Nieuws

12 juli 2019

TSO-nieuws Juli

Wij kijken terug op een goed schooljaar!

 

In totaal hebben we 40 overblijfkrachten die op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag naar school toe komen om ervoor te zorgen dat de kinderen kunnen overblijven en de leerkrachten kunnen eten, overleggen, pauzeren of een blokje om kunnen gaan. Ook dit jaar hebben we 3 dames bereid gevonden de wc´s op school schoon te maken tijdens de overblijf. Ook de aanrechten in de groepen worden wekelijks schoongemaakt. 

 

Het was even wennen om i.p.v. 1 uur en 15 minuten nu 1 uur overblijf te hebben. Vooral de onderbouw (groepen 3 en 4) heeft daardoor iets minder tijd om buiten te spelen. De tijd om te eten en vooral om na het eten nog een spelletje te doen of te knutselen is voor iedereen korter geworden. Er was dit schooljaar van alles te doen bij de TSO: dansen, djembé-les, musical-les, zangles allemaal via TussenDansenZang, schaakles met Sanne Visser, knutselen met Nanda en Melissa, buitenspelen met "lekker spelen op het schoolplein" en kleur/tekenwedstrijden. De activiteiten geven de kinderen de kans om even uit de klas weg te zijn, om iets nieuws te leren, om andere kinderen te ontmoeten en om hun talenten te ontwikkelen of juist een nieuw talent te ontdekken.


Preview foto
Met Sinterklaas, Kerst en het zomerfeest waren er optredens te zien van de kinderen die dans, zang, etc. gevolgd hebben. Tijdens het zomerfeest was ook de première van het zelfgeschreven lied van de kinderen die zangles hadden gevolgd, o.l.v. Debbie Smit van TussenDansenZang. Intussen is er een videoclip gefilmd en zijn de kinderen in de studio geweest om het liedje op te nemen. Dit is de link:

Voor het leven-Dongeschool videoclip https://youtu.be/K_2lb69KMzM 

 

Zowel de school als ik willen graag doorgaan met het aanbieden van activiteiten. Om deze te kunnen blijven bekostigen vervalt aankomend schooljaar de 10 % kortingsregeling. De directeur en de MR hebben hier mee ingestemd.

 

Ik denk dat wij kunnen zeggen dat deze activiteiten ertoe bijdrage dat kinderen zich prettiger voelen op school tijdens de TSO. Bij de laatste enquête over veiligheid op school kwam de TSO er positief uit. Ik denk dat ook het feit dat wij al meerdere jaren weinig verloop hebben binnen het team van overblijfkrachten daar een rol bij speelt. De overblijfkrachten zijn vertrouwde gezichten geworden. Daarnaast helpen de TSO krachten met veel plezier bij feesten, zoals bijvoorbeeld het zomerfeest en de lunch na afloop van de koningsspelen, waardoor zij vaker "in beeld zijn".

 

Vanaf de groepen 3 hebben we de afgelopen maanden regelmatig buiten gegeten en gespeeld. Zo zijn de kinderen toch wat langer buiten en lekker aan het bewegen. Naast voetballen en pak-spelletjes zijn er ook andere spelletjes die regelmatig gespeeld worden: rondom de tafeltennistafel, in de voetbalkooitjes, touwtje springen, stoepkrijten, schaken met de reuze schaakstenen, verspringen in de zandbak of gewoon lekker kletsen met vrienden op de bankjes. 


Volgend jaar zal de Dongeschool voor de betalingen van o.a. de TSO overgaan op een nieuw betaalsysteem, namelijk Schoolkassa.

Schoolkassa is een online betaalsysteem speciaal ontwikkeld voor scholen. Het is gekoppeld aan Parnassys.  Het automatiseert het innen, herinneren en verwerken van de TSO bijdrage, waarbij de school ten alle tijden inzicht en controle over houdt. Het is veilig en voldoet volledig volgens de privacy wetgeving.

Het betaalverzoek zal worden gemaild en u kunt zelf aangeven hoeveel dagen uw kind gebruik maakt van de TSO en of u in 1 keer of in termijnen wilt betalen. Vervolgens wordt u naar een IDEAL omgeving geleid, waar u gelijk de betaling kunt doen. Dit systeem kan ook gebruikt worden voor de ouderbijdrage en de kosten van o.a. schoolreisje.

 

Voor nu wens ik iedereen een fijne vakantie, ook namens alle overblijfkrachten en Antoinette Aris

 

Tot maandag 26 augustus 2019!

 


Hartelijke groeten, 

Karin Visser

 

Voor wie belangstelling heeft; de Anne Frankschool (' Hou me vast, Elkaar vertrouwen') , de Boekmanschool ('sporten') de Nicolaas Maesschool, ('het recept naar puur geluk') De 3e Daltonschool('geen haast vandaag') hebben ook allemaal een lied +clip gemaakt. 

Ga naar  Youtube: typ in TussenZangenDans en je ziet de liedjes staan.

Ik vind natuurlijk de clip van onze school het allermooist!!! 

 

In de bijlage nog wat foto's voor bij dit stukje voor de nieuwsbrief