Nieuws

 

 

 

Foto bij artikel De week van de lentekriebels 2024

De week van de lentekriebels 2024

26 februari 2024 - De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het basisonderwijs georganiseerd door Rutgers in samenwerking met de GGD. Scholen besteden hiermee gedurende deze week aandacht aan weerbaarheid, relaties en seksualiteit.

Op de Dongeschool is de week van de lentekriebels van 22 tot 28 maart. Wij openen de week met een feestelijke dag. We beginnen met een voorjaarsontbijt.  In de loop van de dag is er voor elke bouw de theatervoorstelling 'Lentekriebels'.  Lees meer ›
Foto bij artikel Koningsspelen 2024

Koningsspelen 2024

02 februari 2024 - 26 April zijn de Koningsspelen!  Een ochtend die in teken staat van sport, spel maar bovenal plezier!
Dit alles in en oranje jasje, met een lunch van de Koning toe. 
De groepen 1 & 2 sporten met elkaar op het schoolplein, de groepen 3 t/m 5 en 6 t/m 8 doorlopen een sportcircuit.  Lees meer ›
Foto bij artikel Keuzecursus 2024

Keuzecursus 2024

02 februari 2024 - Traditioneel wordt op de Dongeschool 'keuzecursus' georganiseerd. 
Op deze dag kunnen leerlingen zich inschrijven voor een 'cursus' na keuze.
Dit kan van alles zijn, yoga, fotografie, koken, schmincken of boekbinden. Maar een raket knutselen, robot bouwen of een frans liedje instuderen zou ook kunnen. De keuze is reuze. Afhankelijk van al het talent wat onze 'achterban'; ouders/verzorgers kunnen aanbieden om te delen.  Lees meer ›
Foto bij artikel Nieuwsbrief januari 2024

Nieuwsbrief januari 2024

01 februari 2024 - De eerste nieuwsbrief van 2024! Een nieuw kalenderjaar met weer een frisse start na een fijne kerstvakantie. De afgelopen weken zijn in de meeste groepen de Cito toetsen afgenomen. Over een week hebben de kinderen lesvrije week waarin de leerkrachten aan de slag gaan met o.a. de eerste rapportage van het schooljaar. Na de voorjaarsvakantie krijgen veel leerlingen hun rapport mee naar huis. 

In deze nieuwsbrief laten wij weten wat er verder nog op het programma staat voor het team in de studieweek en introduceren wij ons nieuwe teamlid en de nieuwe MR leden.
Er staan ook allerlei bijeenkomsten en evenementen op stapel waarbij ouders/verzorgers uitgenodigd zijn voor deelmane en/of hulp. Ook kunnen we terugblikken op een heel aantal mooie projecten en initiatieven.  Lees meer ›
Foto bij artikel Kerst op de Dongeschool 2023

Kerst op de Dongeschool 2023

30 november 2023 - Nog even en dan mogen wij weer gezamenlijk kerst vieren met een kerstdiner en een kerstmarkt!
Woensdag 20 december gaan de leerlingen in de groep met hun leerkracht van een kerstdiner genieten. Hiervoor nemen alle kinderen een lekkere bijdrage voor het kerstbuffet mee. Ondertussen genieten de ouders met elkaar van een hapje en een drankje op de kerstmarkt op het plein. Met natuurlijk gezellige kerstmuziek daarbij.  Lees meer ›
Foto bij artikel Nieuwsbrief November 2023

Nieuwsbrief November 2023

30 november 2023 - De een na laatste nieuwsbrief van 2023! November is ten einde gekomen, Sinterklaas is op bezoek geweest, de kleuters zetten vandaag hun schoentje. Er worden nog gezellig pepernoten gebakken door alle groepen, maar ondertussen maken we ons ook klaar voor de Kerstviering op school! Verderop in de nieuwsbrief meer hierover. Aankomende weken zijn er nog allerlei culturele activiteiten zoals leren over kleine bewoners tijdens een bezoek aan Artis/Micropia, muziek zoeken of een toneelstuk uitvoeren in het Rijksmuseum en de Verhalenverteller van Amsterdam komt bij de groepen 4 op bezoek. De groepen 7/8 hebben hun laatste workshop voor het Amsterdam Light Festival en bezichtigen in januari hun eigen kunstwerk per boot. Zo gaaf. 

