Nieuws

28 maart 2023

Nieuwsbrief maart 2023

De dagen zijn weer wat langer, het is lente!
Over 3 weken start de meivakantie alweer. Voor die tijd worden bij groep 8 de eindcito's afgenomen en hebben zij de eindontmoeting van Oorlog in mijn buurt. 
De gehele school zal deze periode afsluiten met een feestelijk Koningsspelen. Voor in de Meivakantie en daarna liggen meer sportieve activiteiten in het verschiet. Lees in de nieuwsbrief meer over de stand van de verbouwing, instroom vanuit de Catharina en meer...

Preview foto

Update 2e fase verbouwing

Na de verhuizing van school naar de A-vleugel van het Dongecomplex is de 2e fase van de verbouwing gestart en daarmee ook de renovatie van de eigenlijke Dongeschool gestart! De intentie van de renovatie is zowel in beleving en qua oppervlakte meer ruimte te krijgen. Ook moet het gebouw beter geschikt gemaakt worden naar de hedendaagse behoefte.
Wij krijgen meer ruimte doordat wij het ‘hoekje’ omgaan. Dat betekent dat wij een gedeelte van het middendeel van de zogeheten B-vleugel van het pand erbij krijgen. Vanuit het plein gezien betekent dit, dat wij het stuk erbij krijgen tot en met de eerste deur van het middengedeelte vanaf het laatste kleuterlokaal gezien. In dat deel komen groepslokalen. Naast dit deel, dus pal in het midden, zijn nu al DONS en Dynamo gehuisvest, maar komt ook het nieuwe speellokaal. Deze ruimte zal geschikt zijn voor spel, dans én muziek. Ook beschikken wij gedurende schooltijd over de DongeDons lokalen die DONS naschools gebruikt.

Doordat de Krekels, maar ook 3 groepslokalen, de speelzaal en de opmaat-groep verplaatst worden naar de B-vleugel zal er mee ruimte zijn voor de overige groepsruimten in de C-vleugel. 

 

Voornaamste aanpassingen zullen zijn dat directie, administratie en teamruimte centraal in het gebouw (op plaats van de oude speelzaal) ondergebracht zullen worden.
Alle ruimtes zullen weer, zoals in oorsprong, gelijkvloers worden en alle lokalen voor de groepen 1/2 beneden. De trappenhuizen zullen weer teruggebracht worden naar oorspronkelijke staat, in stijl met het eigenlijke ontwerp van de Amsterdamse School. Het lokaal voor beeldende vorming zal op de bovenste verdieping komen en zal ook voorzien zijn van kookgelegenheid waarmee dit een ‘meerdere voorzieningen’ ruimte wordt.

Alle informatie over de verbouwing en het tijdpad vindt je terug op de informatiepagina die hiervoor is ingericht: https://www.dongeschool.nl/onze-school/de-verbouwing

 

 

Instroom Catharina school

Stichting ASKO scholen heeft besloten om vanwege het teruglopende aantal leerlingen over te gaan tot sluiting van het schoolgedeelte van Kindcentrum Catharina. Voor alle leerlingen van Kindcentrum Catharina wordt gekeken naar de juiste plek op een andere, nabijgelegen school. Zo is er afgelopen maandag ook een informatieochtend op de Dongeschool geweest voor ouders/verzorgers met een kind op de Catharina. Dit heeft geleid tot een beperkt aantal aanmeldingen verspreidt over alle leerjaren. 

 

 

Formatie en combinatiegroepen

Voor de meivakantie zullen we berichten hoe de formatie eruit ziet volgend schooljaar en welke vacatures er zijn. Ook zullen wij dan informatie geven over de ontwikkelingen rondom de gecombineerde groepen. 


