Nieuws

27 januari 2022

Nieuwsbrief januari 2022

We zijn alweer drie weken geleden gestart. We zouden hebben willen zeggen; 'We gaan alweer drie weken naar school', maar helaas was dat voor velen niet het geval. De Omikron mutatie zorgt ervoor dat de besmettingen van het COVID virus in sneltreinvaart rondgaan. Er kwamen dan ook binnen anderhalve week 70 leerlingen en teamleden met een corona besmetting thuis te zitten. Door de quarantainemaatregelen die hieromtrent golden waren er op het dieptepunt, eind vorige week, tien groepen thuis.
Gelukkig zijn deze maatregelen afgelopen dinsdag versoepeld en kunnen er weer veel meer leerlingen naar school komen!

Laten we met elkaar hopen dat wij hiermee een weg zijn ingeslagen zonder nog al te veel hobbels en hindernissen. Dat we ook weer leuke en gezellige dingen langs het pad vinden en ander goeds wat een nieuw jaar mag brengen. Zoals nieuwe ontmoetingen!

Preview foto

Even voorstellen

Het nieuwe jaar luiden we in met nieuwe teamleden. Deze en aankomende maand verwelkomen wij vier nieuwe gezichten op de Dongeschool. Graag stellen zij zichzelf even voor!


Tamar Süss

Graag stel ik me in de nieuwsbrief nog een keertje wat uitgebreider aan jullie voor.
Ik ben dus Tamar Süss en ben geboren op 20 januari 1970 in het toenmalige Prinsengracht-ziekenhuis in Amsterdam.
Ik ben getrouwd en heb een zoon van 14 jaar, die in de tweede klas van de middelbare school zit.
Mijn lagere schooltijd zat ik op de ASVO en daarna heb ik mijn middelbare school op het Montessori Lyceum (MLA) gedaan.
Eigenlijk wist ik van jongs af aan al dat ik juf wilde worden (het allerleukste beroep van de wereld!), net als mijn moeder en mijn oma daarvoor.
Dus na het MLA ben ik meteen naar de Pabo gegaan. Meer dan 18 jaar ben ik met heel veel plezier juf geweest en heb in die tijd in alle groepen gewerkt en alle mogelijke interne functies bekleed. Tijdens die periode heb ik ook een directeurenopleiding gedaan en in 2010 ben ik directeur geworden van de Scholekster. Daarna van de BOE en de Nicolaas Maesschool.
Nu mag ik tot de zomer aan jullie mooie school leiding geven. Ik voelde me hier meteen enorm welkom. Wat een ontzettend lieve kinderen en een fantastisch team!
We zitten nu nog even - door Omikron - in een rommelige periode met veel uitval en quarantaine ellende, maar ik heb goede hoop dat alles snel voorbij is en dat we nog een paar fijne en rustige maanden voor de zomervakantie voor de boeg hebben.

Ik ben op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmiddag altijd op school aanwezig en zal in de ochtenden zoveel mogelijk bij het hek staan. Dus mocht je vragen hebben of ergens mee zitten, schroom dan niet om mij aan te spreken. Je kan natuurlijk ook altijd telefonisch of per mail een afspraak inplannen.

Ik kijk enorm uit naar de komende tijd op deze school.


Anna Boterman

Bij deze wil ik mij graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Anna Boterman en ik ben
de nieuwe beeldende vorming docent van de Dongeschool. Ik geef les op donderdag
en vrijdag aan de groepen 3 t/m 8. Naast het lesgeven ben ik moeder van vier
kinderen en ben ik werkzaam als illustrator. Mijn eerste week zit er al op en ik ben blij
verrast door het enthousiasme en de energie waarmee de leerlingen aan de slag
gaan! Ik wil graag met mijn lessen een bijdrage leveren aan de creatieve en culturele
ontwikkeling van uw kinderen. Ik heb er zin in! Hieronder zien jullie de opdracht waar
groep 5/6 mee bezig is. Deze opdracht sluit aan bij het thema ‘Bijzondere bewoners’
van Blink.


FANTASIE DIEREN groep 5/6 : geschilderd met ecoline in de primaire kleuren; rood, geel en
blauw. De secundaire kleuren (oranje, paars en groen) ontstaan door transparante lagen over de
onderste kleurlaag heen te schilderen.


Lodi Jongstra

Mijn naam is Lodi Jongstra, geboren en getogen in Amsterdam en ben 33 jaar. Ik kom, na een aantal jaren deeltijdstudie, het Donge-team versterken als gymdocent. Zelf sport ik ook graag en zit ik al jaren op voetbal, geef ik zeil-les en ben ik gek op snowboarden. Ik hou ervan om tijdens mijn lessen het bewegingsonderwijs zo veel mogelijk op maat te maken op de grens van lukken en mislukken. Hiermee wil ik in mijn leerlingen hetzelfde plezier in bewegen meegeven als dat ik zelf heb meegekregen als kind. Na meer dan drie jaar deeltijdstudie kijk ik er naar uit om iedereen te leren kennen en aan de slag te gaan! Tyra Kenson

Mijn naam is Tyra Kenson. Ik ben 25 jaar en een geboren en getogen Amsterdamse. Ik woon nu samen met mijn vriend, dochter en twee hondjes in Hoofddorp. Het afgelopen half jaar heb ik met veel plezier groep 3 lesgegeven op een andere school binnen OoadA. Ik heb er dan ook enorm veel zin om deze nieuwe uitdaging in groep 4A en 4B op de Dongeschool aan te gaan. Ik hou veel van lezen, koken en reizen. Ik heb echt een zwak voor jeugdliteratuur.
Mochten jullie vragen hebben, stel ze gerust. Ik ben werkzaam op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.  

