijn waarop ik met ouders kennis maak.

 

Met vriendelijke groet,

Gerard Prenger"