Nieuws

20 juli 2023

Nieuwsbrief Einde schooljaar '22/'23

Het schooljaar zit er op! We gaan een welverdiende vakantie in en kijken terug op een turbulent jaar.

Een jaar wat we gestart zijn met nieuw aangesteld directeur Nienke, groepen zijn gaan combineren en zijn verhuisd naar de tijdelijke behuizing.

(Bekijk het tijdpad op https://www.dongeschool.nl/onze-school/de-verbouwing).

 

Wat hebben we hard gewerkt met elkaar. Afgelopen jaar heeft maar weer bewezen wat we samen met elkaar kunnen bereiken voor onze kinderen en leerlingen.

Met de fijne herinnering aan het zomerfeest en het afscheid van groep 8 op zak kunnen we met enthousiasme uitkijken naar het nieuwe schooljaar!


Preview foto

Startweek

Voorbereiding onderwijs

Vrijdag 21 juli begint de zomervakantie. De leerlingen hebben zes weken zomervakantie. Team dongeschool start over vijf weken schooljaar 2023/2024. Vanaf maandag 28 augustus gaan wij het nieuwe schooljaar voorbereiden. De lokalen worden ingericht en het onderwijs wordt voorbereid. De leerkrachten gaan de lesroosters maken en plannen de lessen voor de eerste weken van het schooljaar. Dat doen onder- midden- en bovenbouw met elkaar, zodat het onderwijsaanbod in de parallelgroepen hetzelfde is. De leerkrachten van de drie gecombineerde groepen 7/8, maken ook een planning specifiek voor groep 8. Daarnaast buigen ze zich onder meer over de eindmusical en over het kamp. Voor zover dat voor de zomervakantie nog niet afgerond werd, bespreken de leerkrachten de kinderen van hun groep met de nieuwe leerkrachten. Donderdag 31 augustus gaan de leerkrachten in kleine groepen met de intern begeleiders
nog eens terugkijken naar de onderwijsresultaten en plannen opstellen op groeps- en kindniveau.

 

Vreedzame School

De Dongeschool is een Vreedzame School. Het geven van de wekelijkse lessen en het
uitdragen van de visie en missie van de Vreedzame School, gaan we nieuw leven inblazen.
Jeanine Vos, de leerkracht van groep 5b, stelde een nieuwe stuurgroep samen. De
stuurgroep komt tijdens de voorbereidingsweek bijeen met externe begeleider Marianne
Effting. Zij gaat onder meer de Vreedzame School training voor de leerkrachten verzorgen.

 

Even voorstellen

Het nieuwe jaar luiden we in met nieuwe teamleden. Voor en na de vakantie verwelkomen wij alvast drie nieuwe gezichten op de Dongeschool. Graag stellen zij zichzelf even voor!


Jeanine Vos

Graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Jeanine Vos en na de zomer start ik fulltime voor groep 5b. De afgelopen twee jaar heb ik invalwerk in Amsterdam gedaan, zodat ik van december tot april in Oostenrijk ski- en sowboardles kon gegeven, een lang gekoesterde droom. Daarvoor heb ik 7 jaar, fulltime op een basisschool in Woerden gewerkt. Daar gaf ik les aan hoogbegaafde leerlingen. Dit heb ik in verschillende groepen gedaan van groep 4/5 tot groep 8. Na 2 seizoenen sneeuw heb ik weer zin om fulltime aan de slag te gaan op school, een warme band op te bouwen met een groep en samen met het team weer verder te bouwen aan de Dongeschool. 
Ik wens u een heerlijke zomer en we zien elkaar in september! 

Laura Pennekamp

Graag stel ik mij even voor. Ik ben Laura en ik ben blij weer terug te komen op de Dongeschool.
Ik ben in mei 2022 afgestudeerd aan de HvA Pabo verkorte deeltijd na een carrièreswitch (van mode naar onderwijs). Ik heb mijn afstudeerstage en eerste werkervaring opgedaan op de Dongeschool in het schooljaar 2021/22. Het afgelopen jaar heb ik ervaring opgedaan op de Hildebrand van Loonschool om te werken aan een goede basis als leerkracht op een wat kleinere school. Toch miste ik de Dongeschool en hoop ik er dit jaar weer tegenaan te gaan met het fantastische team!
In mijn vrije tijd ga ik veel op pad met mijn man en mijn zoontjes Jamie en Raúl, waarbij ik ook graag de natuur opzoek. Ik hou heel erg van muziek en films.
Ik kijk er naar uit jullie allen te ontmoeten. Groeten en fijne vakantie. 

