Nieuws

13 juli 2022

Nieuwsbrief Einde schooljaar '21/'22

Voor het derde schooljaar op rij hebben wij te maken met de uitdagingen die de Corona pandemie met zich mee brengt. Door gezamenlijke inspanning van team Dongeschool, TSO, DONS en ouders hebben we het schooljaar goed doorstaan. 

 

Gedurende het nieuwe jaar werden de coronamaatregelen opgeheven en ging onze maatschappij weer open. Hiermee gingen ook de deuren van de school weer open, konden we weer een zomerfeest met elkaar vieren en zijn we met elkaar onderweg naar het nieuwe normaal waarin we elkaar weer hopen terug vinden in het schooljaar 2022/2023 onder leiding van nieuw aangesteld directeur Nienke.


Preview foto

Even voorstellen

Graag stelt Nienke zich even voor:

"Beste ouders/verzorgers van leerlingen van de Dongeschool, Per 1 augustus 2022 ben ik officieel de directeur van de Dongeschool. Daar ben ik trots op! 

Mijn naam is Nienke Pepers-Hohmann en ik ben 43 jaar. Ik woon samen met mijn man en 3 kinderen in Weesp. In mijn vrije tijd trek ik er veelal op uit met mijn gezin, ga ik graag naar musea of trek ik mijn hardloopschoenen aan voor een rondje park. Daarnaast ben ik vrijwilliger in het Museum Weesp en coach ik het hockeyteam van mijn dochter.

Na jarenlang me ingezet te hebben voor een integere financiële sector, heb ik het roer omgegooid en besloten m
ijn hart te gaan volgen. Een jaar geleden ben ik daarom gestart met de opleiding tot schoolleider om mij vanuit het bedrijfsleven te ontwikkelen tot schoolleider in het basisonderwijs. In die rol wil ik iedereen goede kansen in het leven mee geven. Door te denken en te handelen in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Door kansen te zien in elkaars verschillen en ieders talent optimaal te benutten.

De afgelopen weken heb ik achter de schermen al meegelopen met Tamar en het team en me kunnen voorbereiden op deze mooie nieuwe uitdaging. Een aantal van jullie heb ik ook al mogen ontmoeten.

Mijn eerste indrukken zijn heel positief en ik kijk dan ook met heel veel enthousiasme uit naar de start van het nieuwe schooljaar.

Zomerse groet! Nienke"

 

Zomerfeest

8 juli vierden we het Dongeschool Zomerfeest Glitterheld. Wat een topfeest!…topsfeer, top performances! Het was een groot succes!
Niet zonder de inzet van talrijke vrijwillers, team Dongeschool, TSO-medewerkers, DONS, DONSband, de Krekels en fántastische sponsoring en/of samenwerking van feestwinkel BEparty, snackbar Snckmaas, Ijs2go en Nijsje het rijdende ijsje


Met veiling, donaties en verkoop is een fantastisch bedrag van €1528,- voor Oekraïne opgehaald!!!! Een record bedrag..! Daarnaast zijn er 30 gevulde rugtasjes ontvangen.


In het Parro bericht van deze nieuwsbrief is de link van het foto-album gedeeld. Jan Enning, Daniella Roufs en Nadia Hajipour hebben fantastische fotos gemaakt. 
Iedereen ontzettend bedankt voor alle inzet. Het was echt een feest door en van iedereen samen. 

 

Oorlog in mijn buurt

Vorige week zijn leerlingen van de Dongeschool en De Rivieren officieel tot erfgoeddrager van @inmijnbuurt gehuldigd. Alle groep 8 leerlingen van de Dongeschool hebben meegedaan aan het project; 'Oorlog in mijn Buurt'. Tijdens het schoolproject hebben de leerlingen ouderen uit hunbuurt geïnterviewd en het verhaal van hun verteller omarmt; Verhalen over de 2e wereldoorlog en hoe het was om in die tijd op te groeien. Verhalen toen zij ook kind waren, maar niet in vrijheid leefden. Verhalen die door deze jonge generatie weer worden doorverteld en zo nooit worden vergeten.

Milo, Kees, Niobe en Daan zijn op het Merwedeplein gehuldigd door stadsdeelbestuurder @florabreemer van @gemeenteamsterdam De kinderen kregen een erfgoeddragermedaille van een verteller omgehangen en spraken daarna de belofte uit om de verhalen van de verteller, die zij hebben geïnterviewd, door te vertellen. 
Op de website van de gemeente stadsdeel Zuid is hierover een artikel na te lezen. 

Alle interviews van de kinderen van de Dongeschool staan nu ook online. De verhalen van Jack Eljon, Suze Krieg, Loes van Weezel en nog veel meer verhalen: https://inmijnbuurt.org/


Groep 8; uitveeg & musical

Deze week hebben wij afscheid genomen van onze groepen 8. Traditioneel zijn zij afgelopen woensdag om 11:00 de school 'uitgeveegd' waarbij zij een rondje renden door de ere-haag gevormd door alle leerlingen van de overige groepen, team en ouders.

Deze woensdag zijn ook de films van de musical ‘Wie steelt de show’ in première gaan! De première was in een openluchtbioscoop. De leerlingen mochten op de eretribune op zitzakken de film vanaf de eerste linie bekijken.Alle leerlingen hebben de film ook digitaal gekregen zodat zij deze thuis aan familie kunnen laten zien én een blijvende herinnering hebben. 

 


Zomerlezen

Speciaal voor de kinderen van groep 3 t/m 8 staan er voor in de zomervakantie online drie boeken klaar! De boeken zijn gepersonaliseerd waardoor ze zich helemaal af spelen bij ons op de Dongeschool. Hartstikke spannend en elke vakantieweek staat er een nieuw hoofdstuk online. 

 

Groep 3

https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/06ichfda6caf3b28bbh5

Groep 4

https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/ef9g9hhb7g54526fheeb

Groep 5

https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/32057chfh2ghgg0caa64

Groep 6

https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/3b9ecd4jc45ih5g41247

Groep 7

https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/h23djdj23a319jc0ahh5

Groep 8

https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/6003f49ji7a566g3f301


 

Zomeractiviteiten

MidZomerMokum 

Ook deze zomer kan de jeugd (0-23 jaar) weer meedoen aan allerlei activiteiten in de stad. De MidZomerMokum folder van Dynamo, staat vol met sport-, theater-, kunst-, en media en techniek activiteiten die plaatsvinden in de Rivierenbuurt en Buitenveldert

Zomer pagina Jantje beton

Speciaal voor de zomer(vakantie) staan er weer nieuwe blogs, artikelen en speeltips online om ook jouw (klein)kinderen lekker te laten buitenspelen! Ga naar de 'Spelen in de zomerzon themapagina' ››


Vacatures Dongeschool

Voor schooljaar 2022/2023 hebben we weer een mooie formatie, maar er zijn nog twee leuke vacatures beschikbaar. Ben of ken je zo'n topper die ons team kan komen versterken, in onder of bovenbouw, reageer op een vacature of stuur de vacature pagina van overkoepelende Stichting OoadA door! 


Vakantie!

Wij wensen iedereen een fantastische vakantie toe!
Graag weer tot ziens op 29 augustus.
Opdat we dan een gezond en wel mooi nieuw schooljaar met elkaar mogen beleven!