Voor de kerstvakantie zullen ook de voorlopige adviezen voor groep 8 besproken worden en wanneer jullie weer een volgende nieuwsbrief omtvangen wensen we elkaar een fijne vakantie. 

 

Lees meer ›
Foto bij artikel Nieuwsbrief oktober 2023

Nieuwsbrief oktober 2023

19 oktober 2023 - Vandaag start de Herfstvakantie! Een welverdiend rustmoment na een drukke periode.

In deze nieuwsbrief blikken we graag nog even terug op o.a. een geslaagde Kinderboekenweek. 
We hebben o.a. nieuws over het verloop van de renovatie, we hebben wat leuke herfsttips en we lichten toe wat team Dongeschool te wachten staat in de lesvrije week wanneer de leerlingen nog lekker vrij zijn. 

Lees meer ›
Foto bij artikel Nieuwsbrief September 2023

Nieuwsbrief September 2023

28 september 2023 - Aan het einde van de maand september brengen wij de eerste nieuwsbrief van schooljaar 2023/2024 uit.
We hebben er alweer vier schoolweken opzitten. De gouden weken zitten erop, de leerlingen zijn al goed gewend aan elkaar en hun nieuwe leerkracht. 
Over drie weken start de herfstvakantie. Maar niet voordat we onder andere de Kinderboekenweek met elkaar hebben gevierd!
In deze nieuwsbrief kan je kort teruglezen wat voor een leuke dingen we hebben gedaan, wat er de komende weken nog in het verschiet ligt en meer.  Lees meer ›
Foto bij artikel Nieuwsbrief Einde schooljaar '22/'23

Nieuwsbrief Einde schooljaar '22/'23

20 juli 2023 - Het schooljaar zit er op! We gaan een welverdiende vakantie in en kijken terug op een turbulent jaar.

Een jaar wat we gestart zijn met nieuw aangesteld directeur Nienke, groepen zijn gaan combineren en zijn verhuisd naar de tijdelijke behuizing.

(Bekijk het tijdpad op https://www.dongeschool.nl/onze-school/de-verbouwing).

 

Wat hebben we hard gewerkt met elkaar. Afgelopen jaar heeft maar weer bewezen wat we samen met elkaar kunnen bereiken voor onze kinderen en leerlingen.

Met de fijne herinnering aan het zomerfeest en het afscheid van groep 8 op zak kunnen we met enthousiasme uitkijken naar het nieuwe schooljaar!

Lees meer ›
Foto bij artikel Nieuwsbrief  Juni

Nieuwsbrief Juni

01 juni 2023 - Deze week hadden de leerlingen, lesvrije week. Menigeen heeft deze gelegenheid aangegrepen om er even lekker tussenuit te gaan. Team Dongeschool ging deze week hard aan de slag. Er is gewerkt aan de ondersteuningsroute, het doorstroomperspectief, de groepsindelingen, de formatie en natuurlijk zijn alle rapporten geschreven! 

Maandag starten we aan de laatste drie weken van het schooljaar 2022/2023! De afgelopen weken hebben de leerlingen ontzettend hun best gedaan op de laatste CITO ronde. Ook deze resultaten zijn in het rapport terug te vinden. Komende maandag krijgen alle leerlingen, die niet op schoolreis gaan, de rapporten mee naar huis. De andere leerlingen krijgen hem dinsdag mee. 

Naast facultatieve rapportgesprekken en de doorstroomperspectief gesprekken gaan komende week meerdere groepen op schoolreis. 
De week daarna voeren de groepen 8 de musical uit en vieren we op vrijdag met elkaar het zomerfeest!
In de laatste week zwaaien wij woensdag de groepen 8 uit en maken de leerlingen kennis met hun nieuwe leerkracht en/of klas.