Anneke Kuilman

Mijn naam is Anneke Kuilman en aankomend schooljaar start ik op de Dongeschool als intern begeleider/kwaliteitscoördinator en leerkracht van groep 7/8 op de donderdag.
Na vele jaren in de horeca gewerkt te hebben heb ik een omslag gemaakt naar het onderwijs. Ik ben de versnelde pabo gaan doen en na jaren voor de klas te hebben gestaan, ben ik twee jaar geleden de masteropleiding pedagogiek met specialisatie orthopedagogiek gestart. Aankomend jaar zal ik verder gaan met management en beleid en de pre-master Onderwijswetenschappen.

Naast werken en studeren kan ik enorm genieten van mijn vriend en zijn twee kinderen (12 en 14), zeilen, kyokushin karate, hardlopen, lezen en muziek.

Ik hoop veel voor mijn collega’s van de Dongeschool, de kinderen en de ouders te kunnen beteken.

Ik hoop snel kennis te maken met jullie. Laat u het mij weten als ik iets kan doen?
Op naar een nieuw schooljaar!

 


Vacatures Dongeschool

Voor schooljaar 2023/2024 hebben we weer een mooie formatie, maar er zijn nog twee leuke vacatures beschikbaar. Ben of ken je zo'n topper die ons team kan komen versterken, in middenbouw of bewegingonderwijs, reageer op een vacature of stuur de vacature pagina van overkoepelende Stichting OoadA door! 

 

 

Bericht van de TSO

"Donderdag heeft groep 1/2E afscheid genomen van tsokracht Truus. Zij gaat met welverdiend pensioen, zij wordt van de zomer 85 jaar. Dat is geen typefout. Het is echt ongelooflijk. Truus komt sinds 2000 naar de Dongeschool om met de kinderen te eten. Kleuters en soms groep 3. Dat vond zij fijn om te doen. Afgelopen dinsdagavond hebben alle tsokrachten, Antoinette en ik haar flink in het zonnetje gezet. We hebben heerlijk met elkaar gegeten en gelachen. We hopen allemaal oud te mogen worden op dezelfde wijze als Truus.

Namens alle tsokrachten wens ik iedereen een gezellige en ontspannen zomervakantie.

 

Het was een bewogen jaar met de verhuizing, de combinatie groepen, voor de tsokrachten was het ook opnieuw wennen aan een ander gebouw, een andere klas, nieuwe kinderen. Maar het is gelukt en we hebben een leuk jaar gehad met de kinderen.Nu lekker bijkomen en we zien iedereen graag terug op maandag 4 september.

Groet Karin".

 

 

 

Zomerfeest 'Onderwater'

Wat was het een fántastisch zomerfeest!
‘Onderwater’, het Zomerfeest van 2023 was een waar spektakel dankzij de geweldige optredens van de leerlingen, alle inzet van ouders, de gulle bijdrage van de sponsoren, het heerlijke eten van de TSO en de mooie samenwerking met DONS en Dynamo.

 

In het Parro bericht van afgelopen maandag is de link van het foto-album gedeeld. Olga en Nadia hebben fantastische foto's gemaakt. 
Iedereen ontzettend bedankt voor alle inzet. Het was echt een feest door en van iedereen samen. 

 

 

Loterij

Graag bedanken wij de 95 (!) sponsoren die hebben bijgedragen aan de loterij voor ‘Donge Doet Goed’;

een fonds wat zorgt voor de eigen gemeenschap, o.a. door middel van ruil- en voorraadkasten. 
De Dongeschool heeft met ‘Donge doet goed’ een eigen steunfonds (vrijwel) uniek voor een basisschool.

We zijn hier heel trots op en wij zijn alle donateurs óntzettend dankbaar om ons in dit doel te steunen!

Er is hiermee een bedrag van €1200,- beschikbaar gekomen voor het steunfonds.

 

Chapeau! 
At seven, de drie graefjes, a lovely day store, Annefrankhouse, Anook bakehouse Atelier_kap_en_co, Bairesamsterdam, Beestenboel,

Behindthepines, Bloemen van tante Lien, Bruna Scheldestraat, By.c.jewels, Bysb.amsterdam, Cacaomuseumamsterdam, Cafehammy, Cafeklasen,

Theater Carré, Choosehappiness77, Ciro1939, Claudia Geduld Skincare, CC schelde, Concertgebouw, Hummus_bistro, De Graaf, De Leeuw zuurwaren, Poelierjonker, Fashiongallery, Feduzzia, Foryourtasteonly, Lets go franggo, Frietbordeel, Gallengalloffcial, Goosetenendrinken, Grammes, Grillhelden, Happyhappyjoyjoy, Slagerij hergo, HetKoekemannetje, Massagehuys, Holtkamp_amsterdam, Hugosbloemen, Huidpraktijkshop,  ilCavalloni, Ijsland_amsterdam, Beautyaffair, Kaia, Lanostragigi, LemonConceptstore, Loogman_carwash, Maasvershop, Marcelsgreensoap, 