Koningsspelen

19 April zijn de Koningsspelen!  Een ochtend die in teken staat van sport, spel maar bovenal plezier!
Dit alles in en oranje jasje, met een lunch van de Koning toe. 
Dit jaar sporten de groepen 1 & 2 met elkaar op het schoolplein, doorlopen de groepen 3 t/m 5 een sportcircuit in het Beatrixpark en sporten de groepen 6/7 op het AMVJ Sportpark in Amstelveen. De groepen 8 hebben op deze woensdag hun centrale eindcito's. Zij hebben later die week een sportieve ochtend. 

Lees alle informatie over de Koningsspelen op de aparte evenementpagina; https://www.dongeschool.nl/nieuws/koningsspelen-2023

Hou deze pagina in de gaten voor eventuele wijzigingen of aanvullende informatie!

 

 

Ouderhulp

Ruil&voorraad-kast

In het kader van duurzaamheid en elkaar steunen binnen onze schoolgemeenschap zijn er twee kasten ingericht (naast de administratie).
Een ruilkast met bv regenlaarsjes, zwemschoentjes en voetbaltenues. Artikelen die snel te klein zijn geworden voor een kind, maar nog te goed zijn voor de prullenbak.

In de voorraadkast staan diverse houdbare levensmiddelen en verzorgingsproducten.

Het principe bij deze kasten is:

Geef wat je kan, neem wat je nodig hebt.

De kasten zijn voor iedereen binnen onze schoolgemeenschap; (TSO-) ouders/verzorgers en leerlingen van de Dongeschool. 
Mocht je nog aanvulling hebben kan je dat in de kasten zetten.
Er hangt een lijst met populaire producten naast. Suggesties voor wat je mist zijn ook welkom. 

 

Lees alle informatie op de Donge Doet Goed pagina
Naast het onderhouden van deze kasten kan je bij de commissie terecht voor informatie over financiele steun of hulp bij het aanvragen hiervan.
Donge Doet Goed buigt zich ook over de mogelijkheden van schoolfruit en eventuele (gezonde) lunches. 

 

 

Kasten leerpleinen

Dankzij de inspanning van een heel aantal ouders zijn er op alle leerpleinen kasten opgebouwd en ingericht.
Ontzettend bedankt nog hiervoor!

 

 

 

Avond4daagse

Dit jaar kan dankzij de inzet van vers avond4daagse duo Chantal & Danielle de Dongeschool weer meelopen met de avond4daagse!
De Avond4daagse is 8 t/m 11 mei. Voor de Dongeschool wordt het de 4e keer dat deze in het Amsterdamse Bos kan worden gelopen. Het wandel-evenement belooft 4 dagen sportief plezier en een feestelijke afsluiting met een hapje en een drankje en natuurlijk een medaille! 

- De start is elke avond om 18.00 uur.
- De afstand is 5km.
- Inschrijving en betaling voor deelname van kinderen kan via de link in de Parro-agenda of de klassenwhatsapp.
- Geef naam kind en groep door en geef aan hoe vaak je kind al heeft meegelopen zodat je de juiste medaille krijgt.
- Deelname (incl. medaille) bedraagt € 6,-.

- Deelname aan de Amsterdamse avond4daagse is een ouderinitiatief
- Ouders/verzorgers zijn tijdens de wandeling zelf verantwoordelijk voor hun eigen kind.

Tot 20 april kan je je kind inschrijven!

Om het pauze moment voor de deelnemers te kunnen verzorgen, zoeken we vrijwilligers, die kunnen helpen met het klaarzetten en uitdelen van eten & drinken. Laat weten of je kan helpen via dezelfde whatsappgroep. Samen maken we er een mooie vierdaagse van!
Overige details volgen zodra de bevestiging ontvangen is van de 4daagse organisatie. 