Vrijdag 21 juli start om 15:00 onze zomervakantie!

Lees meer ›
Foto bij artikel Onderwater! Zomerfeest Dongeschool 2023

Onderwater! Zomerfeest Dongeschool 2023

01 juni 2023 - Het is bijna weer tijd voor ons jaarlijkse zomerfeest!
Natuurlijk zijn DONS en Dynamo ook van de partij!
Wees allen welkom op Vrijdag 14 Juli, 15:00 

Dit jaar organiseren wij weer een heus festival! Met als thema: ONDERWATER!
Het festival duurt 3,5 uur. Niet alleen zullen alle groepen hun eigen optreden geven, maar ook de Dongeband en de DONS-band zijn van de partij.
Daarnaast zijn er allerlei leuke acitviteiten en wordt er een loting georganiseerd voor het goede doel.

Lees meer ›
Foto bij artikel Nieuwsbrief  Mei

Nieuwsbrief Mei

01 juni 2023 - We zitten alweer in de laatste periode van schooljaar 2022/2023.
Nog 7 weken en dan geven we het startsein aan de Zomervakantie!
Deze laatste periode staat er echter nog veel op stapel. Qua onderwijs en activiteiten. 
Half juni is het weer tijd voor de Cito-toetsen. In de lesvrije week (26/6-30/6) worden de laatste rapporten geschreven. Hierop volgen voortgangsgesprekken. 

De groepen 8 zijn inmiddels hard aan het repeteren voor de musicals. Zij zullen 11 juli hun premiere beleven in het CC Amstel theater. 
Voor het eerst in jaren mogen we deze weer live bijwonen. Er zal hierom ook een voorstelling voor midden en bovenbouw uitgevoerd worden. Ontzettend leuk!  Lees meer ›
Foto bij artikel Koningsspelen 2023

Koningsspelen 2023

30 maart 2023 - 19 April zijn de Koningsspelen!  Een ochtend die in teken staat van sport, spel maar bovenal plezier!
Dit alles in en oranje jasje, met een lunch van de Koning toe. 
Dit jaar sporten de groepen 1 & 2 met elkaar op het schoolplein, doorlopen de groepen 3 t/m 5 een sportcircuit in het Beatrixpark en sporten de groepen 6/7 op het AMVJ Sportpark in Amstelveen. De groepen 8 hebben op deze woensdag hun centrale eindcito's. Zij hebben later die week een sportieve ochtend.  Lees meer ›
Foto bij artikel Nieuwsbrief maart 2023

Nieuwsbrief maart 2023

28 maart 2023 - De dagen zijn weer wat langer, het is lente!
Over 3 weken start de meivakantie alweer. Voor die tijd worden bij groep 8 de eindcito's afgenomen en hebben zij de eindontmoeting van Oorlog in mijn buurt. 
De gehele school zal deze periode afsluiten met een feestelijk Koningsspelen. Voor in de Meivakantie en daarna liggen meer sportieve activiteiten in het verschiet. Lees in de nieuwsbrief meer over de stand van de verbouwing, instroom vanuit de Catharina en meer... Lees meer ›
Foto bij artikel Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

21 februari 2023 - Met de voorjaarsvakantie voor de deur sturen wij de februari nieuwsbrief uit.
Er is de afgelopen weken hard gewerkt aan de Cito toetsen en de groepen 8 hebben de adviesgesprekken achter de rug. Na de voorjaarsvakantie krijgen de leerlingen hun rapporten mee naar huis en hierop volgen de oudergesprekken.
Voordat het zover is blikken we terug op de afgelopen maand, voorzien we jullie nog van wat leuke tips.. en wensen wij jullie bovenal; een hele fijne vakantie! Lees meer ›
Foto bij artikel Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief januari 2023

01 februari 2023 - Na een lang voortraject was het begin dit jaar eindelijk zover; we hebben de oude locatie, voor nu, achter ons gelaten en de tijdelijke locaties betrokken. Een grote verandering in een vertrouwde omgeving. De groepen 1 en 2 zijn naar de Geulstraat verhuisd in het gebouw van de vroegere Zuiderschool. De groepen 3 t/m 8 zijn naar de Dongestraat verhuisd, waarbij de groepen 4/5 en 6/7 in nieuw gecombineerde groepen zijn gestart.
Daarnaast zijn er ook nieuwe teamleden gestart, die wij verderop in de nieuwsbrief voorstellen.