Martinezchocolade, Maxprohair, Mimosa.nailstudio, Nathalieswinkeltje, Pizzaprojectnl, Nemosciencemuseum, Omybag, RestaurantOceania, 

Hotel_okura_amsterdam, Olijckfoods, Osdorperscheldestraat, Cafeparhasard, Peperoncino.pizzeria, Prinsesenerwtje, Pisaijs,  Rayleighandramsay, 

Reymbv, SanMarcopizza, Sapporoteppanyaki, Scheepstrabloemen, Silky you, Sophie_eats, Studionoos, Heemelrijck, vliegertjeamsterdam, Tapzuid, Slagerij ten Wolde, The Corner, The Laserclub, Toutpatisserie, Hotel Amsterdamzuidas, Bakkerijvanvessum, Venetieijs, Vinnies, Visopzuid, Vork, Vue Purmerend, Waldopatisserie, Wereldwinkel, Wellcome wellness,Wild andt he moon, Wolford, Zilch fashion, Zuivelhoeve Tromp


Afgelopen tijd op de Dongeschool

Storm Poly

Eindmusical groep 

Wat een ‘takkenweer’ was het! Het grote plein lag er vol mee en helaas hebben de ‘stormbestendige’ tenten, op het achterpleintje bij de kleuters, Poly ook niet doorstaan. Op de bouw, bij de renovatiewerkzaamheden, ging ook een steiger om. Gelukkig zijn we allemaal aan het einde van de dag weer veilig thuis en konden we een vinkje zetten achter deze zomerstorm.  Première tijd! De groepen 8 hebben 11 juni hun eindmusical ‘De DJ draait door’ uitgevoerd in het theater van CC amstel
Overdag traden zij voor schoolgenoten op, in de avond voor familie en vrienden. Nadien werden de diploma's uitgereikt. 

Vakantiegroeten van DONS

Uitveeg groep 8

Van de week is het team verrast door lieve geknutselde vakantiegroeten van DONS.

Wat is toch fijn om zulke leuke partners in school te hebben

Woensdag is traditioneel groep 8 ‘uitgeveegd’!

Onder luid gejuich rende zij door de erehaag van alle andere groepen. Voor ouders ook een mooi en emotioneel moment waarop hun kind de basisschoolperiode afsluit

Afscheidcadeau

Ouders/verzorgers van lichting 2022/2023 hebben ervoor gezorgd dat wij op een bijzondere manier het nieuwe schooljaar inlopen. Voor de kleuters zijn er materialen voor een balanceerpad aangeschaft. Het schoolplein zal worden verfraaid met ‘walk of Fame’ stoeptegels.
De start van een nieuwe traditie?

 

 

Zomerlezen

Speciaal voor de kinderen van groep 3 t/m 8 staan er voor in de zomervakantie online drie boeken klaar! 

De boeken zijn gepersonaliseerd waardoor ze zich helemaal af spelen bij ons op de Dongeschool.

Hartstikke spannend en elke vakantieweek staat er een nieuw hoofdstuk online.  

 

GROEP 3

https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/b818hfeg8b7e7geife7a

GROEP 4

https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/73303806564diaic8bd5

GROEP 5

https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/0cc0965c97h77h058jd8

GROEP 6

https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/ji1269gb25606e3d46j1

GROEP 7

https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/ai90637bf611g0cj71gi

GROEP 8

https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/3iei66hhd3eab466ceb1


 

Zomeractiviteiten

Vakantie in de tent

Deze zomer is er weer genoeg te doen bij de Talententent!
Alle activiteiten vind je hier; https://talententent.nl/talententent-overzicht/?_categorie=vakantieactiviteiten-zomer

of download de PDF

Parkour Zomer

Laat je kind in de vakantie actief bezig zijn met de freerunkampen in de eerste en laatste week van de zomer.

Lees alle info, ook voor andere urban sports op; https://www.weave-pk.nl/lessen-1

Go-kids

Kijk op Go-kids voor uitjes en activiteiten voor in de zomervakantie! 

https://go-kids.nl/amsterdam/zomervakantie-in-noord-holland

Combiwel zomeraanbod

Jaarlijks organiseert Combiwel in de basisschoolvakanties leuke- en leerzame sportactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een Dansfestijn, MidzomerMokum of een Sport- en FunToer. Kom jij ook lekker sporten in de vakantie? Bekijk dan hier het huidige aanbod!

https://combiwelsport.nl/sportaanbod/#aanbod

----------------------------------------------------------------- 

 

WIL JE NOG MEER ZIEN VAN DE DONGESCHOOL? 

VOLG ONS DAN OOK OP INSTAGRAM OF LinkedIn

-----------------------------------------------------------------

Vakantie!

Wij wensen iedereen een fantastische vakantie toe!
Graag weer tot ziens op 4 september!
Opdat we dan een gezond en wel mooi nieuw schooljaar met elkaar mogen beleven!