 

 

Even voorstellen

Chris Roos

Dag allemaal. Mijn naam is Chris Roos en ben deze maand (maart) begonnen naast juf Miek in 1/2E. Ik ben ruim dertig jaar kleuterleerkracht geweest op verschillende scholen in Amsterdam. Het afgelopen jaar heb ik mijn woning aangepakt. Nu dat zo goed als klaar is werd het tijd om weer aan de bak te gaan. Naast het onderwijs ben ik twee dagen in de week een soort van mantelzorger. De Donge is niet helemaal nieuw voor mij; meer dan twintig jaar geleden heb ik hier al eens een half jaartje ingevallen. Dat was in de vleugel die nu verbouwd wordt; ook bij  de kleuters. Ik ben heel benieuwd in wat voor een prachtig gebouw de hele school straks terugkomt.

 

Gilles Appelman

Mijn naam is Gilles Appelman. Ik ben 23 jaar en ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Ik zit momenteel in het laatste jaar van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Ik hou al van sporten sinds dat ik me kan herinneren, maar ik vind het nog veel leuker om anderen te laten ervaren hoe leuk het is om te sporten. Dit doe ik niet alleen tijdens de gymlessen op de Dongeschool, maar ook in mijn hockeylessen bij Panasj. Ik werk sinds eind november op de Dongeschool en heb het mega erg naar mijn zin. Ik kijk uit naar de rest van het jaar!


Juul Bellemakers

Hoi! Na de voorjaarsvakantie ben ik gestart als ondersteuner in groep 6/7A. Ik kom uit Nijmegen, en heb de ALPO gevolgd in Utrecht. Ik kijk er erg naar uit om er een mooi voorjaar van te maken met de leerlingen. In mijn vrije tijd houd ik van wandelen, volleyballen en reizen. Groetjes Juul.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erotisch centrum

Afgelopen dinsdag was er een bijeenkomst Erotisch Centrum waar Burgemeester Halsema toelichting gaf en in gesprek ging met bewoners en ondernemers uit de buurt over de 3 voorkeurslocaties voor een eventuele komst van een erotisch centrum. Directie en MR waren daarbij aanwezig om geinformeerd te zijn. 

 

ZuidCup toernooi!

Op woensdag 24 mei 2023 organiseren Combiwel Sport en Dynamo Sport Zuid de Zuid Cup, het
voetbaltoernooi voor scholen uit stadsdeel Zuid bij SV Rap in Amstelveen. 
Het toernooi is bedoeld voor leerlingen uit groep 5 t/m 8. Deelnemers mogen niet al lid zijn van een voetbalclub. 

De winnaar van elke categorie gaat naar huis met een fantastische beker. 

Inschrijven kan via de oproep van Lody in Parro. 

Meidenvoetbaldag

 

De vrouwenselectie van Sc Buitenveldert organiseert in de meivakantie op woensdag 3 mei de meidenvoetbaldag. Meiden van 6 t/m 11 jaar (basisschoolleeftijd, dus iets ouder is geen probleem) zijn die dag te gast op ons sportcomplex en doen allerlei voetbalspellen onder leiding van onze selectiespeelsters. De bedoeling van de dag is het enthousiast maken van meiden om te gaan voetballen en om onze voetbalclub Sc Buitenveldert te promoten. De meidenvoetbaldag is van 12:00 tot 16:45 en is volledig georganiseerd door de vrouwenselectie. De dag is inclusief een lunch voor de kinderen. De kinderen kunnen zich aanmelden via https://forms.gle/ASDaBMqoWzzREEUZA  
Het inschrijfgeld bedraagt € 17,50.

 


Amsterdammertjes

Amsterdammertjes biedt een overzicht van culturele activiteiten voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Onze redactie heeft weer een mooi overzicht gemaakt met de leukste uitstapjes in de regio t/m de meivakantie. 

Met bijvoorbeeld tips rond de Kindermuziekweek, (betaalbare) workshops, theatervoorstellen in de grote én kleine theaters, tips rond Koningsdag en vele meer: Amsterdammertjes voorjaar 2023 

___________________________________________________

WIL JE NOG MEER ZIEN VAN DE DONGESCHOOL? 

VOLG ONS DAN OOK OP INSTAGRAM of LinkedIn