Veel verandering, maar ook weer even een frisse start.
Sommige zaken zoals het op tijd brengen en de verkeersveiligheid bij het brengen behoeven nog de aandacht van ons allemaal. Maar op veel punten zijn we inmiddels al best gewend. 

Het is een uitdagende transitie die vooral in teken staat van verbetering, vernieuwing en bouwen.

Lees meer ›
Foto bij artikel Kerst op de Dongeschool 2022

Kerst op de Dongeschool 2022

14 december 2022 - Na drie jaar mogen wij eindelijk weer gezamenlijk kerst vieren met een kerstdiner en een kerstmarkt!
Woensdag 21 december gaan de leerlingen in de groep met hun leerkracht van een kerstdiner genieten. Hiervoor nemen alle kinderen een lekkere bijdrage voor het kerstbuffet mee. Ondertussen genieten de ouders met elkaar van een hapje en een drankje op de kerstmarkt op het plein. Met natuurlijk gezellige kerstmuziek daarbij.  Lees meer ›
Foto bij artikel Nieuwsbrief November 2022

Nieuwsbrief November 2022

30 november 2022 - December is aangebroken! Hoog tijd voor de Novembernieuwsbrief. We mogen al terugblikken op een top Sinterklaasviering, maar we kunnen ook uitkijken naar Kerst. Het lijken allemaal weer primeurtjes nu het alweer drie jaar geleden is dat wij bij deze feestelijkheden 'samen' konden zijn. Wat ons betreft is dat toch zeker de helft van het feest! Wat hebben we genoten en wat kijken we er naar uit! 
We gaan nu onze laatste maand in in ons 'oude' gebouw. Over een jaar komen wij hier terug en dan zitten wij 'ouderwets' maar in een nieuw jasje. 
Het komende jaar, zoals we in de Sintfilm hebben kunnen zien, gaan we naar een mooie royale behuizing die anders is, maar ook heel vertrouwd!  Lees meer ›
Foto bij artikel Nieuwsbrief September 2022

Nieuwsbrief September 2022

26 september 2022 - Aan het einde van de maand september brengen wij de eerste nieuwsbrief van dit schooljaar uit. We hebben er alweer vijf schoolweken opzitten en over twee weken start de herfstvakantie. Maar niet voordat we de Kinderboekenweek met elkaar hebben gevierd!
In deze nieuwsbrief kan je kort teruglezen wat voor een leuke dingen we hebben gedaan, wie er ons team zijn komen versterken en wat er de komende weken nog in het verschiet ligt. Lees meer ›
Foto bij artikel Nieuwsbrief Einde schooljaar '21/'22

Nieuwsbrief Einde schooljaar '21/'22

13 juli 2022 - Voor het derde schooljaar op rij hebben wij te maken met de uitdagingen die de Corona pandemie met zich mee brengt. Door gezamenlijke inspanning van team Dongeschool, TSO, DONS en ouders hebben we het schooljaar goed doorstaan. 

 

Gedurende het nieuwe jaar werden de coronamaatregelen opgeheven en ging onze maatschappij weer open. Hiermee gingen ook de deuren van de school weer open, konden we weer een zomerfeest met elkaar vieren en zijn we met elkaar onderweg naar het nieuwe normaal waarin we elkaar weer hopen terug vinden in het schooljaar 2022/2023 onder leiding van nieuw aangesteld directeur Nienke. Lees meer ›

1 2 3 4 5 6