Nieuws

03 december 2020

Sinterklaas op de Dongeschool

Afgelopen woensdag werd het lange wachten van de kinderen beloond. En niet omdat Sinterklaas kwam... Hij was al op school!
Toen de kinderen aankwamen in de ochtend konden zij zien dat er wel een hele bijzondere gast had gelogeerd in de speelzaal van de Dongeschool want daar werd in een mooi gouden bed Sinterklaas net wakker. Piet was in ieder geval al klaar wakker, zwaaide naar de kinderen en sprong al flink in het rond. Het beloofde een mooie dag te worden. 

Preview foto
Dit jaar is alles anders dan anders, zo ook de Sinteklaasviering. Maar anders goed is ook goed dus gingen de kinderen eens op bezoek bij Sinterklaas in plaats van andersom. 

Om 09:00 uur nadat de Sint een lekker kopje koffie had gehad en goed wakker was, gingen de Krekeltjes als eerste op bezoek om daarna door 9 groepen gevolgd te worden. 
Zo vierden we, samen met muziekjuf Irma, 10 eigen vieringen. En het was zó gezellig! 

De kinderen hebben net zo veel genoten als zij anders ook hadden gedaan en misschien zelfs wel een beetje meer... want wie kan er nu vertellen dat Sint bij hen op school gelogeerd heeft!
Zo bijzonder dat er zelfs een klein stukje over in de krant stond: https://www.parool.nl/amsterdam/via-livestreams-en-met-voorverpakt-snoep-snelt-sint-langs-de-scholen~ba92db7e/Ook in de groepen 5 t/m 8 was het een feestelijke dag. Leerlingen uit groep 8 gingen verkleed als piet pepernoten uit delen bij de groepen 5 t/m 7. En elke groep pakte met elkaar hun surprises uit. Wat een pracht exemplaren zaten er weer bij!