Nieuws

22 januari 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Preview foto

Lesvrije week 

Na de voorjaarsvakantie, staat van 1 t/m 5 maart onze lesvrije week gepland. Deze week staat normaal gesproken in het teken van het evalueren van de eerste helft van het schooljaar en vanuit deze evaluatie weer plannen maken voor de tweede helft van het schooljaar. Ook wordt in deze week altijd veel zorg en aandacht besteed aan het maken van de rapporten.

Hoe belangrijk wij dit alles als team ook vinden, in deze tijd van lockdown is er iets dat we nog belangrijker vinden. En dat is dat de kinderen weer lekker naar school kunnen! Ervan uitgaande dat dit na de voorjaarsvakantie weer mogelijk is, hebben wij besloten de lesvrije week terug te brengen naar één lesvrije dag; woensdag 3 maart. De andere dagen van deze week is er dus gewoon school. 

 

Op woensdag 14 april staat de OOADA studiedag gepland, deze dag wordt verplaatst naar het nieuwe schooljaar. Deze dag blijft wel staan als studiedag voor onze school, zodat we dan alsnog een dag hebben waarin we met het team een studiemoment kunnen plannen en onderwijskundige zaken met elkaar kunnen bespreken. 


Tevredenheidsonderzoek

Begin december hebben de leerlingen van groep 6 t/m 8 een vragenlijst van een tevredenheidsonderzoek ingevuld. Hierin kregen zij vragen over hoe tevreden zij zijn over de Dongeschool, hun juf of meester, hoe veilig zij zich voelen op school en in de klas, of zij gepest worden enz. We hebben een prachtig rapportcijfer van de kinderen gehad. De Dongeschool krijgt gemiddeld een 8,5 van de leerlingen!

 

De lessen op school

gemiddeld cijfer

Ben je tevreden over wat je leert op deze school?

8,9

Vind je de regels op school duidelijk?

8,7

Ben je tevreden over de uitleg van je juf/meester?

8,7

Vertelt de juf/meester duidelijk wat je goed/fout doet?

8,5

Helpt je juf/meester je goed als dat nodig is?

8,7Hoe tevreden zijn leerlingen over de school, uitgesplitst naar vraag?

gemiddeld cijfer

Hoe vind je het op school?

8,2

Hebben jullie een leuke klas?

7,5

Vind je het leuk om met de kinderen in jouw klas om te gaan?

8,0

 

We zijn heel trots en blij met deze prachtige cijfers. Omdat wij ons als school en team altijd nog verder kunnen ontwikkelen gaan we samen met de leerlingen kijken op welke punten wij ons nog verder kunnen verbeteren. Op die manier proberen we er samen voor te zorgen dat iedereen blij en trots is om onderdeel te zijn van de Dongeschool. 

Verzakking

Ons schoolplein valt als openbaar plein onder de verantwoordelijkheid van Gemeente Amsterdam. Hierdoor blijft het ingewikkeld om een goede structuur te vinden in aanpassingen en onderhoud. Na veel inspanning en contacten met gebiedsbeheerder en makelaar is afgelopen week het plein geegaliseerd waarmee er hopelijk een eind is gekomen aan de hinderlijke plassen en modderpoelen.

 

Donge voorleespagina

De voorleespagina tbv de nationale voorleesdagen is een groot succes is. Inmiddels is de pagina ook flink aangevuld en staan er bijna 30 voorleesfilmpjes op. De pagina krijgt heel veel leuke reacties en is al vaak en langdurig bezocht. Heel leuk. Heb je de pagina nog niet bekeken? Neem vooral een kijkje. Hij wordt ook aangevuld! https://www.dongeschool.nl/onze-school/nieuws/nationale-voorleesdagen-2021

 

Thuisschoolpagina's

Ook de thuisschoolpagina's van Beeldende vorming (BEVO) en gym worden wekelijks aangevuld.
Alsmede de tip pagina!

Bekijk BEVO
Bekijk GYM
Bekijk de TIPS