Bekijk hier het hele team van de Dongeschool

 

Een feestelijke vrijdag!

Afscheid Thea&Marion

Samen met verwelkomen, komt ook afscheid nemen. Omdat we het jaar zo turbulent geëindigd zijn als we hem zijn begonnen hebben we bij het afsluiten van het jaar geen gelegenheid meer kunnen nemen om Thea een welverdiend afscheid te geven. Nu wij ook afscheid zullen gaan nemen van Marion willen we voor hen samen de laatste vrijdag voor de voorjaarsvakantie, 18 februari,  een gezellige middag inrichten waarin zij afscheid kunnen nemen van de leerlingen. Ouders hebben bij uitgaan van de school even gelegenheid om hen Thea en Marion op het plein aan te spreken. 


Voorleesleesontbijt

Om de dag in zijn geheel feestelijk te maken willen wij deze dag ook het voorleesontbijt met elkaar 

houden. (Vanwege de achtergelopen tijd en de Cito's konden we deze niet op het eerder geplande moment van 26 januari houden)

In het kader van de Nationale Voorleesdagen organiseren wij jaarlijks een voorleesontbijt. De kinderen ontbijten deze ochtend met elkaar samen op school en er wordt deze dag aandacht besteed aan het belang van voorlezen en in elke klas wordt er ook voorgelezen.
Traditioneel maken de kinderen een ontbijt voor een klasgenootje klaar, maar binnen de nog altijd geldende COVID- restricties nemen zij, evenals bij het kerstontbijt, een ontbijt voor zichzelf mee. 

Het ontbijtje mag zelf bedacht worden maar is wel gezond. Geen snoep of pannenkoeken of dergelijke, maar bijvoorbeeld broodjes met beleg en fruit. Drinken hoeft niet te worden meegebracht, de leerlingen drinken uit hun eigen drinkbeker. Met de overblijf wordt deze aangevuld. 
Het is leuk om het ontbijtje mooi te verpakken in bv een versierde doos. 

NIET VERGETEN; OOK DE DAGELIJKSE FRUIT EN LUNCH MEEGEVEN!


Lustrumjaar
 Het voorleesontbijt is dit jaar extra feestelijk omdat de Dongeschool een lustrumjaar heeft en dit jaar haar 90 jarig bestaan viert. Omdat het een 'Heldenjaar' is mogen de kinderen verkleed komen als superheld, maar ze mogen natuurlijk ook lekker in hun pyjama komen. 

De lustrumcommissie biedt vanwege het feestelijke jaar de school het Nationale voorleespakket van dit jaar aan!Ook deze week genieten van de voorleesweek?
 Omdat het ook tijdens de lockdown vori
g jaar belangrijk was om voor te blijven lezen én omdat de Nationale voorleesdagen altijd juist zo leuk zijn omdat er iemand anders dan de juf, meester of papa en mama voorlezen in de klas zijn wij voor de leerlingen op camera gaan voorlezen. Zo konden de leerlingen van de Dongeschool toch weer even verrast worden met een voorgelezen boek van een andere juf of meester, oma, buurvrouw, biebouder en velen anderen. Ze zijn nog allemaal terug te kijken op onze pagina van de Voorleesdagen van 2021 of op het Dongeschool-You Tube kanaal. Veel kijkplezier!Informatieavond Verbouwing Dongeschool

Maandag 14 februari, 20:00 organiseren wij, samen met het architectenbureau, vertegenwoordiger van het verbouwproject en onze partners DONS&Dynamo, een informatieavond over de verbouwing van de Dongeschool. Deze informatieavond is voor alle ouders en/of verzorgers van onze leerlingen. De verbouwing, het beoogde resultaat en het tijdpad zullen besproken worden, maar ook de tijdelijke behuizing en de voorbereidingen hiertoe. Geef deelname bij het agenda/item in Parro aan. De link voor de online bijeenkomst volgt in ditzelfde agenda-item. Wees welkom!
Lees meer informatie over de verbouwing op: https://www.dongeschool.nl/onze-school/de-verbouwingActiviteiten op school

Op school starten weer allerlei leuke activiteiten. Zo zijn de kinderen weer volop aan de gang met musicallessen met meester Robin van Muziekschool Amsterdam, zijn de Schooltuinen weer gestart en komen er binnenkort schermlessen en kangoeroegym tijdens de bewegend onderwijs lessen. Ook gaan we met de groepen 8 weer het ontmoetingsonderwijsprogramma In mijn Buurt starten. Lees hier alle voorgaande verhalen over de Dongeschool of gemaakt in samenwerking met leerlingen van de Dongeschool: https://inmijnbuurt.org/school/de-dongeschool/

 

 


De Nationale Tuinvogeltelling

Dit weekend is weer de Nationale tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoeveel vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen zij vogels beter helpen en beschermen. Ook zin om mee te doen?

Vogels tellen in 3 stappen

  1. Tel op vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 januari 2022 één keer een half uur de vogels in tuin of balkon. Vliegen de vogels alleen maar over, dan tellen ze niet mee. Je kan daarvoor dit formulier gebruiken.
  2. Noteer alle waarnemingen van een soort, maar geef alleen het hoogste aantal door van een soort.
  3. Geeft de telling door via de web-app mijntuinvogeltelling.nlTip: Junior Songfestival