Nieuws

31 januari 2019

TSO-Nieuws Januari

De keuze voor kinderen tijdens de overblijf wordt steeds uitgebreider!

Naast heerlijk buiten spelen op ons fantastische schoolplein en lekker je brood op eten in je eigen klas met je vriendjes, ( soms wordt er voorgelezen of schooltv gekeken of spelletjes gedaan) kan je ook kiezen voor diverse activiteiten.

De kinderen geven zich zelf op via hun overblijfkracht. De onderstaande lessen worden gegeven in blokken van 10 lessen.

Er zijn 3 blokken per schooljaar.

De eerste les mogen kinderen kijken of zij dit leuk vinden, vanaf de 2e les is het de bedoeling dat je elke les komt.


Preview foto
We zijn na de kerstvakantie gestart met blok 2:

Elke maandag is er djembe o.l.v . Souleymane (geulstraat)

Elke donderdag musicalles o.l.v. Rubiën ( speellokaal) en dansles o.l.v. Riquel (grote gymzaal) en buitenspelen op het schoolplein o.l.v. Mike

En elke vrijdag is er schaakles o.l.v. Sanne (in de geulstraat)

Er zijn zoveel kinderen die willen leren schaken dat we de groep verdeeld hebben en kinderen om de week schaakles hebben.

Djembe, musical en dansles geven leraren die wij inhuren bij TussenZangenDans.


En nieuw is dat er op maandagen geknutseld kan worden o.l.v. onze overblijfkrachten Nanda en Melissa. Knutselen vindt plaats op het op het podium. De kinderen komen 4x knutselen van 12.00 uur tot 12.45 uur en eten daarna in hun eigen klas. Dit knutselblok worden er hoeden en maskers gemaakt voor de carnaval! Omdat er meer dan 40 kinderen zich hiervoor hebben opgegeven wordt er nu ook op de vrijdagen geknutseld en is de groep opgesplitst.

 

We merken dat de kinderen het steeds leuker gaan vinden om iets te doen tijdens de overblijf. Het is nog een beetje zoeken naar de juiste balans van het aantal kinderen, welke leeftijd en welke activiteiten bieden we aan. Ik kijk regelmatig op andere scholen wat zij doen en vooral hoe zij dat regelen.

Wat we merken is dat we vooral ruimte te kort komen!

Helaas zijn in de verbouwplannen voor onze school geen extra ruimtes gepland om tijdens de overblijf te gebruiken. Zoals een vast knutsellokaal, een leeshoek, of een ruimte voor kinderen die even wat minder drukte om hen heen willen.

 

In de maand december is er in de klas geknutseld met de kinderen, sommige klassen maakte 3 dimensionale kerstbomen, andere versierden een getekende kerstboom. Na een kleurwedstrijd voor sinterklaas leek dit ons een leuke afwisseling. Dat de overblijf nu maar een uur duurt vinden wij soms wel eens jammer, we komen vaak net tijd tekort.

 

Blok 1 hebben we in december afgesloten met een paar leuke optredens. De kinderen die djembe les volgden hebben opgetreden bij aankomst van sinterklaas op het schoolplein. Zij speelden en zongen o.a. een Senegaals welkomstlied. Zij vonden het een hele eer om voor sinterklaas te mogen spelen.

Daarnaast hebben de kinderen van musicalles en nogmaals van djembe ook opgetreden na afloop van het kerstdinee. Het was een beetje donker en ook een beetje een kleine tent maar toch was het erg leuk voor de kinderen om te laten zien en horen wat zij hebben geleerd!

Blok 2 wordt ook weer afgesloten met optredens. We moeten nog even kijken op welke dag . U hoort nog van ons!

 

Betalingen:

We hadden eerder aangekondigd dat er in december geïncasseerd ging worden. Helaas lukt dit niet door storingen in het systeem en verwerking van de gegevens.

Vandaar dat de eerste incasso ronde pas begin januari 2019 is uitgevoerd.

De 10% korting gold nog wel.

Mensen die in 3 termijnen betalen kregen 2 incasso’s tegelijk, het eerste termijn en de tweede termijn. Sommige ouders hadden in december alvast zelf betaald en werd er alsnog geïncasseerd. Onze excuses hiervoor. Wij kunnen pas later inzien wie er wel of niet heeft betaald. U kunt de incasso storneren als dit het geval is of een mail sturen naar Antoinette Aris tso@dongeschool.nl en dan zorgt zij ervoor dat het teveel betaalde teruggestort wordt. (tip: storneren gaat sneller en is makkelijker/sneller)

Er zijn nog enkele ouders die nog niet alle kosten van het schooljaar 2017-2018 hebben betaald. Wij verzoeken u met klem dit zo snel mogelijk te doen. Anders zijn wij genoodzaakt de toegang voor uw kind tot de overblijf na de voorjaarsvakantie te weigeren.

Iban TSO Dongeschool: NL 10 RABO 01445 19593

 

Er zijn steeds meer kinderen uit de groepen 8 (en soms 7) die niet meer gebruik maken van de overblijf. Dit is een normale ontwikkeling op weg naar zelfstandigheid in de brugklas.

Wat mij wel opvalt is dat sommige kinderen op straat of in de buurt gaan rondhangen. Het kan natuurlijk zijn dat u het prima vindt dat uw kind buiten de school de overblijf doorbrengt. Het kan ook zo zijn dat u vindt dat uw kind thuis moet komen eten. Misschien kunt u met uw kind afspreken wat hij/zij gaat doen tijdens de overblijf.

 

Laatste nieuws:

In blok 3 starten we o.a. weer met zangles, bij voldoende belangstelling.

De kinderen volgen dan 10 zanglessen en gaan naast lekker zingen ook met elkaar een eigen liedje schrijven, tekst en muziek.

Deze wordt dan op een zondag opgenomen in een echte studio!

De kinderen moeten dan wel gebracht en gehaald worden.

Uitgebreide informatie krijgt u nog, zeker als uw kind zich heeft opgegeven.

Nu eerst maar ons richten op Blok 2 .

 

Hartelijke groeten, Karin Visser