Nieuws

16 januari 2020

Voorleesontbijt 2020

Op woensdag 22 januari wordt een start gegeven aan de Landelijke voorleesdagen. In het kader hiervan organiseert de Dongeschool op Vrijdag 24 januari weer een voorleesontbijt.

Preview foto
De kinderen ontbijten deze ochtend met elkaar samen op school en er wordt deze dag aandacht besteed aan het belang van voorlezen en in elke klas wordt er ook voorgelezen.

 Alle kinderen maken traditioneel een ontbijt voor een klasgenootje klaar. Hiervoor krijgen zij voor die tijd een ingevulde lijst mee waarop de klasgenoot aan heeft gegeven wat hij of zij zoal graag lust of waarvoor ze eventueel allergisch zijn. 

In de kleuterklassen wordt er niet met deze lijst gewerkt maar neemt iedere kleuter een gezellig ontbijtje mee voor een ander wat ter plekke pas (willekeurig) verdeeld wordt. Het ontbijtje, in een versierde doos, mag zelf bedacht worden maar is wel gezond. Geen snoep of pannenkoeken of dergelijke, maar bijvoorbeeld broodjes met beleg en fruit. Drinken hoeft niet te worden meegebracht, de leerlingen drinken uit hun eigen drinkbeker. Met de overblijf wordt deze aangevuld. Als een leerling allergieen heeft geef dat dan 's ochtends bij de leerkracht aan zodat daar rekening mee gehouden kan worden.

Het is leuk om het ontbijtje mooi te verpakken in bv een versierde doos. 
De dag is extra feestelijk doordat de kinderen in hun pyjama naar school mogen komen.
NIET VERGETEN; OOK GEWOON FRUIT EN LUNCH MEEGEVEN!
    

 

 

Prentenboek van het jaar is dit maal; "Moppereend"

Bekijk hier de top tien;https://www.nationalevoorleesdagen.nl/prentenboektoptien/